Monster Gratitude Premium In-Ears Recensie – iBood

Nog niet vaak zijn iBood-producten ter sprake gekomen op dit blog, maar daar gaat nu verandering in komen. Ik bestel al ruim een jaar artikelen bij iBood, maar slechts recentelijk bedacht ik me dat jullie het misschien ook interessant vinden om te weten wat mijn ervaringen daarmee zijn. Er is namelijk nogal wat te vinden op iBood en de deals zijn zo goed, dat je je soms afvraagt of het echt een goede koop is of dat er toch een reden is dat dit artikel zo laaggeprijsd kan worden aangeboden. Ditmaal bespreek ik de Monster Gratitude Premium In-Ear oordopjes.

MonsterGratitude7

Earth, Wind & Fire

Hoewel de advertentie op iBood het niet echt toelicht in de titel, gaat het hier om een speciale Earth Wind and Fire uitgave van de Monster Gratitude Premium-oordopjes. Origineel zou deze set in-ears zo’n 200 euro kosten volgens iBood, maar ze werden toen aangeboden voor 49,95 euro (exclusief 5,95 euro verzendkosten). De doos kwam netjes aan in plastic, en de dopjes zelf bleken een soort heel speciale uitvoering te zijn. Zoals ik al zei is het thema Earth, Wind and Fire, maar ze komen in een mooi velours-achtig doosje dat op een boek lijkt.

MonsterGratitude9

 

Toen ik dat zag, ging er meteen door mijn hoofd: dit is vooral een dure set omdat het om een limited edition gaat, niet zozeer omdat de oordopjes zelf nou van Dre Beats-achtige proporties zouden zijn. Dat was een kleine teleurstelling, want ik was juist zo nieuwsgierig naar hoe anders het geluid zou klinken uit duurdere oordopjes. Dat wilde ik uitproberen, omdat ik erg blij was met de Bassbuds in-ears van Groupon, die ik ook nog steeds veelvuldig gebruik. Maar, een extra luxe verpakking wil natuurlijk ook weer niet zeggen dat het product dan alsnog van gewone of middelmatige kwaliteit zou zijn, dus ging ik verder met uitpakken.

Monstergratitude10

Speciaal tasje

Eenmaal geopend was er een soort speciale in-ear portemonnee te zien, plus de in-ears zelf. Allemaal erg mooi materiaal in een soort lichtbruine kleur. Nu heb ik op zich weinig aan dat buideltje: ik heb niks met Earth, Wind and Fire en ik gooi mijn oordopjes meestal zo in mijn tas/jas. Nu zijn deze oordopjes van oorsprong redelijk prijzig, dus hoopte ik dat ik de pouch wel zou gebruiken, maar dat heb ik uiteindelijk nooit gebruikt. Geeft verder niks, want hoewel het lijkt alsof dit alles is, heeft deze set nog een laag!

MonsterGratitude2

In de tweede laag zit nog een kleiner buideltje om de oordopjes in te doen, wat ik wel de eerste periode heb gebruikt. Je stopt je oordopjes er zo in, en omdat de draad ervan plat is, gaat deze niet snel in de knoop. Daarboven waren alle bovenkantjes voor de oordopjes te vinden, waarmee je de in-ears in je oor kunt laten hangen. Het is altijd even uitproberen welke vorm en grootte het beste bij je oor past en wat je voorkeur is. Er zijn kleintjes die je wat dieper in je oor stopt en grotere die aan het begin van je oor vastzitten. Ik zou zelf voor iets grotere gaan, want je kunt uiteraard dingen beter niet te diep in je oor stoppen. Sowieso weet je maar nooit hoe hard het apparaat staat waarin je je oordopjes stopt, dus voor de veiligheid kun je beter voor iets grotere dan voor te kleine dopjes gaan.

MonsterGratitude3

Ze zien er wel prachtig uit zo allemaal bij elkaar, die kleine dopjes, maar je hebt er natuurlijk maar een paar nodig. Ik heb het ‘boekwerk’ daarna weer in mijn boekenkast gezet, en ben de oordopjes gaan gebruiken. Ze zijn van de buitenkant wat groot en het is even wennen aan de vorm, maar ze dragen prima. Ik gebruik ze eigenlijk vooral om Spotify te luisteren op mijn telefoon en om Netflix te kijken op mijn laptop of telefoon. Maar vooral voor Spotify wil je natuurlijk goede oordopjes hebben zodat de muziek zo fantastisch mogelijk hoorbaar is.

MonsterGratitude4

Prima, niet perfect

Ik vind het luisteren van muziek via deze oordopjes een prima ervaring, maar mijn ervaring is dat de oordopjes wat schel kunnen zijn soms. Wat ik eigenlijk nodig heb, zijn oordopjes waarmee je een diepe bas kunt horen, en daarin vond ik deze Monster Gratitude in-ears wat tegenvallen. Misschien komt dat omdat de makers (Noel Lee en de band Earth, Wind & Fire) zich meer hebben geconcentreerd op het overbrengen van een live concert, maar voor mij voelden ze niet veel beter dan oordopjes die als gewone prijs 40 tot 50 euro zijn.

Uiteindelijk zijn de Monster Gratitude in-ears dan ook een kleine tegenvaller. Ik zou er nooit de volle prijs voor over hebben gehad en de prijs die hij nu kostte voelt vooral terecht omdat de uitvoering van de oordopjes heel mooi is, niet per se omdat de oordopjes zelf zoveel indruk maken. Misschien luister ik naar de verkeerde muziek, en misschien kunnen in-ear oordpjes simpelweg niet zulke prachtige klanken geven als hoofdtelefoons omdat deze minder groot zijn, maar ik had wel iets meer verwacht van deze bijzondere oordopjes. Ze klinken prima hoor, maar ze klinken niet briljant.

6
Website iBood

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s