De Theeschenkerij – High Tea voor 2 personen (Groupon)

High tea’s zijn razend populair. Noem een restaurant en je kunt er hoogstwaarschijnlijk ’s middags terecht voor een etagere vol lekkers. Toch is dat niet helemaal wat een echte high tea is. Dat is namelijk scones, diverse soorten thee met uitleg, en bediening die op zijn minst wel drie keer iets te eten komt brengen (kan ook een amuse zijn). Misschien is dit vooral mijn perceptie van een high tea, maar zo heb ik ze wel het liefst. De Theeschenkerij biedt zoiets, maar doet daar iets extra’s bij.

Ook een van de belangrijkste dingen van een high tea is namelijk de locatie. Als het even kan moet deze namelijk wel een beetje luxe zijn of op een andere manier bijzonder. Gewoon een bruincafeetje, daar doen we het niet voor. Vooral mijn moeder is altijd op zoek naar de mooiste locaties om te lunchen of te high tea’en. Zodoende dat we terechtkwamen bij De Theeschenkerij in het Oude Slot van Heemstede. Nu word ik van de naam Theeschenkerij al heel blij, dit zegt namelijk dat hier echte thee wordt geschonken in plaats van Lipton, Pickwick of een nep-fancy merk. Heerlijke losse, aromatische, mooie thee; dat wil ik, potten vol!

Theeschenkerij heeft in de naam ook iets van ‘zelfgemaakt’ en ‘lekker’ zitten, misschien is dit volledig een vooroordeel van mijn zijnde, maar het klinkt alsof drie tantes samen de hele dag lekker staan te bakken in een veel te klein keukentje, om vervolgens een grote groep mensen de smaakvolle middag van hun leven te bezorgen. De Theeschenkerij viel niet tegen. Ik vond de high tea enorm lekker, er waren fantastische scones bij. Plus, er werd echte thee geschonken met uitleg over de soorten thee. Helaas moest mijn vader weer heel lastig gaan doen over de thee (Kruidenthee is geen thee, en andere ‘wijsheden’), maar de serveerster wist zich gelukkig goed staande te houden en het smaakte allemaal heel erg goed.

Helaas heb ik er geen foto’s van, en ik weet eigenlijk niet waarom niet, want dit is een toplocatie. Het Oude Slot in Heemstede is prachtig. Toen wij gingen scheen het zonnetje heerlijk over de mooie tuin en er was zelfs een bruiloft die er plaatsvond, wat later op de dag. Ik hoop elke keer weer dat De Theeschenkerij weer op Groupon langskomt, want de deal was perfect. Een High Tea voor 2 personen met een Grouponwaarde van 33 euro, gekocht voor 16,50 euro en dat is een koopje voor de heerlijke middag die wij in het schattige zaaltje van De Theeschenkerij hebben beleeft.

De Theeschenkerij staat tot nu toe in mijn top 3 favoriete high tea-plekjes, vooral dankzij de Britsheid ervan. Zo kregen we fruitcake, carrotcake, scones, quiche en sandwiches met kip en ei. Het water loopt me in de mond door er alleen al over te schrijven. 16,50 euro voor twee personen is achterlijk goedkoop voor deze mooie high tea.

8.5

Website De Theeschenkerij

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s