Enjoy Medemblik recensie – High tea in hartje Medemblik (WFDeals)

Het was wel weer eens tijd voor een high tea, en ditmaal via een website die ik nog niet heel erg vaak heb gebruikt: WFDeals. Er zijn op andere platforms vaak maar weinig deals te vinden in mijn oude hometown Hoorn en omstreken, waardoor ik blij ben dat WFDeals bestaat. Ze hebben vaak leuke aanbiedingen met goede tentjes. Was de high tea in hartje Medemblik bij Enjoy ook zo’n succes?

Medemblik is een ontzettend schattig plaatsje aan het IJsselmeer. Of je er nou aankomt met de auto, de bus of de stoomtram, het is van alle kanten een pittoresk dorpje waar je lekker een wandelingetje kunt maken. Er is een mooi kasteel genaamd Radboud en er is een leuke winkelstraat om wat te shoppen. In die winkelstraat vind je ook Enjoy, een restaurantje met terras.

Theetijd bij Enjoy

Theetijd bij Enjoy

Niet op het terras

Hoewel ik eigenlijk op het terras wilde gaan zitten, raadde onze serveerster dat af in verband met wespen. Een goed plan, want ik ben niet zo dol op die beesten. Ook is het wel handig voor haar om niet elke keer door een deur te moeten met vanalles en nogwat. Dus we namen lekker binnen plaats, waar een aantal medewerkers achterin het restaurant druk zaten te kwebbelen aan een tafel. Toen die na een tijdje weggingen werd het wat rustiger, want wij waren de enige klanten in het restaurant.

Op het terras zat de eigenaresse, die af en toe binnenkwam om de boel aan te sturen. Zo gaf ze redelijk luid aan dat de dames nu echt eens de ‘stamtafel’ moesten gaan opruimen en riep ze ‘terras!’ naar binnen toen er mensen blijkbaar al een tijdje geleden hadden plaatsgenomen op het buitengedeelte van het restaurant. Het was wel een gewaarwording, die eerste vijf minuten van onze high tea. Daarna werd het echter ook wat betreft de eigenaresse of manager wat rustiger, dus konden we lekker in alle rust genieten van de lekkere thee (van Fleur de Café, dus mooie, losse thee).

De betreffende stamtafel ;)

Er hangt dankzij de decoratie een gezellige sfeer bij Enjoy

Lekker, maar niet heel traditioneel

Onze serveerster, die ons voortreffelijk hielp, vroeg netjes of we bekend waren met de high tea en of we al klaar waren voor onze eerste ronde. Dat is de hartige ronde en we hadden wel trek, dus nadat ik had gevraagd of goed was doorgekomen dat ik vegetariër ben, kwam inderdaad een eerste ronde met allemaal vegetarisch lekkers. Naast de sandwich met kaas en pesto was dat niet heel traditioneel, maar wel lekker: kaastengels, bitterballen, een pasteitje en nachochips. Het waren zeker niet allemaal dingen die men huisgemaakt had bij Enjoy, maar het smaakte goed.

Datzelfde geldt voor de tweede en laatste ronde van de high tea. De scones met clotted cream (dat meer naar slagroom smaakte) waren erg lekker: warm en zacht en lekker met rozijnen/krenten. Ze roken ook heerlijk, dus daar werd ik erg blij van. Het was een flink bord zoetigheid. Er waren een soort petitfours, mini-muffins, eclairs en soesjes. Allerlei schattige kleine lekkernijen in allerlei kleuren. En veelal mierzoet, waardoor we het niet allemaal hebben opgekregen. Hoewel het allemaal erg lekker was, zou ik graag zien dat Enjoy liever iets minder, maar wel iets meer huisgemaakts zou aanbieden, want de dingen die wel huisgemaakt leken, waren hartstikke lekker.

De hartige ronde

De hartige ronde

Een uitgebreid snackmoment

Aan de andere kant kun je je afvragen wat je mag verwachten voor het geld dat je ervoor betaalt: voor deze twee rondes inclusief oneindig veel thee (hihi, onbeperkt dus) was ik 18 euro kwijt. Niet per persoon, maar in totaal. Kortom, dit is gewoon een prima deal. Wil je een heel klassieke, uitgebreide high tea, dan zal dit iets minder geschikt zijn, maar als je een lekker dagje in Medemblik bent en je toch lekker wat wil peuzelen, dan zal je best gelukkig worden van dit uitgebreide snackmoment. Dat is waarschijnlijk een betere naam voor al het lekkers.

En het zoet van Enjoy Medemblik

En het zoet van Enjoy Medemblik

7.5
Website Enjoy Medemblik

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s