Chocotasting Recensie – Ervaringen met het chocolade-abonnement

Al geruime tijd ben ik lid van de Chocotasting box en ik wil graag mijn Chocotasting ervaringen delen, want ik begrijp dat er heel wat chocoholics in Nederland zijn die willen weten of zo’n chocolade-abonnement de moeite (en vooral: het geld) waard is. Sommige mensen verwachten dat je in een abonnement juist korting krijgt op wat je krijgt, maar dat hoeft helemaal niet zo te werken. Helaas voor deze mensen heeft Chocotasting aanzienlijk hogere prijzen dan wanneer je de chocolade zelf zou kopen. Maar, daar moet uiteraard bij vermeld worden, dat als je zelf chocolade koopt je 1 niet wordt verrast 2 zelf naar winkel moet en 3 zelf informatie moet gaan opzoeken, terwijl het nu allemaal op een presenteerblaadje in de meest fantastische verpakking krijgt opgestuurd.

Chocotasting5

Chocotasting ervaringen

Het is me niet helemaal duidelijk wat nu de status is van Chocotasting trouwens, want ik kreeg enkele maanden geleden een mailtje waarin werd vermeld dat ze mogelijk zouden gaan stoppen, maar dan weer niet met zoveel woorden gezegd, en vervolgens heb ik deze maand nog wel een box gekregen, met een mailtje waarin nog steeds nieuwe abonnees worden geworven, dus ik ben benieuwd of ze een soort doorstart hebben gemaakt. Ik hoop het wel, want hoewel het een duur abonnement is, vind ik het wel tof om elke keer verrast te worden met nieuwe chocolade. Het valt niet altijd in de smaak, en ik moet zeggen dat ik deze maand ietwat teleurgesteld was om te zien dat ik van de twee kleinere Prestat reepjes twee dezelfden had, maar over het algemeen is Chocotasting in mijn ogen geen gefaald experiment.

Chocotasting2

De chocolade die je leert kennen, komt uit allerlei uithoeken van de wereld. Zo hebben we deze maand Prestat, repen die bekend staan om hun prachtige verpakking, maar hebben we ook al een keer Blanxart gehad, Seed & Bean en Willie’s Cacao bijvoorbeeld. Elke keer is er een specifiek merk dat in de spotlight staat, en het hangt van je abonnement af wat je krijgt. Zo kun je je abonneren op alleen pure chocolade, alleen melkchocolade of een mix (met ook witte chocolade, hoewel dat natuurlijk eigenlijk geen chocolade is door het uitblijven van cacao-poeder 😉 ). Het maakt voor de kosten overigens niet uit wat je kiest, want je krijgt altijd ongeveer drie repen. Je betaalt per maand ongeveer 15 euro. Een vrij hoog bedrag voor chocolade, maar nogmaals, je wordt verrast, het is goede chocolade en het komt bij je thuis in een heel handig brievenbuspakje met frustsels, informatie en het is simpelweg elke keer weer een feestje om te openen.

Wat ik onverwacht waardevol vind, is de informatie die bij de chocolade zit. Je wordt gedwongen even stil te staan bij waar het product vandaan komt, wat er voor speciaals inzit en daar let je dan toch op bij het proeven. Wat ik wel nog leuker zou vinden is als Chocotasting nieuwe klanten een soort mini-cursus chocoladeproeven op een A4’tje zouden geven. Er zijn miljoenen mensen die zwaar aan de chocoladeverslaving zitten, mijzelf inclus, maar dat wil niet zeggen dat iedereen weet hoe je chocolade echt goed proeft. En aangezien het chocoladeabonnement van Chocotasting toch een beetje high end is door de prijs, voelt het dan ook wat spannender. Helemaal als er bijvoorbeeld nog een site bij zou komen waar je je mening kunt delen over de chocolade, dat zou heel gaaf zijn, maar misschien ga ik te ver.

Chocotasting9

Voor de liefhebber

Het is een enorm cliché, maar het is ook in dit geval weer waar: als je enorm van chocolade houdt, dan zal je waarschijnlijk die 15 euro wel over hebben voor dit abonnement. Ik vind het zelf, en ik overweeg een tattoo van chocolade -zoveel houd ik ervan-, wel echt aan de hoge kant qua prijs, want maandelijks vijftien euro tikt wel aan in een jaar. Maar aan de andere kant vind ik het wel elke keer weer een leuk cadeautje voor mezelf (en mijn huishouden, soms 😉 ). Ik denk dat Chocotasting iets meer zijn best kan doen om mensen te laten uitkijken naar dat maandelijkse momentje, door vast hints te droppen in de email, of door dus iets te investeren qua informatie in hoe je chocolade moet proeven. Of als er bijvoorbeeld een event is zoals het Amsterdamse Chocoa laatst, dan zou het natuurlijk leuk zijn om mensen op te roepen naar dit event te komen. Dat mis ik nog een beetje bij Chocotasting, die extra aandacht.

Verder heb ik al kennisgemaakt met heerlijke chocolades, en heb ik ook steeds meer door wat ik zelf wel of niet waardeer. Soms is de chocolade extreem zoet, of juist heel erg sterk; er is altijd iets spannends te beleven met deze repen die je normaliter niet in de supermarkt tegenkomt. Het enige wat moeilijk is, is om netejs een of twee blokjes te nemen, in plaats van halve (of hele) repen in een keer. 😉 Zou ik de Chocotasting box aanraden? Sowieso voor een keertje wel. Ik weet niet of het voor iedereen verstandig is om meteen een maandelijks abonnement te nemen, omdat het uiteindelijk toch prijzig is. Plus, ik weet niet wat precies de status van Chocotasting is, na dat vage mailtje van laatst, dus ik hoop dat het bedrijf een doorstart kan maken en mogelijk iets meer buzz om hun chocolade-abonnement kan heenbouwen.

Chocotasting13

Heel belangrijk om te vermelden, is dat ik dit abonnement volgens mij voor 10 euro per maand afneem, omdat ik daarvoor ooit een kortingscode in een HelloFresh box of een Pathe Ladies Night goodiebag tas heb gekregen ofzo. Ik had meteen interesse, en het was natuurlijk interessant dit abonnement op deze manier uit te proberen. Ik ben er ook van overtuigd dat als Chocotasting de prijs naar 12 of zelfs 10 euro kan schuiven voor iedereen, er aanzienlijk meer abonnementen zouden komen.

7,5
Website Chocotasting

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s