Pasta e Basta recensie – Culinair Italiaans tafelen in hartje Amsterdam (NuDeal)

Het komt eigenlijk maar weinig voor dat ik een bon koop van iets waar ik al diverse malen ben geweest. Meestal schaf ik vouchers aan van restaurants waar ik juist nog niet ben geweest. Maar, als een ervaring zoals Pasta e Basta voorbij komt, dan kan ik die deal niet laten liggen. Zeker niet als de aanbieding zo goed is. Bij NuDeal: Dineren bij Pasta e Basta!

Bij NuDeal is het altijd oppassen geblazen, want waarbij Groupon meestal direct een twee-persoonsdiner wordt neergezet, is het bij NuDeal meestal zo dat je twee bonnen moet kopen voor een diner voor twee. Op zich handig natuurlijk, want zo kun je ook met zijn drietjes goedkoop uit eten, maar het is me wel eens gebeurd dat ik daar overheen had gelezen waardoor ik alsnog voor de tweede persoon de volle prijs moest betalen, ouch!

In deze deal kan er gekozen worden voor een 2-gangendiner a la carte van 18,50 of een 3-gangendiner a la carte voor 22,50 euro per persoon. Ik ben een toetjesmonster en het voorgerecht bij Pasta e Basta is zo fantastisch, dat een 3-gangendiner wel aan te raden is. Bovendien is het ding van Pasta e Basta dat de obers en oberressen regelmatig de microfoon grijpen om prachtig te zingen terwijl ze door het restaurant lopen, dus hoe langer je daarvan kunt genieten, hoe beter.

De lekkerste mozzarella ooit

In het weekend heeft Pasta e Basta vaak twee rondes, eentje om 6 uur en eentje om 9 uur. Helaas was de bon van NuDeal niet geldig op een zaterdag, dus gingen mijn partner en ik op vrijdagavond naar het restaurant. Ik was er al drie keer geweest, maar ik wilde graag dat hij het eens zou ervaren. Plus, de mozzarella bij Pasta e Basta is verreweg de lekkerste die ik ooit at, zelfs in Italie zelf vond ik het niet lekkerder, dus mede daarom ga ik graag naar dit restaurant in de Spieghelstraat, hartje Amsterdam.

Toen we binnenkwamen in het altijd knusse, gezellige restaurant, was de avond al in volle gang. Het restaurant zat weer lekker vol en het beste nummer van de avond werd net gezongen toen we gingen zitten: een nummer van Alicia Keys, erg fijn om naar de jonge serveerster die het zong te luisteren. Wat ik wel fijn vind aan Pasta e Basta is dat het niet ongemakkelijk is dat het personeel zingt. Er wordt niet een hele happening van gemaakt, het is gewoon lekker nuchter Nederlands. Ze wandelen rond terwijl ze zingen, en soms kijken ze je dan wel aan, maar ze verwachten niet dat je gaat meezingen en ze worden ook niet boos als je eerst je gesprek nog even wilt afmaken. Heel prettig.

PastaeBasta6

Live zang en piano

Er wordt bij de zang live piano gespeeld, dat zelfs met camera wordt opgenomen en wordt getoond op een scherm in een uithoekje van het restaurant. Wij zaten in dit hoekje en ik moet zeggen dat ik nooit helemaal zeker was wie onze serveerster nu precies was, wat soms voor wat verwarring zorgde. Gelukkig is het personeel van Pasta e Basta niet alleen goed in zingen, maar ook in klantvriendelijkheid; ze zijn altijd heel bereid om te helpen, hebben veel geduld en bieden simpelweg goede, snelle service. Maar goed, terug naar de piano, want daar is nog iets bijzonders mee: op die piano wordt namelijk het voorgerecht gereserveerd.

Er wachtte mij daar wel een kleine teleurstelling, want de mozzarella was zwaar ondervertegenwoordigd vanavond. Het idee is dat het voorgerecht een buffetje is, dus je loopt naar de piano en schept daar een en ander op. Er is salade, een soort cracker (die vast een veel betere naam heeft dan cracker) en bijvoorbeeld die briljante mozzarella. Helaas heb ik er maar een heel klein stukje van gehad, want de schaal was vooral vol met tomaat en niet zozeer met mozzarella. Erg jammer, maar gelukkig is de tomaat ook erg lekker. Plus, ik weet niet of er niet gewoon een net zo grote andere mozzarellafan aanwezig was en alles eruit had gesnoept, of dat de keuken simpelweg iets te voorzichtig was geweest met het toevoegen ervan. Jammer, maar geen ramp, de tomaten waren heerlijk en het stukje dat ik had, smolt weer in de mond, zo lekker.

PastaEBasta3

Pastaatjes kiezen

Als hoofdgerecht kregen we de keuze uit een stuk of 10 pastagerechten. We mochten er drie kiezen en konden deze dan delen. Gelukkig was mijn partner het ermee eens de ravioli met ricotta, hazelnoot en geroosterde salie te kiezen, want ook dat is een van mijn favorieten. De twee andere keuzes die we deden waren lekker, maar er gaat niets boven die ravioli als je het mij vraagt. Het ziet er prachtig uit, het smaakt heerlijk; die Ron Blaauw heeft Pasta e Basta goed getuned. ; )

Sowieso is Pasta e Basta natuurlijk een restaurant waar je komt voor de bijzondere ervaring van het zingende personeel, er zijn veel te weinig van dit soort bijzondere eetgelegenheden in de hoofdstad (of eigenlijk in heel Nederland), maar wat dit restaurant extra speciaal maakt, is dat het eten ook oprecht fantastisch is. We waren laatst met een Groupon bij de ‘beste Italiaan van Nederland’, Mario in Neck, maar die kon in mijn ogen niet tippen aan Pasta e Basta. Ieder zijn smaak natuurlijk, maar dit restaurant zal altijd mijn voorkeur hebben (en Toscanini, maar die verwacht ik niet snel op Groupon).

Qua repertoire werd er zoals altijd weer begonnen met een klassieke aria, die ondanks dat ik niet van opera houd toch altijd weer indruk maakt. Daarnaast werden er diverse hits uit de laatste paar decennia gezongen. Het was allemaal erg goed, behalve een Frans nummer, toevallig zaten er Fransen naast mij en die waren niet bepaald gecharmeerd van het nummer. Ik vond de zanger van het nummer niet de beste van allemaal, dus dat hielp ook niet echt. Overigens betekent dat niet dat het ‘terrible’ was hoor, het was simpelweg de minst goede van de avond. Ik vind het wel heel erg knap hoe alle zangers zo zelfverzekerd en soepel zingen alsof ze dit hun hele leven al doen. Heel erg bewonderingswaardig.

PastaEBasta2

Snickers a la Pasta e Basta

Na het hoofdgerecht was het uiteraard tijd voor het dessert, ik nam een huisgemaakte ‘Snickers’ en vriendlief ging voor de cheese cake. Beide gerechten werden zeer fraai opgediend, maar ik miste bij de Snickers wel een beetje chocolade. Ik vond het stragiatella-ijs een wat rare bijsmaak hebben, net alsof het waterig was in plaats van romig, maar om eerlijk te zijn eet ik meestal mijn ijs niet op, want ik houd niet zo van ijs. De Snickers was op die twee dingetjes na trouwens heerlijk hoor, een mooie structuur, heerlijke toefjes caramel erop; een heerlijke afsluiter!

Dit was een hele goede deal en een fantastisch moment om samen van Pasta e Basta te genieten. Ik vind het nog steeds een enorm goed restaurant en het zingen is een geweldige toevoeging die het hele publiek nader tot elkaar brengt. Het is gezellig en vermakelijk, als NuDeal of een andere aanbieder weer zo’n deal heeft, dan zou ik hem zeker weer aanschaffen. Pasta e Basta is een dikke aanrader voor eenieder die op bezoek is in Amsterdam.

9.0
Website Pasta e Basta 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s