Wat te doen met ongebruikte Groupons, NuDeals, VakantieVeilingen-bonnen enzovoorts?

Of je nu zoveel Groupons koopt als ChiepMiep en er soms een vergeet, of er slechts een hebt waar je toch niet aan toe gaat komen; soms koop je wel eens iets waarover je je later toch bedenkt. Meestal kom je hier pas laat achter, hoewel sommige dealwebsites je wel netjes een mailtje sturen om je te helpen herinneren aan je deal. Soms is het echter al te laat, en zie je je weekenden voor de bon afloopt al helemaal volgepland staan. Wat kun je dan het beste doen met je ongebruikte bon?

Check je vriendenkring

Wat ik ten eerste altijd probeer te doen, is checken of er misschien familieleden of vrienden zijn die interesse hebben in de bon. Hoewel ik best een aantal mensen om me heen heb die nog steeds hun neus ophalen voor dit soort fantastische aanbiedingen, heb ik in de jaren dat ik nu CouponChique bijhoudt (en de jaren daarvoor ook) toch menig vriend en familielid kunnen laten inzien dat coupons en deals veel minder duivels zijn als ze soms overkomen. Voel je je goedkoop? In eerste instantie wel, maar wanneer je je realiseert dat jij geld overhoudt om weer andere ervaringen op te doen, dan voel je je op een bepaald moment juist heel verstandig ten opzichte van mensen die geen gebruik maken van een bon.

Zet je bon op Marktplaats

Het is best verbazingwekkend dat Groupon, NuDeal, SocialDeal, VakantieVeilingen, enzovoorts, er zelf nog niet aan hebben gedacht, want waarom zouden ze het op hun eigen websites eigenlijk niet mogelijk maken dat je bonnen ruilt of overdraagt? Dat zou natuurlijk ook wat veiliger zijn dan de manier waarop mensen hun ongebruikte bonnen nu kwijtraken: via Marktplaats bijvoorbeeld. Op Marktplaats is er een speciaal kopje gemaakt voor mensen die van tickets/bonnen enzovoorts afwillen, en hoewel ik zelf eerst twijfelde over deze manier van verkopen (omdat het een eticket betreft dat je natuurlijk bij wijze van spreken aan vijf verschillende mensen kan verkopen), maar er zijn wel degelijk mensen geinteresseerd in jouw ongebruikte bonnen, dus probeer het altijd op Marktplaats, zou ik zeggen. Let wel op dat je je bon er niet op zet als plaatje he, want andere mensen kun je codes dan overnemen en zonder te betalen van jouw bon gebruikmaken.

Geef je bon weg via social media

Dit is altijd een beetje een soort laatste strohalm, als ik mijn bon niet bij vrienden kwijt kan en ook niet op Marktplaats, dan geef ik ze meestal weg via Twitter of Facebook. Of soms zelfs uiteindelijk nog op Marktplaats. Eigenlijk moet je, zodra je merkt dat je zelf geen gebruik gaat maken van de bon, realiseren dat je geld verliest. Nu is dat gelukkig aanzienlijk minder dan wanneer je de activiteit zou doen voor de volle prijs, maar het is toch geld dat je misloopt. Probeer er wel zo in te staan: accepteer je verlies en probeer het dan of als cadeautje weg te geven aan familie, of voor een klein prijsje een gezin dat het misschien wat minder breed heeft blij te maken op Marktplaats, of uiteindelijk zelfs helemaal weg te geven. Op Facebook zijn er van elke plaats in Nederland wel zo’n beetje van die ‘weggeef’ of ‘gratis in PLAATS’ groepen, en daar ben je je items zo kwijt aan een persoon naar keuze.

Uiteindelijk is er voor zo’n beetje elke bon wel iemand te vinden die er nog plezier van kan hebben, dus probeer deze drie dingen zeker uit als je van je bon af wilt. Heb je zelf nog goede tips met betrekking hierop? Laat ze dan achter in de reacties.

Heel veel plezier met couponnen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s