Novels recensie – 3-gangendiner (30 keuzes) in hartje Zaandam (SocialDeal)

Op het mooiste plekje op de Dam van Zaandam vind je Novels, een restaurant dat een soort moderne jaren ’20 stijl heeft met de laagdrempeligheid van een grand café. Ik ging er eten met een bon van SocialDeal: is die het kopen waard?

Eigenlijk ben je vandaag de dag bijna gek als je voor de volle prijs ergens gaat eten. Er is bijna altijd wel een Heerlijk-10-daagse, Primera Restaurantactie of een Groupon. Bij sommige restaurants zie je dat er ook wel aan af, bijvoorbeeld Plancius, die werkt volgens mij inmiddels bijna alleen nog maar met bonnen. Dat is geen kritiek natuurlijk: deze website heet niet voor niets Couponchic.

Maar een restaurant als Novels, die zal waarschijnlijk niet heel vaak op de dealsites voorbij komen. Dat verwacht ik, omdat het een vrij nieuw restaurant is (eerst was het Wonder’s). Aangezien ik er al een keer had gegeten, vond ik het een prima deal om nu 21,50 voor een drie-gangenmenu te betalen in plaats van 34,50 euro.

De rendangkroketjes met komkommer

De rendangkroketjes met komkommer

Voor vegetariërs en carnivoren

Ik wist namelijk dat ze veel opties voor mij als vegetariër hadden, en dat ze een paar standaard vleesgerechten hebben die elke carnivoor wel kan waarderen. Ook vind ik het een mooie zaak: de aankleding is precies goed donker, er staan een heleboel planten en het is mooi ruim opgezet.

Er loopt ook veel personeel rond dat duidelijk haar best doet. Hoewel een bekende me meldde dat hij een keer is weggelopen bij Novels omdat hij al meerdere malen zonder succes om een kinderstoel had gevraagd en het sowieso wat lang duurde (zeker als je een kind bij je hebt), had ik daar ditmaal helemaal geen last van. Nu ben ik er nog niet geweest in een setting met kind of met enorme haast, dus ik heb daar niet veel erg in gehad.

Ik denk dat we uiteindelijk anderhalf tot twee uur hebben gezeten. Sowieso raad ik de mocktails aan, want die zijn enorm lekker en ook erg groot met veel ijs, waardoor je er lang plezier van hebt. Die vallen wel buiten je coupon natuurlijk, maar ze zijn echt lekker en passen wederom goed in die jaren ’20-stijl. Verder heb ik er eigenlijk niet veel andere dingen gedronken, dus daar kan ik geen advies over geven.

De spareribs zien er op een foto al heerlijk uit (en ik ben vegetariër ;) )

De spareribs zien er op een foto al heerlijk uit (en ik ben vegetariër 😉 )

Avocado-tartaar

Waar ik natuurlijk wel over kan spreken, dat is het eten. Ik ben erg fan van hun avocado-tartaar. Hoewel het wel wat zout is, is het een heel smakelijk gerecht dat ook nog eens prachtig wordt gepresenteerd met een viooltje erop, in de originele verpakking van de avocado 😉 Mijn mede-eter had lekker drie smakelijke rendangkroketjes, die komen met een komkommerslaatje, al wist hij niet zo goed wat hij met dat laatste aanmoest.

Vervolgens kwamen de hoofdgerechten: een forse portie malse spareribs. Ze zouden Aziatisch zijn, maar dat proefde hij niet zo, wel waren ze erg lekker. Het is jammer dat we gewone patat hebben genomen, want die zijn te geel en ook erg lauw, alsof ze iets te warm onder een warmtelamp hebben gestaan. Mijn aubergine met pinda erop was erg lekker: precies de goede structuur en met heerlijke chips erop.

Caramel shortcake als dessert

Caramel shortcake als dessert

Lavataartje: altijd goed

Het dessert was ook geen tegenvaller: ik had uiteraard het chocoladedessert en mijn eet-partner-in-crime ging voor de caramel shortcake, waar hij het dagen later nog over had. Die was dus wel in de smaak gevallen. Zodanig, dat ik niet eens een hapje heb gekregen. Dat hoefde ook niet zo nodig hoor, ik vermaakte me prima met de zachte chocolade van het lavataartje. Verrukkelijk.

Al met al vind ik Novels een van de fijnste plekjes om te eten, al heb je op sommige plekken het probleem dat je iets te dicht bij anderen zit, waardoor je hun gesprekken helemaal kunt meeluisteren. Nu kwek ik zelf meestal veel dus ik hoor anderen niet zo, maar als je een wat stillere eter bent, dan kan je dat als storend ervaren.

Tot nu toe vind ik het personeel bij Novels erg prettig en de service zelf is ook prima. Je moet wel iets meer geduld hebben dan je inmiddels gewend bent nu het hip is om zo snel mogelijk geserviced te worden, maar eigenlijk vind ik dat helemaal passen bij een grand cafe als deze. Ik heb er heerlijk gegeten, helemaal van de Social Deal-bon, waarbij je trouwens wel een apart menu krijgt, maar alsnog enorm veel keuze uit de lekkerste gerechten hebt. Het voelt daardoor niet alsof je heel apart wordt behandeld: de kaart is anders, maar er wordt je absoluut geen menu opgelegd.

Zie je die warme chocolade op dat cakeje liggen? <3

Zie je die warme chocolade op dat cakeje liggen? ❤

Een dikke aanrader. Ook omdat er veel gerechten zijn waarvan je weet wat je kunt verwachten, en Novels deze ook erg lekker weet klaar te maken. Misschien koop ik zelf nog wel een keertje een voucher…

Grand Cafe Novels
8.5

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s