Tips

De afgelopen jaren is het aantal dealsites enorm gegroeid. Er zijn veel plekken om voor weinig geld leuke uitjes of producten te scoren, maar er zijn ook veel manieren voor. CheapMiep draait al heel wat jaren mee als het gaat om online acties en koopjes, en daarom deel ik bij dezen enkele tips met je:

Schermafbeelding 2015-08-22 om 13.44.57

Secondewerk
Hoewel het goed voelt om steeds het hoogste bod te hebben bij een veiling op Vakantieveilingen, Hotelkamerveiling, Ticketveiling en andere veilingsites, heb je daar uiteindelijk niets aan. Het zijn de laatste paar seconden die tellen. Plaats je bod dus pas als er nog een stuk of 5 seconden op de teller staan, in plaats van een halve minuut van te voren.

 

Bied niet in een keer veel meer dan de anderen
Door in een keer veel meer te bieden dan de rest, verpest je het uiteindelijk voor iedereen. Oké, mocht je morgen naar een specifiek hotel willen dat op dat moment alleen wordt geveild en anders pas morgen weer, dan kun je er wel voor kiezen. Echter, over het algemeen maak je deals onnodig duur voor jezelf door ineens veel hoger te gaan zitten. Meestal kom je een heel eind door 5 of 10 euro hoger te bieden dan het bod dat er staat, uiteraard afhankelijk van hoe populair het item is dat je wilt hebben.

 

Bekijk de deal eerst goed
Bij veilingsites is het secondewerk en dan kun je geneigd zijn zomaar op iets te bieden zonder de voorwaarden goed te hebben gelezen. Hierdoor loop je de kans dat je iets minder tofs koopt dan je zou verwachten. CheapMiep kocht bijvoorbeeld eens een ‘overnachting in Apeldoorn’, terwijl dat uiteindelijk een simpele Hotelbon bleek te zijn. Eigenlijk helemaal niet zo’n goede deal dus. 31 maart is vaak een verloopdatum van vele deals, dus als je in februari nog iets scoort terwijl je hele drukke weekenden hebt, dan kan het zomaar zijn dat je zelf niet eens gebruik kunt maken van je deal. Zonde toch?

 

Houd kortingscodes in de gaten
Op Groupon, Groupdeal, SocialDeal, NuDeal, iBood en andere dagdealwebsites kun je veel rustiger te werk gaan. Ze hebben niet vaak kortingsacties, maar Groupon begint er wel iets regelmatiger mee te komen. Het scheelt al snel een paar euro op dagen dat Groupon 15 procent korting biedt. Houd ook het Twitter-account van Groupon in de gaten, want daar laten ze wel eens een code of  een hint vallen. Je zou ook voor je iets koopt even kunnen googlen op NuDeal Kortingscode bijvoorbeeld, er zijn diverse websites die kortingscodes voor je bijhouden.

 

Ga eerst naar een cashback-website
Ippies, Spaarwinkelen, Haal Meer Uit Je Creditcard en andere cashback-websites kunnen er voor zorgen dat je geld terug krijgt op een deal. Groupon is recentelijk toegevoegd aan Ippies, iBood staat bij Spaarwinkelen op de website, enzovoorts. Ook als je naar Bol.com gaat of zelfs naar Thuisbezorgd dan heeft het zeker zin om zo’n cashback-website in te schakelen. Toegegeven, het lijkt altijd wat twijfelachtig, maar het is gewoon legaal. Als je toch online shopt, dan kun je daar beter alles uit proberen te halen en af en toe wat ‘gratis geld’, is nooit weg. Toegegeven, het kost wat extra clicks, maar zeker bij grotere aankopen zoals reisjes of technologie kan het best hard gaan.

 

Schakel Marktplaats in
Als je ziet dat je geen tijd zal hebben om van een deal gebruik te maken, kijk dan of je je bon op Marktplaats kunt verkopen. Het is natuurlijk een risico voor de koper dat je niet je bon al vijftien keer hebt verkocht en iedereen met dezelfde barcode tracht te boeken, dus je moet geen vetpot verwachten, het is echter wel een manier om een gedeelte van je geld terug te verdienen. En uiteraard verkoop je je bon maar een keer aan iemand, wees lief voor elkaar.

 

Spreek een budget met jezelf af
Last but zeker not least: spreek een budget met jezelf af. Het is heel makkelijk om je in de wereld van fantastische deals te verliezen. Het is essentieel om tegen jezelf te zeggen: deze maand spendeer ik 50 euro aan deals, geen cent meer. Vergeet ook niet dat als je bijvoorbeeld een activiteit onderneemt, er vaak reiskosten bijkomen. Hotels rekenen toeristenbelasting of kosten voor het ontbijt, websites met producten rekenen verzendkosten en als je een dagje naar Dolfinarium gaat, dan wil je daar waarschijnlijk ook wel even een patatje halen. Er komen vaak nog kosten bij, houd dat in de gaten. En, eerlijk is eerlijk, het scoren van een goede aanbieding kan verslavend zijn, ga niet over je grenzen heen.

Schermafbeelding 2015-08-22 om 13.44.57

Heb je tips voor CouponChic? Grappige uitjes, aanbiedingenwebsites die zeker het checken waard zijn, of andere goede ideeën? Mail ze naar couponchiqueNL@gmail.com en uiteraard krijg je in CheapMieps recensie eeuwige roem. Thanks!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s