3-gangen mazzaproeverij bij Bab Touma (SocialDeal)

Syrisch eten, het is niet iets dat we dagelijks doen. Ik had ook geen idee wat ik kon verwachten, toen de SocialDeal voor Bab Touma online kwam. Wat ik wel wist, is dat er vaak leuke SocialDeals in Zaandam zijn, dus ik waagde het erop. Geen idee wat de Syrische keuken zoal behelst, maar ik wilde dat graag uitvogelen.

Samen met mijn vriendin schoof ik aan bij Bab Touma, voor slechts 14,90 euro per persoon in plaats van 35,35 euro. De inrichting is wat kaal en het restaurant is enorm groot. Dat verwacht je niet als je de pui ziet. Er zit nog een grote zaal achter die volstaat met tafels, al kan ik me voorstellen dat je er ook prima feestjes en partijen kunt geven. Wat ik leuk vind aan Bab Touma, maar wat helaas niet alle Nederlanders even goed trekken, dat is dat er toch een kleine taalbarrière is. Aan de ene kant is dat lastig, want je krijgt met SocialDeal het menu gepresenteerd en die man roept in rap tempo wat je niet kunt kiezen en wat je juist wel moet kiezen, maar als je van tevoren je SocialDeal goed bestudeerd en -zoals vaker bij deze deals- niet de duurste dingen kiest, dan kom je een heel eind. 

Bab Touma

Bab Touma

Het bijzondere aan Bab Touma is dat het ook echt wordt gerund door Syriërs. Mensen die al het nodige hebben meegemaakt en waarbij je alleen maar kunt hopen dat het eten lekker is, zodat ze zo lang mogelijk kunnen doorgaan met hun restaurant. Ik moet zeggen dat ik tijdens ons etentje wel goede hoop kreeg voor Bab Touma, al is het wel vooral het ‘voorgerecht’, de koude mezzes, die mijn hart sneller doen kloppen. Ik ben een groot fan van hummus en de pita die vers worden gemaakt, die zijn werkelijk hemels. 

Vervolgens werd het voor mij even spannender, want ik ben vegetariër en voor vegetariërs is er niet echt een optie om te kiezen qua hoofdgerecht. Gelukkig waren ze wel bereid om iets voor me te maken, maar dat was niet helemaal mijn smaak. Hoewel het wel lekker was, een soort stoofpotje met groenten, was het niet iets wat mij past. Dat geeft niet, want ik was al helemaal in mijn nopjes door de mezzes. Bovendien zou er nog baklava komen als dessert, en als fan van zoet, pistache en bladerdeeg was ik daar helemaal voor in.

Bab Touma

Baklava

Daar kreeg ik wel een kleine teleurstelling te verduren, want dit is geen baklava zoals je ziet bij bijvoorbeeld een Turkse bakker. Dit deed me meer denken aan een mochibal uit Japan. Het was kleverig en slap, in plaats van krokant en gelaagd. Het was mede omdat we al goedgevuld waren, maar we hebben de baklava deels moeten laten staan. Het was niet onaangenaam, zeker niet, maar ik was simpelweg teveel ingesteld op die andere soort baklava. Stom van mij dus.

Nu denk je waarschijnlijk: nou, als ze het hoofdgerecht en het dessert niet zo fantastisch vond, dan zal haar algehele ervaring bij Bab Touma vast niet best zijn. Nou, dat is niet zo. Ik vond de koude mezzes, ik blijf het gewoon zeggen, echt heerlijk. Ik zie mezelf daar best vaker even een koude mezze naar binnen schuiven voor ik naar de film ga bijvoorbeeld. Het is een prima tentje, de mensen zijn heel vriendelijk en de hummus is heerlijk. Die warme pita waar je bijna nog je tengels aan verbrandt, ik teken ervoor. Ik zou het dus alleen niet meer in SocialDeal-vorm kopen, omdat je dan echt drie gangen moet afnemen. Dat vind ik niet alleen niet zo boeiend als vegetariër: ik vind het vooral veel te veel.

Bab Touma

Mezze

Ga dus lekker voor je naar het Zaantheater gaat of naar de Pathé-bioscoop in Zaandam eens een lekkere koude mezze eten bij Bab Touma. Je helpt er hardwerkende mensen mee en vooral jezelf, want het is gewoon echt heerlijk en ziet er prachtig uit. Het water loopt me nu alweer in de mond. 

7.5

Website Bab Touma

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s