Yurtlife Recensie – Luxe Kokos-arrangement / Duo-arrangement (Vakantieveilingen)

Yurtlife kom je heel vaak tegen op veilingsites en couponsites. Denk aan VakantieVeilingen en Groupon bijvoorbeeld. Soms wordt er reclame gemaakt voor een luxe kokos-arrangement, en dan weer voor een duo-arrangement met chocolade, er zijn allerlei mogelijkheden bij Yurtlife. Dat klinkt misschien wat vaag, en zeker als je de locatie van Yurtlife opzoekt, dan zal je niet direct geneigd zijn iets bij ze af te nemen. Ze zitten op een soort semi-industrieterreintje in Zaandam. Ga je er echter naar binnen, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.

 

Yurtlife – yurts!

De grootste gimmick van Yurtlife zijn namelijk die yurts, en die springen uiteraard direct in het oog. Deze bijzonder ruime tenten zijn in een prachtige staat. Er staan er een stuk of 4-6 in de grote ruimte waarin Yurtlife zich bevindt. Daarnaast is er een balie, een loungehoek en bieden ze tegenwoordig (wat volgens mij nieuw is) broodjes en soepen aan. Dat laatste was tijdens ons laatste bezoek niet zo’n succes, want ze waren nogal door hun voorraden heen waardoor een pompoensoepje of zelfs een tosti kaas niet mogelijk waren, maar ik kan me voorstellen dat mensen ook niet direct lunch associeren met massage, dus dat ze er niet een hele horeca-gelegenheid van maken.

Zoals je wellicht in mijn woorden proeft, ben ik al vaker bij Yurtlife geweest. Soms kun je voor een mooi prijsje van 20-30 euro een goede deal scoren bij ze, en kun je lekker met je vriend/vriendin/moeder/zus voor een duo massage gaan. Er zijn zowel vrouwelijke als mannelijke masseurs in dienst, die voor zover ik begrepen heb allemaal gecertificeerd zijn. Kundig zijn ze in ieder geval wel, want ik ga er vaak met fijne losse rugspieren weer weg, en zeker die in mijn nek kunnen door alle stress wel wat kneepjes gebruiken zo af en toe. Yurtlife is een hele rustige plek, het is er nooit heel erg druk, en er staat rustgevende muziek op om de klanten in een relaxte mood te krijgen.

Yurtlife2

Nu vind ik die muziek, maar dat is een beetje flauw van mij, altijd een beetje grappig. Ik zie echt voor me dat iemand met een snor en geitenwollensokken aan achter een keyboardje al die plingetjes en zelfs saxofoonsolootjes speelt. Maar dit is verder geen kritiek hoor, het is absoluut essentieel dat er muziek opstaat om te zorgen dat niet elk geluidje storend is, en zeker als je daar op die massagetafel ligt te soezen, dan is het fijn dat er wat muziek is om je rustig te maken. Men zegt dat elke dag een half uur luisteren naar Enya echt de bloeddruk omlaag kan brengen, dus ik ben ervan overtuigd dat ook deze muziek je zeker in de juiste gemoedstoestand kan brengen.

Weekendtoeslag?

Bij Yurtlife heb je een yurt voor jezelf. Er staan in elke yurt twee massagetafels, en vroeger was er een masseur met allebei bezig (dus dan kreeg de een eerst de pakking en de ander massage, en dan andersom), maar mijn bezoek deze week bestond uit twee masseuses, zodat we allebei eerst gemasseerd werden en daarna een pakking kregen. Ik geloof wel dat mijn arrangement (gezondheidsbehandeling) via VakantieVeilingen eigenlijk voor voeten was, want dat doen ze schijnbaar ook, maar er werd alleen de rug gemasseerd bij ons. Wat ik wel een beetje apart vond, was dat ik 10 euro weekendtoeslag moet betalen. Ik weet vrijwel zeker dat dit mij niet duidelijk is gemaakt in het reserveringsproces, dus dat vond ik een teleurstelling. Had ik dit geweten, dan had ik doordeweeks op een avond geboekt, want ik woon om de hoek.

Yurtlife3

Aan de andere kant is het natuurlijk een lage prijs die je betaalt, want je wordt toch ongeveer een half uur gemasseerd, x2. De olie die wordt gebruikt is cocosnoot of chocolade, maar dat ruik je niet zo heel erg omdat je met je hoofd naar beneden onder die tafel zit. Dat is wel jammer, want dat zijn natuurlijk heerlijke geuren. Dat gezegd hebbende, hangt er wel een fijne geur in de yurt hoor, maar ik kan niet helemaal plaatsen wat dat dan is. De olie waarmee wordt gemasseerd is lekker opgewarmd en je wordt heerlijk door de dame of heer ingepakt met die pakking. Ik heb niet heel veel vergelijksmateriaal als het om massages gaat, maar het is wel een heerlijke belevenis bij Yurtlife. Er wordt altijd netjes gevraagd of er nog rekening gehouden dient te worden met iets, voordat er wordt gemasseerd, en de masseurs zijn vriendelijk, ze praten gezellig met je, maar ze zijn ook stil als jij liever in stilte van je massage geniet.

Duo-behandeling

Zou ik een duo-behandeling bij Yurtlife aanraden? Zeker weten, het is best grappig om een keer in zo’n yurt te hebben gelegen, er heerst een prettige sfeer en je komt even helemaal bij. Laat je niet afschrikken door de vreemde locatie of de lage prijzen. Ik denk dat Yurtlife wel de communicatie over weekendtoeslagen wat duidelijker moet maken, en dat de horeca-mogelijkheden iets beter mogen, maar uiteindelijk is het een bijzondere massage-ervaring die ik tot nu toe al drie keer als zeer positief heb ervaren.

Yurtlife1

8.0
Website Yurtlife

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s