Bijlwerpen in de Bijlmer Bajes – The Axe Effect (Groupon)

Hoewel Groupon inmiddels al vele jaren volstaat met veel dezelfde deals (ja, ik heb het over jou Plancius, recht tegenover Artis!), komen er af en toe grappige nieuwe dingen voorbij en je weet: dat moet ik proberen. Zo ook de populaire Noord-Amerikaanse sport axe throwing, waarbij je op dart-achtige wijze bijlen in een houten muur gooit. Game on!

Het is wel even zoeken in de Bijlmer Bajes, want het staat niet geweldig goed aangegeven: maar als je binnenkomt dan is het links bij de gelige tegels. Het is eigenlijk op een soort buitenplaatsje van de oude gevangenis, dus houdt er rekening mee dat je je wel warm kleedt: het is buiten. Er is wel een terrasverwarmer en je wordt ook wel warm van het bijlgooien, maar wees je dus bewust van het feit dat je niet lekker binnen staat.

Axe Throwing Axe Effect

Axe Throwing op Groupon

Je kon deze deal op Groupon kopen: 37,50 euro voor 4 personen op een gedeelde baan (normaliter 78 euro) en 45,50 euro op een privébaan voor maximaal 6 personen (normaliter 97,50 euro), ik zou iedereen aanraden om voor de laatste optie te gaan, want het is het leukste om met mensen die je kent een baantje te delen. Je gaat ook niet zo snel bowlen bij andere mensen op de baan, toch?

Axe Throwing Axe Effect

De ochtend dat wij gingen bijlgooien, hadden we om 11 uur geboekt. Het was wat vroeg en we waren de enige mensen daar, dus ik kan moeilijk inschatten hoe het gaat als er meerdere banen (er zijn in totaal een stuk of 6) bezet zijn. In ieder geval deed onze instructeur vast een muziekje op en begon hij uit te leggen wat de bedoeling was. Eerst konden we allemaal een paar rondjes ingooien, en dan gingen we een toernooitje tegen elkaar doen, waarbij we steeds om beurten een vastgesteld aantal keer mochten gooien.

Het grappige is dat het er heel makkelijk uitziet, maar dat helemaal niet is. Als je eenmaal snapt hoe het werkt, dan kun je redelijk gericht op de bullseye proberen te gooien, maar voor mij was het vooral een prestatie als ik de bijl er zo inkreeg dat hij ook daadwerkelijk in de houten muur bleef hangen. Kortom: het is echt niet zo vanzelfsprekend dat je het goed kan, al was ik -zeker vergeleken bij de anderen uit mijn vriendengroep- wel écht heel slecht hoor.

Axe Throwing Axe Effect

Engels is wel handig

Geeft niet, want ik had de grootste lol. Ten eerste al omdat onze instructeur vroeg of we een biertje of wijntje wilden tijdens het gooien. Nu is dat al grappig omdat hij dat vraag om 11 uur ’s ochtends op een zondag, maar ook omdat je met bijlen aan het gooien bent en je dan misschien toch wel euh.. scherp wil blijven. Overigens sprak de instructeur (die me geregeld keihard uitlachte, en gelijk had-ie) Engels, dus let wel op dat je die taal wel een beetje machtig bent als je ook van plan bent te gaan axe-throwen.

Uiteindelijk hebben we waarschijnlijk een half uur ingegooid en nog een half uur een toernooi gehad, waarbij ik genadeloos heb verloren, maar met een glimlach op mijn gezicht. En op dat van onze instructeur, dus voor hem was het schijnbaar ook een leuke ronde. Juist omdat het een uurtje is, is het net leuk. Enne, de dag erna heb je echt wel spierpijn in je arm. Het is namelijk best wel moeilijk gooien: de bijl moet recht boven je hoofd en je hebt maar weinig ruimte om je arm te bewegen en te gooien.

Axe Throwing Axe Effect

Een toffe deal

Qua prijs vind ik 100 euro voor een uurtje gooien met zes personen wel wat aan de dure kant: dat ben je ook kwijt voor een goede escaperoom, waar veel meer werk aan is voor de uitbater. Ik denk dat ik 80 euro een iets schappelijkere prijs zou vinden. Natuurlijk is de Groupon-deal perfect: voor minder dan 50 euro heb je met zijn zessen een geweldige tijd. Mocht deze deal dus weer voorbij komen, dan raad ik je deze zeker aan: het is weer eens wat anders, en je weet nooit wie er ineens heel goed in blijkt te zijn. Overigens had onze winnaar als enige een houthakkershemd aan, dus misschien is dat een goede tip? 😉

8.0

Website The Axe Effect

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s