De Koperen Ezel Recensie – Ezeltocht met picknick (VakantieVeilingen)

“Ezeltocht met picknick voor 4 personen op de Veluwe” is een toffe deal op VakantieVeilingen. Er zijn twee dingen lastig bij deze deal: het eerste is om twee anderen te vinden om mee te gaan. Je hebt een ezeltje, met zijn tweeën is het bij wijze van spreken al ruzie maken om wie hem mag vasthouden. Maar als je een gezinnetje hebt, en daar is deze deal uiteraard op toegespitst, dan is het perfect.

Het tweede wat deze aanbieding lastig maakt, is dat hij erg populair is. Het is natuurlijk hartstikke tof om iets met dieren te doen, helemaal als je ze echt kunt knuffelen en kunt meenemen op een wandelingetje. Houd er dus rekening mee dat je hier mogelijk iets meer moet bieden dan je gewend bent. Zelf heb ik hem uiteindelijk voor 41 euro gewonnen.

Je krijgt daar wel veel voor. Je mag zelf kiezen of jouw ezeltje een rijzadel of pakzadel krijgt, en het is zelfs mogelijk om hem voor een huifkar te laten spannen. Je krijgt niet alleen een ezel en een wandeling in Epe op papier mee, maar ook een picknick met fruit, brood en andere lekkere dingetjes. Geen luxe items, maar een zeer degelijke lunch die je ezel lekker voor je mee draagt. Overigens verraste het me wel dat er wijn bij zat, dat maakte het wel meteen heel picknick-achtig.

Mijn vriend en ik gingen op een hele zonnige zaterdag naar De Koperen Ezel om romantisch met zijn tweetjes en een vierhoever op stap te gaan. Eenmaal aangekomen kregen we koffie en een warme chocolademelk met een koekje, terwijl ondertussen ons ezeltje Nelson werd klaargezet. We besloten hem met het pakzadel te laten rondwandelen, want erop rijden gingen we niet en de huifkar vond ik wat onnodig veel voor het diertje.

De omgeving in ons opnemend, viel het ons op hoe enorm druk het daar was. Honden, ouders en kinderen overal, mede omdat er een grote speeltuin bij De Koperen Ezel was. Het was weliswaar erg georganiseerd, het leek voor mijn gevoel net even iets teveel op een soort ezelwandeling-fabriek. Maar goed, de dieren zagen er goed uit en hadden diverse weilanden tot hun beschikking in hun vrije tijd, dus dat was verder prima. Het verbaasde me simpelweg dat er zo gigantisch veel ezels en klanten waren, ik had het zelf liever iets kleinschaliger gezien.

Ezel

Toen we eenmaal met Nelson op pad waren, merkten we dat hij niet zo snel was. Nu leek hij me niet een hele jonge, kwieke ezel, maar hij wilde gewoon echt niet. Ezels zijn natuurlijk slimme beestjes die wel eens spelletjes spelen, maar ik heb als paardenmeisje toch het idee dat ik best weet hoe ik zo’n dier moet laten doorlopen. In eerste instantie lieten we hem gewoon rustig wandelen, maar toen hij na 100 meter steeds ging stilstaan, werden we een beetje wanhopig.

Sterker nog, we kregen hem met geen mogelijkheid vooruit, waardoor ik me een slechte dierenvriend voelde. Schijnbaar kon ik hem niet erg op zijn gemak stellen. Na een tijdje aanrommelen, hebben we hem even in de berm gezet en zijn we ons broodje gaan eten. Een appel voor meneer, en toen ietwat teleurgesteld terug naar de boerderij, waar we aangaven dat Nelson er niet zo’n zin in leek te hebben, waardoor we binnen 20 minuten al terug waren in plaats van uren.

Ik was niet zo blij met de reactie vanuit de medewerker van De Koperen Ezel. Hij reageerde eigenlijk niet, zadelde het ezeltje af en moest toen alweer door met de volgende klanten. Een teleurstelling voor mij op veel niveaus. Ten eerste had ik enorm veel zin in deze deal, juist omdat ik echt een dierenfreak ben en ezeltjes enorm schattig vind. Ten tweede is het een deal waar ik toch wel wat voor heb betaald, dus ik had graag tenminste iets van een antwoord gehad. Het zijn natuurlijk dieren en je moet accepteren hoe ze zich gedragen, maar ik had op zijn minst wel een reactie verwacht of mogelijk een aanbod om het nog met een ander ezeltje te proberen.

Kortom, dit was niet bepaald een succes voor ons en we hebben het er samen thuis nog vaak over hoe jammer dat eigenlijk was. Aan de andere kant, de dieren zien er goed uit en ik ben blij dat de Koperen Ezel mensen zo de mogelijkheid geeft in de natuur te zijn en een dier lekker te kunnen aaien en vertroetelen. Bovendien heb ik van andere ChiepMiep-achtigen begrepen dat zij een fantastische wandeling hebben gemaakt met hun ezel, dus ik zal De Koperen Ezel niet afrekenen op onze onkunde met de ezel, misschien wel een beetje op hun onkunde met de mens. Ik had het geheel iets schattiger en kleinschaliger verwacht en dat is dit niet helemaal, dus een tip als je erheen gaat: het is groots opgezet en naast de ezelwandeling kunnen je kinderen er ook een hele middag spelen.

7.5
Website De Koperen Ezel

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s