Parc388 Recensie – High Tea bij Parc388 (SocialDeal)

Via SocialDeal zag ik een heel aantrekkelijk high tea in Utrecht. Bij het mij nog onbekende Parc388 kon je elke dag van de week terecht voor een ‘eerlijke high tea vol zoete en hartige lekkernijen’ voor slechts 8,75 euro in plaats van 17,50 euro. Dat klinkt als een typische te-mooi-om-waar-te-zijn-deal, maar was dat ook zo?

Ik was een beetje een lastige klant voor Parc388, eerlijk is eerlijk. Ik zou met een vriendin gaan eten, de avond ervoor, maar omdat ze zich niet lekker voelde, stelde ik voor dat ze mee zou gaan high teaen in haar eigen stad Utrecht. Echter is deze dame Indiaas, wat in haar geval betekent dat ze niet alleen vegetarisch eet: ze eet ook geen ei. Een beetje ongemakkelijk vroeg ik daarom aan Parc388 of het mogelijk was de high tea voor mij gewoon te houden, maar die van mijn vriendin dan dus vegetarisch en zonder ei te maken. Nu is vegetarisch meestal goed te doen, maar zonder ei betekent meestal dat er nog maar weinig overblijft.

Lekker flexibel

Tot mijn grote verrassing kreeg ik vrijwel direct een email terug dat dit geen probleem was. Heel bijzonder, want ik kwam niet alleen goedkopie met een bon aan, het was ook slechts een dagje van te voren dat ik deze dieetwens meldde. Echter sloeg in de ochtend van de high tea het noodlot toe: mijn vriendin was echt ziek geworden en kon daarom niet mee high tea-en. Omdat ik het zonde vond om de high tea verstek te laten gaan, en ik stiekem wel wat me-time kon gebruiken, besloot ik zelf naar Utrecht af te reizen om van die eerlijke high tea te genieten. Ik had vroeg in de ochtend Parc388 een mail gestuurd dat mijn vriendin niet kwam, en ik had aangegeven dat ik graag in mijn eentje alsnog wilde komen, en dat ik alles at (behalve vis, hihi).

Parc3881

Wederom had ik niet verwacht dat ze dit verzoek konden honoreren, immers was ik nu de dag zelf nog dingen aan het doorgeven. Maar, toen ik eenmaal aankwam bij Parc388, dat middenin een typisch Utrechtse woonwijk ligt, bleek het juist een plek met een heel persoonlijke benadering te zijn. De ober (ik denk de eigenaar) noemde me zelfs bij mijn voornaam en inderdaad zat er geen vis op de sandwiches die me werden voorgeschoteld. Wat was dat een enorm lekkere verrassing!

Parc388 is een heel klein tentje, maar wel heel gezellig. Op de ramen zijn in vrolijke letters high tea, muffins en soortgelijke woorden geschreven en er kon zowel buiten worden gegeten als binnen. Ik kwam dichtbij de keuken te zitten bij een prachtige muur vol verse kruiden. Niet alleen de deal bleek dus heel eerlijk te zijn, het lijkt erop dat Parc388 haar ingredienten graag van dichtbij haalt, wat natuurlijk helemaal past in het huidige foodlandschap. Het grappige is dat ik eigenlijk juist van deze high tea heel weinig verwachtte. Ik had nog nooit van Parc388 gehoord, het was ergens in een buurtje in Utrecht dat niet helemaal op loopafstand van het station was en de prijs was zo goedkoop: nog geen 9 euro!

High tea met soep

Ik had het helemaal mis. In tegenstelling tot veel high teas die ik heb gedaan, kreeg ik hier netjes het kopje soep dat ik altijd zo goed bij de high tea vind passen (het is net even die extra gang!). Bij Parc388 betekende het een pastinaak soepje, en het smaakte heerlijk. Geen grote kommen vol zodat je al stuffed bent voordat je ook maar een sandwich op hebt; een bescheiden glaasje om net even een lekkere soepsmaak te hebben, voor er aan de etagere werd begonnen. Uiteraard was er ook volop thee aanwezig. Omdat ik slechts alleen was, heb ik het met een pot gedaan, maar in principe was de deal voor onbeperkt thee (van Mr. Jones, dus prima). Bovendien kwam er ook een smoothie/sapje bij de high tea, dus het was een feest voor de nieren.

Parc3882

Om over deze eerlijke high tea nog even iets eerlijker te zijn; ik weet niet zo goed of ik nu voor 1 of voor 2 personen geserveerd ben. De onderste etage van de etagere lag vol met heerlijke sandwiches met kaas, brie en heerlijke kipfilet. Ik vond vooral die met kip briljant. Die sandwiches die schoven gemakkelijk naar binnen, maar voor ik het wist begon ik er toch wat gevuld van te raken. Daar moest ik natuurlijk mee oppassen, want als zoetekauw had ik nog een etage waar ik graag mijn tanden inzette. Dat was namelijk de verdieping met de scone, de brownie, het vijgenbrood, de fudge, en nog meer heerlijks. Ik heb het niet eens allemaal opgekregen, zoveel was het, dus ik kan zeker zeggen dat het het geld waard was. Zelfs als dit voor twee personen was (wat ik aan de ene kant niet denk, omdat je dan meestal alles dubbel krijgt) dan was dit een hele OK high tea.

Een oneerlijke prijs

Maar goed, in je eentje is het echt een hele rijke high tea. De scone was heerlijk, maar brokkelde wel wat uit elkaar. Ook miste ik de clotted cream (of slagroom, bij gebrek aan beter), maar de marmelade/jam was er wel heerlijk bij. Eigenlijk was die missende clotted cream het enige dat ik minder vond aan deze high tea. Verder was het echt top. Ik vond het heel prettig dat de bediening zo leuk met elkaar en haar klanten omsprong. Ik voelde me helemaal niet ongemakkelijk dat ik in mijn eentje zat te hightea-en op deze schattige, gezellige locatie. De producten waren vers, lekker zelfgemaakt en je merkte aan alles dat er passie inzat. Om eerlijk te zijn vind ik die prijs van die ‘eerlijke’ high tea helemaal niet eerlijk op Social Deal. Deze high tea zou ook voor een goedkopie-prijs van 12,50 euro online kunnen staan, en dan zouden mensen er alsnog zielsgelukkig en voldaan van thuiskomen.

Parc3883

8
Website Parc388

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s