The Tulip Barn recensie – Entree tulpenlandschap (SocialDeal)

Er is niet veel wat we kunnen doen tijdens de pandemie, maar iets waar je direct (of moet ik zeggen: insta) vrolijk van wordt, dat is The Tulip Barn. Als je er alleen al naartoe rijdt, door allerlei landschappen vol met kleurrijke banen aan bloemen, dan waan je je al in de zevende bollenhemel. Is The Tulip Barn in Hillegom een SocialDeal-voucher waard?

Het is de laatste tijd helaas een beetje wisselvallig weer, maar toen ik met mijn beste vriendin op die mooie zomerdag die Koningsdag dit jaar was naar Hillegom ging, hadden we megaveel geluk met het weer. Dat was een groot voordeel, want dat heeft zeer positief effect op je foto’s. Wel waaide het wat en zorgt de zon tegelijkertijd dat je niet van alle hoeken een goede foto kunt maken (tenzij je het leuk vindt als je een beetje knijpt met je ogen).

The Tulip Barn in Hillegom

Maar goed, je vraagt je misschien af wat The Tulip Barn precies is. Eigenlijk is het vooral een enorm uit de kluiten gewassen tuin die vol staat met een hele regenboog aan tulpen. Tulpen in alleen een gele kleur, bonte tulpen door elkaar, tweekleurige tulpen, tulpen met van die rafelige blaadjes, korte exemplaren, extreem grote bloemen: er is vanalles wat en dat staat nu eenmaal heel leuk op een foto. Wat wel nadelig is, dat is de aanwezigheid van heel veel andere mensen in die foto’s. Je kon qua coronaproofheid wel goed afstand houden, maar het is moeilijk om op zo’n relatief klein perceel te zorgen dat er geen mensen door je foto lopen.

Het is me niet helemaal duidelijk geworden of het nou de bedoeling was of niet, maar er liggen achter de tractorracebaan (ja, die is er ook, maar niet te excited worden, want die is alleen voor kinderen en werkt met trapauto’s, geen echte John Deers) echte tulpenvelden. Van die mooie uitgestrekte velden waar geen eind aan lijkt te komen. We hebben daar een paar foto’s gemaakt bij het begin, maar we wilden er niet te ver in lopen omdat we niet zeker waren of we daar wel mochten zijn. Het leek er wel op, want er waren veel andere mensen, maar helemaal zeker waren we niet. Wel zijn dat wat mij betreft eigenlijk de mooiste foto’s, omdat dat niet zo ‘gemaakt’ is, dat zijn echt de tulpenvelden zoals ze zijn.

Het speciale tulpenveld voor toeristen is niet zo weids en heeft ook allerlei props. Ik ben daar niet zo van, maar andere mensen gingen los op de schommel, achter de piano of bij een gouden koe. Het is wel grappig, maar ik ben blijkbaar wat traditioneler als ik met tulpen op de foto ga. Verder is er niet zoveel tulpenlandschap om mee op de foto te gaan, wel zijn er andere voorzieningen. Je kunt -uiteraard- een bosje tulpen kopen, je kunt in de kas een gebakje krijgen en wat drinken en er zijn goede toiletten om gebruik van te maken. Er is zelfs een foodtruck waar je een patatje kunt halen, al weet ik niet of die er altijd staat.

SocialDeal-prijs wat vreemd

De medewerkers zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Wat me wel opvalt is dat de prijs van de SocialDeal wat nep is. Niet de prijs die het nu kost (14 euro voor twee personen), maar wel de prijs die het eerst zou kosten voordat de SocialDeal-korting eraf ging. Het zou dan namelijk 14 euro per persoon kosten (dus 28 euro voor twee personen). Ik vind dat erg veel. Kom je daar op de bonnefooi, dan ben je 4 euro per persoon kwijt om het veld op te mogen. Zou een gebakje met een kop thee nou werkelijk 10 euro kosten? 

De uiteindelijke prijs die je betaalt op SocialDeal vind ik wel heel erg redelijk. Je kunt er -zeker met mooi weer- echt wel een paar uur goed vertoeven en de sfeer is goed. Het is soms tussen al het fotograferen door makkelijk om te vergeten dat je ook nog van de bloemen zelf moet genieten, dus zorg wel dat je daar af en toe toch even bij stilstaat. Bovendien raad ik ook zeker de appeltaart aan, want die is erg lekker. Ik weet niet of hij huisgemaakt is, maar hij smaakt wel ambachtelijk genoeg. Ik nam nog een blikje Fristi, mijn vriendin een blikje ijsthee en onze middag was helemaal compleet. Ook een grote plus: parkeren is gratis. Ik vind twee keer gebak, twee keer wat drinken en toegang tot het tulpenveld echt niet slecht voor 14 euro. 

Je kunt niet heel lang meer naar The Tulip Barn, want vanaf 9 mei is het voorbij. Waarschijnlijk worden de tulpen dan weer gekoppensneld en is het toeristenseizoen weer voorbij. Maar als ik mag afgaan op het aantal mensen dat ik zag op Koningsdag en de strenge coronamaatregelen, dan zal het me niks verbazen als The Tulip Barn goed heeft geboerd in de afgelopen anderhalve maand. En dan bedoel ik dus niet in tulpen. 😉 Hun selfietuin met 400.000 tulpen om mee op de foto te gaan (bijvoorbeeld met de Samsung Galaxy S23) is zeker een bezoekje waard, vooral als je een fervent social media-gebruiker bent. Maar ook als je simpelweg wil genieten van de kleurenpracht en de rest van de Bollenstreek, dan is The Tulip Barn zeker weten een bezoekje waard. Even lekker buiten zijn!

9

Website The Tulip Barn

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s