The Fudge Factory Recensie – Geschenkdoos Fudge (SocialDeal)

Als ik ergens lees “speciaal voor de zoetekauw!” dan voel ik me direct aangesproken. Zeker als het gaat om heerlijke zelfgemaakte fudge! Op SocialDeal werd een geschenkdoos Fudge aangeboden van 400 gram. Normaliter zou je daar 11,50 euro voor moeten betalen, maar ditmaal gaat dit zelfgemaakte snoepgoed slechts voor vijf euro onder de hamer. Gelukkig maar, want er komen nog wel 4 euro verzendkosten bij als je niet in de gelegenheid bent de fudge af te halen bij The Fudge Factory in Vlissingen (Zeeland).

Nu woon ik niet bepaald bij Zeeland in de buurt en is het ook niet een provincie waar je vaak toevallig terechtkomt, dus koos ik ervoor die 4 euro te betalen. Deze fudge werd zo goed aangeprezen op SocialDeal, dat ik deze niet kon laten liggen: in de advertentie zag ik de woorden heerlijk, verse ingrediënten en Stichting Chocolate lovers staan, dus ik begon al te watertanden.

20151204_135417

Uiteindelijk was het wel een beetje een gedoe om de fudge te bestellen. Het moest via de website van Fudge Factory, maar omdat ik dan dat geld moest betalen moest dat weer apart. Uiteindelijk heb ik twee keer een bestelling via de site geplaatst, maar werd het me niet snel duidelijk wat ik nu moest doen om te betalen bijvoorbeeld. Gelukkig antwoordde Fudge Factory wel pijlsnel op mijn mailtje, zodat we er samen snel uitkwamen en de fudge kon worden opgestuurd.

Ik moet zeggen, als ik de foto’s op SocialDeal zie en het eindresultaat, dan vind ik dat van de plaatjes toch heel anders tonen dan hoe mijn verpakking eruit zag. Geen mooie blok-achtige brokken in een mooie schone doorkijkverpakking, maar ongelijkere platte stukken in een vettige verpakking. Nu begrijp ik natuurlijk heel goed dat verse ingredienten het meestal niet leuk vinden om met de post mee te moeten, maar helemaal omdat er wordt gezegd “geschenkdoos’, dan verwacht ik toch dat het er net even wat appetijtelijker uitziet.

20151204_135411

Uiteindelijk heb ik deze geschenkdoos toch meegenomen naar een familie-bijeenkomst en toen de doos eenmaal open was, waren de stukken fudge wel in een keer weg. Ik vind het erg goed dat The Fudge Factory een mix van smaken toestuurde, want zo kon je een stukje van alle smaken proeven. Je moest daar in mijn geval wel even een mes voor pakken om de individuele stukken nog in vieren te delen, maar eenmaal zo’n nieuwe smaak in je mond en er was toch veel verschil tussen te herkennen. De fudge zag er verder op zich los ook wel prima uit, vooral die met Oreo erin zag er grappig uit:

20151204_135425

De reviews onder de adverentie bij Socialdeal zijn lovend en dat is heel erg terecht. Hoewel de naam anders doet vermoeden had ik tijdens mijn communicatie met The Fudge Factory eerder het idee dat er slechts een of een paar mensen bij dit bedrijf werkzaam zijn, dan een fabrieksvloer vol. Ik denk dat ze daar in Vlissingen aardig hard hebben moeten werken om alle fudge de deur uit te krijgen rond de Sinterklaastijd (toen schafte ik de mijne ook aan). Ik denk dat dit namelijk best een populaire winkel is, want de smaken zijn heerlijk.

Volgens SocialDeal geeft The Fudge Factory ook workshops, dus ik ga duimen dat die ook ooit eens op SocialDeal verschijnen. Ik heb immers wel een goed excuus nodig om helemaal naar het verre Zeeland af te reizen, en met alleen ‘fudge’ ga ik niemand overhalen, gok ik. In ieder geval raad ik aan deze geschenkdoos te kopen als hij weer op SocialDeal zou komen, maar zorg dan wel dat je de doos lekker zelf houdt, zodat je lekker veel van de smaken kan proeven. Deze fudge is overduidelijk met liefde gemaakt, er is een hele originele stroopwafelsmaak tussen en het dient dankzij de vrolijke mix als een prima cadeautje voor jezelf.

8.5
Website The Fudge Factory

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s