Lunchroom Downtown recensie – High tea in hartje Amsterdam

Het is niet te geloven, maar CouponChic is terug! Ik heb eindelijk ontdekt dat ik de naam van het blog kon aanpassen, wat geweldig is wat CouponChique is een bijvoeglijke vorm, terwijl het natuurlijk gewoon CouponChic moet zijn. Dus, welkom allemaal! Ik heb weer een aantal toffe activiteiten gedaan om met jullie te delen. En we trappen af met… een high tea in hartje Amsterdam bij Lunchroom Downtown.

Voor 23 euro kun je met twee personen via Groupon lekker naar de Reguliers Dwarsstraat. In een prachtig trapgeveltje stap je binnen en je waant je ineens in een heel andere wereld dan op een van de straten die het drukst is qua uitgaanspubliek in de avond. Overdag merk je daar trouwens weinig van: het is rustig in de straat en ook bij Downtown kun je even heerlijk relaxed zitten.

Downtown

Toen mijn vriendin en ik binnenkwamen was het meteen al raak: de soundtrack van Belle en het Beest was te horen. Heel erg sfeervol en gezellig, helemaal toen de verdere playlist uit allemaal RnB bleek te bestaan, waar we beiden gek op zijn. We werden door een vriendelijke man verwelkomd en we konden vrijwel meteen gaan zitten voor een heerlijke kop thee. Er was keuze uit allerlei Loose Leaf-theeën, dus ik ging voor Zorgeloos en mijn vriendin voor iets groens.

Wat ons allebei meteen opviel, naast de geweldige muzieksmaak van de medewerkers, is het uiterst toepasselijke, schattige, koddige theeservies waarvan we mochten eten. Het stijltje deed me even denken aan Alice in Wonderland, zo sfeervol! We kregen bovendien netjes een grote pot heet water die wanneer we maar wilden kon worden bijgevuld. Wat wel jammer is, is dat je maar een keer allebei een thee kiest, dus je hebt niet allerlei verschillende soorten tot je beschikking. Aan de andere kant is Loose Leaf wel een heel mooie thee, dus ik begrijp het wel.

Het eten wat vervolgens kwam was erg lekker en er werd perfect rekening gehouden met dieetwensen. We kregen een heerlijke spinaziequiche, loempia’s, een stokje met tomaat-mozzarella-bascilicum en falafelschijfjes. Het was allemaal erg lekker en werd gepresenteerd op een grote etagere, zoals het hoort. Een vreemde combinatie is het natuurlijk wel: we reisden de hele wereld rond met al die gerechtjes. Normaliter zou ik dat dan ook niet heel erg waarderen bij een high tea, maar ik vond het in dit geval eigenlijk wel grappig. Bovendien waren we al tegen het avondeten aan, dus het paste prima.

Geen klassiekers

De zoete etage was ook erg lekker, hoewel het altijd een beetje een worsteling is om die helemaal af te kunnen maken: vol! Toch raad ik je zeker aan ruimte over te laten hiervoor, want Lunchroom Downtown komt pas echt tot zijn recht bij die “gang”. Er waren heerlijke stukjes gebak van cheesecake, chocoladetaart en HEERLIJKE worteltaart. Vooral die laatste was echt heel erg lekker. We kregen ook nog een mini-pecanbroodje en een kaneelbroodje, die allebei erg smakelijk waren. Niets haalde het echter bij de taartjes: die waren heerlijk.

Hoewel het eigenlijk allemaal wel lekker was, was het niet heel bijzonder, maar voor 23 euro voor twee personen is het een heel goede deal. Er waren echter weinig gerechten die me echt steil achterover deden vallen van excellentheid en uiteindelijk miste ik toch een paar high tea-klassiekers zoals sandwiches en scones. Ik waardeer Downtown dan ook vooral om de atmosfeer en het personeel. Bovendien is die gekke verzameling lekkers ook wel weer grappig en memorabel. Wat ik tot slot nog wel jammer vond, was het toilet. Dat is een ietwat vreemde cabine-achtige wc waarbij iedereen die er omheen zit volgens mij kan meegenieten van je geklater. Dat is wel jammer, want zeker bij een high tea wordt er natuurlijk veel gedronken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s