The Globe Recensie: duikintroductie in Den Haag (VakantieVeilingen)

Een van de tofste uitjes die ik dit jaar heb mogen doen is de duikintroductie in Den Haag. Het is een geweldige ervaring om voor je het echte werk gaat doen, eerst te proefduiken in een zwembad. Mijn vriend en ik gingen naar The Globe in Den Haag, wat in een groot sportcentrum is gevestigd. Nadat we samen met nog drie koppels eerst de basics kregen in een klaslokaaltje, waarbij ons op het hart werd gedrukt vaak te ploppen met de oren (‘klaren’), mochten we ons in onze zwemkleding hijsen en douchen. Overigens was er netjes een toilet en twee aparte kleedkamers met beneden douches zoals je die ook in het zwembad hebt. Allemaal prima in orde.

Gelukkig hoefden we niet een heel wetsuit aan, want dat voelt natuurlijk minder natuurlijk. Hoewel, je kunt je afvragen hoe natuurlijk het is als mens om zo lang onder water te blijven, hihi. Maar goed, we kregen flippers aan en de flessen werden omgehangen. Het viel me mee hoe licht ze waren, om de een of andere vage reden heb ik nog steeds zware duikgear in mijn hoofd alsof het eind 19e eeuw is. Nadat we eerst netjes wachtten tot iedereen de juiste maat flippers had en de verdere gear goed aan was, gingen we rustig aan het water in. Door de lucht die in de flessen zit, zink je niet meteen naar de bodem.

Sterker nog, ik had soms moeite om echt tot de bodem te komen, omdat ik waarschijnlijk onder water toch mijn adem teveel inhoud in plaats van normaal adem. Wat me vooral opviel tijdens deze workshop is dat ik echt het gevoel had in handen te zijn van professionals. Een iemand gaf de uitleg in het klaslokaal, en twee anderen gingen vervolgens mee het paar meter diepe zwembad in. Eentje met camera, want de deal die we voor dit geweldige uitje gebruikten beloofde een foto.

Het toffe is dat het niet een foto was, maar een hele fotoserie. Toegegeven lijk ik net een nijlpaard op veel van deze foto’s. Ik kan nog niet echt door voor het Titanic-duikteam, maar ik vind het wel heel bijzonder om hier foto’s van te hebben. Mijn vriend en ik hebben echt de smaak te pakken en als ik ooit naar Australie ga, dan zal ik zeker eerst een PADI-cursus doen zodat ik goed beslagen euh, te water ga.

Duiken

Nu heb ik deze introductie voor het schandalig lage bedrag van 11 euro gekocht op Vakantieveilingen (voor 2 personen!), waardoor ik me eigenlijk een beetje schuldig voelde over het feit dat we zo lang de tijd kregen om te duiken. We lagen echt iets van drie kwartier in het water en ook de andere koppels genoten duidelijk van hun zeemeermin-activiteiten. Het was uiteraard geen wedstrijdbad, maar het was absoluut groot genoeg voor onze groep. Er zijn geen botsingen geweest en dat is best knap, want die flippers maken je toch een stuk langer dan je denkt.

Nog een klein detail dat ik heel grappig vond, was dat het ‘Diamond’-zwembad van die kleine raampjes had beneden, alsof het een duikboot was. Je kon hierdoor naar buiten kijken in het sportcentrum, waar af en toe ook mensen naar binnen aan het kijken waren. Juist omdat de raampjes klein zijn, voelt het niet alsof iedereen je aan het bekijken is en het is een grappig doel om heen te zwemmen.

Niets dan lof dus over dit uitje, het was prima in orde, het was zelfs fantastisch tof en alles wat ons is beloofd volgens de voucher “Onder water op de foto bij jouw duikintroductie in Den Haag” is uitgekomen:

  • Duikervaring van 1 uur
  • Ontvangst met koffie, thee of limonade
  • Uitleg over het duiken
  • Onderwaterfoto van de duikervaring
  • Voor 2 personen

Het kon zelfs op zaterdag, dus dat is heel fijn voor dagjesmensen.
Dikke complimenten aan The Globe, jullie weten mensen echt te enthousiasmeren voor de sport.

10

Website The Globe Duiksport

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s