Overnachting in Fletcher hotel met wellness recensie – Hotel Langewold (VakantieVeilingen)

Zo. Terug van weggeweest! CheapMiep heeft VakantieVeilingen er weer eens bij gepakt voor een fijn hotelavondje. Dat hoopte ik tenminste, maar dat pakte toch net even anders uit. Via VakantieVeilingen gingen we naar Hotel Langewold in Roden. Vier sterren, wellness: het klonk allemaal enorm luxe, maar dat viel toch wat tegen.

Op het moment dat we Roden binnenliepen, had ik al een idee wat het hotel zou worden. Het is een plaatsje met veel oudere mensen en een schattig oud dorpskerntje enzovoorts. Ik was dus al vrij snel mijn verwachtingen aan het bijstellen, want waarschijnlijk was Langewold weer zo’n Fletcher waarbij een oude van dagen-huis is omgebouwd tot hotel.

Zo voelde Langewold ook wel een beetje. De gemiddelde leeftijd van de gasten is er vrij hoog en de kamers hebben allesbehalve een hippe uitstraling: veel stof en veel donkere kleuren. Dat kan knus zijn, maar dat voelde ik nu niet helemaal. Daarover later meer. De ontvangst bij de receptie was erg netjes, we leverden onze coupon in, betaalden 4 euro toeristenbelasting en we konden lekker onze gang gaan.

cof

Langewold en de broodplank

We hadden niet zoveel behoefte daar te eten, maar we hebben wel een broodplankje genomen in de bar. Daarvoor werd brood gebruikt van het ontbijt, zo leek het. Het bakje aoli wat onderweg door de serveester was omgevallen, werd alsnog zo op onze tafel gezet. Ik vond het al met al niet echt een presentatie om over naar huis te schrijven. Het hoeft allemaal echt niet zo netjes en in het gareel te zijn, maar de messen zaten onder de saus en het was allemaal wat rommelig. Achteraf gezien hadden we misschien beter in het restaurant een hapje kunnen mee-eten, want het eten zag er wel goed uit.

Toen we op onze hotelkamer kwamen om even op te frissen en de sauna in te duiken, werd ik niet meteen heel erg enthousiast. De televisie stond in zo’n beetje de verst denkbare hoek van de kamer, waardoor dat niet heel veel kijkcomfort bood. Onze kamer had een balkon dat uitkeek op de parkeerplaats en de bushalte, maar we hebben er uiteindelijk niet gezeten omdat het wat koud was. Maar goed, ik voelde eigenlijk na het opfrissen vrij snel de behoefte de sauna in te duiken, want dit was niet echt een slaapkamer om urenlang in te gaan hangen.

mde

Fletcher is niet duur

Nu betaal je op VakantieVeilingen vrij weinig voor zo’n Fletcherkamer: ik was 33 euro kwijt voor de mijne. Ik weet wel dat het nog goedkoper kan, maar ik vind dit een zeer schappelijke prijs. Zeker als je kijkt naar wat een gemiddelde hotelkamer tegenwoordig kost. Maar ik had ook wel verwachtingen: natuurlijk krijg je als couponchic persoon niet zomaar een upgrade naar de bruidssuite, maar de kamer die wij kregen gaf mij absoluut geen vier-sterren-ervaring.

De voornaamste reden dat ik het geen vier-sterren-ervaring vond, dat is de staat van de kamer. De WC-pot zag helemaal zwart, de zeepdispenser was groezelig en er zat hier en daar een gat en vlek in ons tapijt. Ik ben echt niet de meest propere persoon op de wereld, maar zelfs ik dacht hierbij: mwah. Bovendien kon onze balkondeur ook nog eens niet dicht, dus het kwam zo op het eerste gezicht wat goedkoop op ons over.

cof

Te goedkoop

Ik miste bovendien een waterkokertje, al was de kamer wel uitgerust met een strijkplankje. Zoals een vier-sterren-hotelkamer dat betaamd kon je ook het licht uitdoen met een knopje bij je bed (of in dit geval een touwtje), maar helaas bestond het gros van de lampen in de kamer uit een soort bedlampjes die je zelf los aan moest klikken en dus ook weer los uit moest klikken. Hierdoor had dat touwtje bij het bed eigenlijk weinig zin.

Ik denk dat het grote pluspunt van Langewold de sauna-voorziening is. Aan het einde van een hal links van de receptie kun je de sauna vinden: een droge sauna en een Turks stoombad. Tot mijn verbazing waren we de eersten die de sauna die avond wilden gebruiken, waardoor we een half uur moesten wachten tot die droge sauna klaar was voor gebruik. Daar hadden we geen zin in, dus kropen we in het Turks stoombad. Dat was erg lekker. Je hebt echt even tijd voor jezelf met zijn tweetjes.

cof

Sauna in Roden

Er was namelijk verder helemaal niemand. Niemand ging ook de andere sauna in: het was een oase van rust voor ons, dus we namen het er lekker van. Even stoom in- en uitblazen, een goed gesprek voeren en keihard lachen als de douches binnen de cabine weer ineens aangingen. De sauna was erg lekker, je had er een mooie stapel handdoeken tot je beschikking, gratis kluisjes en er waren douches. Dat was piekfijn in orde.

Sowieso is Langewold best een oke hotel als je bijvoorbeeld op doortocht bent, maar ik zou er nooit meer voor betalen dan 30 euro. De kamer was echt een beetje verlept en dat was wat teleurstellend na een lange reis. Op de benedenverdieping hebben ze er trouwens wel hun best op gedaan het allemaal wat mooier te maken: er is een soort huiskamer met een openhaard en een biljardtafel, en de eetzaal ziet er ook picobello uit.

mde

Uiteindelijk heeft Langewold dan ook best wat pluspunten, maar het algehele gevoel wat dit hotel me gaf, was allesbehalve vier-sterren. Zeker de kamer was een tegenvaller. Ik zou hier dan ook niet snel terugkeren. Helaas, want ik ken Fletchers die me juist hebben verbaasd van wat er allemaal mogelijk was en hoe alles erbij stond.

5

Fletcher Hotel Langewold

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s