Rood Gras Recensie – Workshop servies beschilderen van 1,5 uur (SocialDeal)

Servies beschilderen, dat klinkt als iets voor oudere dames, maar bij Rood Gras laten ze zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn. Op SocialDeal stond de workshop servies beschilderen van 1,5 uur een tijdje online, voor 16 euro per persoon. Een spotprijsje natuurlijk, maar dat is niet de enige reden dat CheapMiep overstag ging: de designs zoals Rood Gras (eigenlijk heet-ie Rob) ze zelf maakt zijn fantastisch. Honderden poesjes heeft die man al geschilderd, die samen met hun simpele en vrolijke karakter direct aanspreken. Tof dat hij dat zo mooi kan natuurlijk, maar hoe is dat als je het zelf doet?

Daar kan ik kort over zijn, dat is namelijk heel moeilijk. Hoewel dat ontwerp van die poezen-omlijning met drie stipjes er zo strak en makkelijk uitziet, is het verdomd moeilijk om dat zelf zo netjes op een mok te krijgen. Op zich ook wel weer goed, want dat laat alleen maar weer zien dat Rob van Rood Gras een vak beoefend. Hij is een autodidact, want hij werkte eigenlijk in de zorg en freelancet er sinds kort op los met onder andere deze schilderworkshops. Daarover later meer, want laten we eerst eens kijken hoe de workshop was.

Workshop bij Rood Gras

In een van die prachtige werfkelders die Utrecht rijk is, wordt de workshop gegeven. Het groepje is maar klein, we zijn met zijn zessen, maar dat is eigenlijk wel zo gezellig. Na een korte introductie van Rob kun je eigenlijk meteen beginnen met schilderen. Dat kan echt schilderen met penseeltjes en verf zijn, maar ook met een porseleinstift. Dat laatste vind ik gaaf, omdat je dat bij andere serviesschilderworkshops meestal niet als optie hebt. Bovendien past het heel goed bij de cartoonist/illustrator die Rob is. Hij heeft stripboekjes over poesjes gemaakt, en over zichzelf en zijn vriendin, allemaal mega-schattig.

Roodgras1

Er liggen op de tafel waaraan we werken allemaal boekjes ter inspiratie, waaronder Simon’s Cat en zijn eigen werk, maar de dames waarmee ik de workshop had, die hadden zelf al wat voorwerk gedaan in de vorm van plaatjes van de dikke dames, en plaatjes van Blond Amsterdam, die ze fantastisch nadeden trouwens, dat was erg knap. Ik heb keihard geprobeerd om de poesjes na te maken, zoals ik al schreef, maar dat was niet te doen. Misschien ben ik er ook te ongeduldig voor, maar die beestjes zijn vakwerk!

Dus ben ik maar wat mijn eigen ideetjes gaan tekenen, allemaal met stift. Het handige aan stift is dat het op zich redelijk snel opdroogt. Dan is het nog wel kwetsbaar, want je moet het nog mee naar huis nemen om in de oven te stoppen (1.5 uur op 180 graden), maar gelukkig geeft Rob netjes een doosje mee, en pakt hij het ook nog in in folie. Heel netjes allemaal. In principe hadden we allemaal een bordje en een mok gekregen om te beschilderen of betekenen, maar toen ik wat vroeger klaar mocht, mocht ik ook een kommetje doen.

Roodgras3

En hier merk je dat Rob nog niet zo lang freelancet, want hij is veel te aardig voor zijn klanten. Ik wilde hem betalen voor sowieso de kom, omdat dat een soort extra was, of anders voor de thee, maar het was allemaal inbegrepen. En ik, als freelancer, weet dat het moeilijk is om heel zakelijk te zijn, en het hoeft ook niet pusherig te zijn, maar hij mag best geld vragen voor items naast het bord en de beker, en hij mag van mij ook best iets harder zijn eigen boekjes en mokken proberen te verkopen.

Servies schilderen voor iedereen

Ik zal in ieder geval zeker binnenkort een mok (en misschien ook een tegel, want hij heeft fantastisch grappige tegeltjes) aanschaffen in zijn shop, want dat kon wegens het niet aanwezig zijn van een pinapparaat niet terplekke. Rob is echt een getalenteerde gast, en hij doet het ook heel goed als begeleider van de workshop. Je kunt hem alles vragen, hij helpt je, hij geeft advies, hij geeft complimentjes (heel belangrijk! 😉 ) en zoals de tekst in de omschrijving op SocialDeal al suggereerde, is de sfeer in de workshop inderdaad hartstikke gezellig.

Roodgras5

Waar ik me wel wat zorgen over maak, zijn de lage kosten van de deal. Voor slechts 16 euro per persoon zit je anderhalf uur te schilderen en te tekenen, en dat is inclusief thee, chocolade en servies (en dus ook gezelligheid en een begeleider die heel hands-on is). Op zich slim, want zo blijft het laagdrempelig, maar ik denk dat als hij los 1,50 euro per kopje zou rekenen, dat het alsnog best hard zal lopen, zo’n deal. Mag echt wat in prijs omhoog. Wat ik tot slot trouwens ook tof vond, was dat hij ondertussen zelf ook wat aan het tekenen was. Het is altijd mooi om een kunstenaar live bezig te zien. Ik hoop dan ook oprecht dat Rob het ver schopt, en dat hij snel nog meer workshops organiseert om mensen te laten zien hoe fijn het is om creatief bezig te zijn.

9.0

Website Rood Gras

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s