Qula Trails recensie – Coronaproof stadsspel voor 2 tot 8 personen (SocialDeal)

Het is gezien alle coronavirusmaatregelen niet makkelijk om CouponChic te zijn: er zijn weinig dingen om buiten te doen, waardoor het vooral eten bestellen is. Aangezien ChiepMiep ook nog eens vegetariër is, is het soms best even struinen voor een goede deal. Niet getreurd, ik heb iets gevonden: het coronaproof stadsspel Qula Trails via SocialDeal.

Nu we niet zoveel kunnen reizen ga ik af en toe in een bungalowparkje zitten met familie of vrienden. Kleine groepjes natuurlijk, want meer mag niet. Dat is op zich prima te doen en je bent dan toch even weg uit je normale omgeving, waar je inmiddels ook al driekwart jaar constant tegenaan kijkt. Toch hoef je niet per se naar een bungalowpark te gaan om te genieten van de Qula Trails: je kunt ze in allerlei Nederlandse steden doen, dus je zou er ook even heen kunnen rijden en daarna weer naar huis. Gelukkig is mijn beste vriendin een genie en besloot zij de SocialDeal te kopen voor Qula.

Qula Trail in Zierikzee

Met mijn vrienden deden we de Qula Trail van Zierikzee. Je hebt daarbij de keuze of je tegen elkaar speelt in teams van 2, of gewoon als één team en het wat meer op je gemak doet. Ik vind als één team gezelliger, zeker als je ergens bent waar je nooit eerder was. Je kunt dan rustig alles bekijken, nog even ergens stoppen voor koffie, zonder dat je hoeft te denken dat het andere team je op de hielen zit.

Het was even een dingetje om te beginnen aan ons avontuur, want de startplek bestaat uit een locatie met alleen parkeerplekken voor vergunninghouders. Nadat we een parkeerplek hadden gevonden waar we wel konden staan, liepen we naar de startpositie. Qula is een spel in de browser waar je op inlogt. Vervolgens gaat hij als een soort parkeersensor piepen tot je op de juiste locatie staat (je moet dus wel de locatie-instellingen van je telefoon aanzetten). Het avontuur begint met de eerste vraag, die direct gaat over een pand in die straat. Je kunt verder in het spel altijd switchen naar het landkaartje waarop je alle locaties ziet waar je moet zijn.

Ik denk dat we in totaal zo’n 5 kilometer hebben gewandeld in het pittoreske Zierikzee. De vragen waren erg leuk, goed gesteld, moeilijk genoeg en de teksten zijn allemaal lekker enthousiast. Bovendien is het inderdaad een goede coronaproof groepsactiviteit om te doen. Je koopt op SocialDeal voor 19,50 euro de toegangsvoucher en kiest dan in de voucher pas welke stad je wilt doorkruisen. Er staan er op SocialDeal een X aantal, maar dat zijn ze niet allemaal (Zierikzee staat er bijvoorbeeld niet bij, terwijl je die wel kunt kiezen).

Coronaproof met SocialDeal

Iemand binnen onze groep was vrij sceptisch over de puzzeltocht, maar die vond het gaandeweg eigenlijk toch erg leuk. Vooral omdat het lekker low-key is. Je kunt echt zo hard of langzaam lopen als je wil, je kunt bepaalde plekken overslaan als je daar geen zin in hebt (hoewel je dat natuurlijk voor je teamuitslag niet wil) en het spel kan helemaal worden gespeeld zoals jij wil. Wij hebben bijvoorbeeld gewoon mensen aangesproken op straat om ze vragen te stellen. En, eerlijk is eerlijk, er is ook wel eens gegokt hier en daar.

Ik ben van plan om zeker vaker op Qula-avontuur te gaan. Het is een leuke manier om een andere stad te ontdekken, zeker nu reizen zo’n ver-van-je-bed-show is geworden. 19,50 euro is niet megagoedkoop (ik denk dat die 52,50 euro een beetje fictief is, die het dan normaal zou kosten), maar aan de andere kant, als je het met 8 mensen doet dan is de prijs per persoon lekker laag. Zeker in tijden waarin niets lijkt te kunnen, vind ik het tof dat iets als Qula bestaat. Helemaal omdat het ook zo leuk geschreven is, ben ik -en de rest van mijn team- erg enthousiast.

8.0
Website Qula

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s