Ron Gastrobar Oriental recensie – Rijsttafel in hartje amsterdam (SocialDeal)

Vroeger at ik wel eens in de restaurantweek bij een Michelin-sterrenrestaurant, maar inmiddels heb ik dat al een tijdje niet gedaan. Helemaal niet nodig, want je kunt op heel veel plekken lekker eten, en nog met een SocialDeal ook. Daar is Ron Gastrobar Oriental het perfecte voorbeeld van.

Nu spelen we wel een beetje vals, want Ron Blaauw heeft natuurlijk wel sterren verdiend, maar ik kon mijn ieuwsgierigheid naar de Gastrobar Oriental niet bedwingen. Als je de foto’s van die tent ziet, dan kom je al meteen helemaal in de sferen. Het enige waar ik niet zo’n fan van ben, dat is de muur met dode vogels, maar verder is Ron Gastrobar net alsof je je in Azië waant.

SocialDeal-spanning

Het was nog wel even spannend of het wel doorging. We hadden netjes gereserveerd zoals dat hoort bij SocialDeal, alleen het bleek nogal noodweer te zijn en om dan in hartje-hartje centrum Amsterdam terecht te komen, dat is niet makkelijk. Ik belde dus even om aan te geven dat we misschien 10 minuten later waren. Nou, toen ik aangaf dat we via SocialDeal hadden besteld werd ik wel wat snauwerig toegesproken. ‘Je kunt het niet verzetten!’ Nee mevrouw, dat wil ik ook niet, ik wil alleen aangeven dat we iets later zijn vanwege het noodweer, maar we komen eraan. ‘Je hebt je tafel tot half 8, dus dat gaat van jullie tijd af.’ Dat begrijp ik, ik geef alleen netjes aan dat we helaas verlaat zijn, wat geen invloed hoeft te hebben op onze eindtijd…

Nou ja, we gingen er dus uiteindelijk niet heel leuk naartoe, want ik merkte al dat we misschien iets anders werden behandeld door die SocialDeal. Nu gebeurt dat natuurlijk vaker en tot op zekere hoogte begrijp ik het. Je betaalt minder, en dus zijn er afspraken gemaakt waar je je dan aan dient te houden. Dus ja, de afspraak is natuurlijk dat je je afspraak niet kunt verplaatsen, heel logisch, dat wist ik ook en wilde ik ook niet. Maar ik vind het toch niet altijd even chic wanneer bedrijven enorm benadrukken dat je een soort tweederangs burger bent omdat je van een deal gebruikmaakt die die bedrijven nota bene zelf met SocialDeal hebben afgesproken.

Maar goed, tot zover mijn relaas over hoe mensen met een voucher behandeld worden: we stonden voor de deur en we dachten wel even: hoe gaan mensen tegen ons doen? Nou, totaal niet zoals aan de telefoon, zo bleek. Sowieso is er heel veel personeel bij Ron Gastrobar Oriental, waardoor er veel aandacht is voor de gasten.

 

Koning te rijk

Helaas ging er met het doorgeven dat ik vegetariër ben iets mis (in het restaurant zelf, want ‘s ochtends bellen zij klanten na en toen wisten ze het te benoemen), waarvoor meteen excuses werden aangeboden. Uitiendelijk zouden ze eigenlijk wel wat groenten voor me maken, maar dat werd uiteindelijk een hele parade van allemaal prachtige kommetjes met allerlei lekkers. Mensen om ons heen dachten: wat zijn dit voor vreetvarkentjes, omdat we uiteindelijk dus voor drie personen eten op tafel hadden staan.

Het restaurant loste de fout zo netjes op, dat ik er bijna ongemakkelijk van werd. Ik was ook heel blij geweest met gewoon wat gewokte groenten erbij, maar in plaats daarvan kreeg ik zoveel lekkers: ik was propvol. Want, wat is nou het idee? Het begint allemaal met heerlijke edamame en daarna wordt er een rijsttafel opgediend (allemaal kommetjes met onder andere rendang, babi ketjap, ikan kerrie, sambal manis, tahoe, gado gado, enzovoort). Hoewel daar zeker vegetarische dingen tussen zaten, was het niet helemaal in balans voor een vegetariër. Nogmaals: er waren wel bakjes met vega-eten, dus toen ze nog eens een halve rijsttafel voor mij neerzetten, was dat heel veel eten.

Maar goed, het was wel heel erg lekker. De smaken zijn zo goed, het is zo gezellig om uit die bakjes samen te eten in plaats van allebei je eigen bord. En het personeel heeft het echt ontzettend netjes opgelost. Ik voelde me uiteindelijk dus juist het tegenovergestelde van slecht behandeld door mijn SocialDeal-status, ik voelde me een koning te rijk. Het was een heel bijzondere ervaring, wat het overigens zeker ook was geweest zonder dat extra eten. Waarom? Het personeel is professioneel. de aankleding van het restaurant transporteert je linea recta naar Azië en het eten is gewoon heel erg goed en lekker gevarieerd.

De prijs is ook heel laag: maar 29,50 euro voor al dat lekkers, in plaats van de 43,50 euro die het normaal kost. Op het moment van schrijven is de SocialDeal niet live, maar als hij er weer is: doen. Ondanks dat er met twee shifts wordt gewerkt en je dus ‘maar’ tot half 8 welkom bent (of neem anders het slot daarna, als dat kan), heb je dat helemaal niet door. In Azië zitten mensen ook niet vijf uur te eten, dus dat past ook helemaal niet. Ik vond het echt een fijne ervaring en ik denk, als die deal er weer is, dat ik weer overstag ga. 

9

Website Ron Gastrobar Oriental

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s