Tante Truus Recensie – High Tea Bon (VakantieVeilingen)

Net op het laatste moment dat het kon, bedacht ik me dat ik nog een high tea bon van VakantieVeilingen had liggen. Nu waren mijn lunchbon-ervaringen matig, maar de high tea bon was me bij ’t Keershuys eigenlijk wel bevallen. Na even goed rondspeuren waar ik terechtkon, ben ik uiteindelijk naar Tante Truus gegaan in Almere, met zijn tweetjes voor slechts 17 euro in totaal high tea-en; een goede prijs, of is dat iets te goedkoop voor wat Tante Truus te bieden heeft?

Ik wist niet zoveel van Tante Truus (of eigenlijk Almere in het algemeen) toen ik er boekte voor de high tea met de High Tea Bon, maar al gauw werd me duidelijk dat dit geen standaard restaurant is. Ten eerste is het enorm groot, heel kleurrijk opgezet en is het een dagbesteding voor mensen met een beperking. Hoewel, ik vind mensen met een beperking wat negatief klinken, want waar ze een beperking hebben op het ene vlak, compenseren ze dat vaak met uitstekende kwaliteiten op andere gebieden, net als mensen die niet worden aangemerkt als ‘mensen met een beperking’.

TanteTruus4TanteTruus11

Gezellig kleurrijk

Hoe dan ook, op een mooie zaterdagmiddag lekker gaan high tea-en bij Tante Truus was een goed idee. Het was gezellig druk met veel gezinnen en een familie die zo te zien de verjaardag van oma vierden in het restaurantje. Er waren overal blokkige kasten neergezet die in allerlei hysterische kleuren waren geschilderd, en op elke tafel stond een kleurrijk versierde tekenpop om aan te geven welk tafelnummer het betrof. Ondanks dat het druk was en we redelijk op een ‘kruispunt’ zaten van het restaurant, konden we elkaar toch goed verstaan aan tafel.

Toen we aan tafel gingen, werd ons al meteen duidelijk dat we hier goede thee zouden drinken. Ik weet niet zeker of dit makerij van Tante Truus zelf is, maar de losse thee had allemaal grappige namen en goede samenstellingen. De potten heet water kwamen meteen zodra we ernaar vroegen en het was echt qua thee en atmosfeer alleen al het geld waard. Het was ook wat chaotisch, wat ik hier dan wel weer grappig vond. Het was zaterdag, we hadden de hele middag, en het was zo’n drukte van jewelste dat we het de mensen niet zouden aanrekenen dat we soms wat lang moesten wachten of niet wisten waar we aan toe waren of wat de bedoeling van deze high tea was.

TanteTruus10TanteTruus12

Heel veel zoetigheid

Na de eerste pot thee kwam een hele schaal met zoetigheid aan. We waren met zijn tweeen op een bon, de derde persoon die mee was betaalde het volle pond (18,50 euro), vandaar dat het er op foto’s nog weldadiger uitziet dan je zal krijgen met twee personen, maar alsnog zal je waarschijnlijk om een doggy bag moeten vragen. Bossche Bol-achtige gebakjes, eclairs, petit fours, brownies; de schaal vulde een groot deel van de tafel met lekkers. Mijn ouders, die met me mee waren voor deze gelegenheid, werden wel wat bezorgd: het zal toch niet alleen maar zoet zijn? We hadden expres de lunch overgeslagen omdat we wisten dat we gingen high tea-en. Uiteindelijk bleek dat gelukkig niet het geval. Al gauw kwamen er fantastische sandwiches aan, helemaal zoals die horen, met kaas, ham, zalm, enzovoorts, zonder korstjes!

Die sandwiches waren echt briljant, ik zou er zo 15 achter elkaar kunnen opeten (met kaas). Na de sandwiches wat meer aangevallen op het zoet, wat er allemaal niet alleen mooi uitzag, maar ook nog eens heel prima van smaak was. Wat echter wel miste, en als je CouponChique vaker leest dan weet je wat ik ga zeggen, waren de scones. Ik keek nog even op de website van Tante Truus wat hun high tea normaal inhoudt, maar er zouden toch echt scones moeten komen. Gelukkig kwamen die uiteindelijk ook, ze waren simpelweg in de keuken nog heel erg druk met het vers bereiden ervan. Een hele goede reden om iets langer te wachten, helemaal omdat het eindresultaat heerlijk was. Lekker een soort slagroomachtige clotted cream erbij, aardbeienjam en smullen maar.

TanteTruus8 TanteTruus7

Een warme gang

Mijn vader, die niet zo’n zoetekauw is, werd ook nog verrast door warme saucijzenbroodjes en een soort mini-quiches. Er was een en ander ingezakt of verbrand in de keuken, dus de ober verontschuldigde zich en zei dat het daarom wat langer duurde. Uiteindelijk geen probleem, want ook die warme hapjes waren erg smakelijk. Een beetje een saaie recensie zo, aangezien alles koek en ei was, maar ja, zo was het nou eenmaal. Ik heb erg gelachen binnen, vooral om de manier waarop mijn vader probeerde duidelijk te maken dat hij op zoek was naar Darjeeling thee, en maar niet kon geloven dat het op was (hij heeft het uiteindelijk van een andere tafel gestolen! 😉 ). Heel logisch dat het personeel daar niet zo goed raad mee zou weten, want het is natuurlijk een rare naam, maar ze hadden het echt niet meer, dus het was grappig om die miscommunicatie te zien gebeuren. Zeker omdat het serverend personeel bij Tante Truus overduidelijk hun allerbest geven en het soms best moeilijk kan zijn naar welke tafel je dingen moet brengen in alle drukte.

High tea-en bij Tante Truus is een andere ervaring dan je zou hebben bij andere plekken. De high tea die ik -toevallig ook met mijn ouders- deed bij Het Prentenkabinet in Leiden bijvoorbeeld, was heel erg luxe en zelfs wat statig. Bij Tante Truus hoef je niet aan te komen in een jurkje in bloemetjesmotief; je kunt lekker gaan zoals je bent, en je kunt even echt relaxen terwijl je de fantastisch uitgedoste ruimte in je opneemt. Zeker als je op zaterdagmiddag naar Tante Truus gaat en daarna nog even het centrum van Almere verkent, heb je absoluut een geslaagde dag gehad. Zo hebben wij het in ieder geval wel ervaren. En mijn geliefde ook, die dankbaar onze restjes opat die wij -heel netjes- van Tante Truus hadden meegekregen in bakjes.

TanteTruus6 TanteTruus5

7.5/8.0
Website Tante Truus

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s