Strandpaviljoen Zoomers recensie – High Tea in Castricum

Zo, Cheapmiep is terug van weggeweest, sorry voor de radiostilte, maar Cheapmiep was zo druk met het leuke dingen doen dankzij haar aankopen op Vakantieveilingen, Groupon, et cetera, dat het schrijven er maar niet van kwam. Goed, we pakken de draad gewoon weer op met een high tea recensie. Op VakantieVeilingen won ik enige tijd geleden de ‘High Tea bij Strandpaviljoen Zoomers’-veiling voor 21 euro. Dat is een leuke prijs, want normaal betaal je 21 euro per persoon voor deze high tea. Toch waren mijn verwachtingen niet heel hooggespannen, want ik heb het rare vooroordeel dat strandpaviljoens vaak heel vluchtig zijn en daardoor niet zo best van kwaliteit. Heb ik mijn mening moeten bijstellen?

Zoomers1

Toen we na bijna uit onze velletjes gewaaid te zijn aankwamen bij het strandpaviljoen in het prachtige Castricum, viel het me op hoe modern dit restaurantje eruit ziet van de buitenkant. Het is niet voor niets dat we zo laat in het seizoen nog terechtkunnen bij deze ‘strandtent’, want deze staat er het hele jaar door. Eenmaal binnen viel het op hoe enorm groot Zoomers is, maar tegelijkertijd toch gezellig dankzij de haardvuurtjes, loungebanken en de kerstige inrichting. Erg leuk! Toen we ook nog eens heel warm welkom werden geheten door het personeel, kreeg ik steeds meer het idee dat Zoomers helemaal geen snelle, kwalitatief slechte hap zou worden.

Zoomers4

Zoals een high tea bedoeld is

Dat dit eindelijk weer eens een high tea zou zijn zoals high teas bedoeld zijn, werd al duidelijk toen we vooraf een soepje kregen. Net nadat ons een pot heet water was gegeven en we de biologische Earth-thee even lieten trekken, kregen we een smakelijk tomaat-basilicumsoepje als klein voorgerechtje. Een smakelijk, klein kopje soep, dat net genoeg was om in de high tea-smaak te komen. De thee was lekker, maar niet heel erg bijzonder qua smaakjes: de standaard groene thee, rooibos, Engelse thee enzovoorts.

Toen de vriendelijke oberessen aankwamen met het ‘hoofdgerecht’ van de high tea, namelijk een etagere vol met lekkers, plus nog een apart bordje met broodjes, keken we onze ogen uit. Zou het wel gaan passen? Lief bood een van de jongedames aan een fotootje van ons te schieten, precies op het moment dat we enigszins aarzelend maar enthousiast die enorme toren in ontvangst hadden genomen. Er was prei-quiche, mini-pistoletjes met geitekaas/ham/kaas/salade, mini-chocolademuffins, kleine scones, slagroom, een soort mousse, jam, eclairs en een soort petit-fours. Alles was enorm lekker, maar het was ook wel wat veel. Helemaal bovenop stonden nog twee kleine glaasjes met daarin een smoothie van rood fruit. Erg lekker, maar niet echt door het rietje te drinken door de grote bessen, dus die moet Zoomers of beter blenderen, of niet meer met rietje serveren.

Zoomers2

Een rijke high tea

Verder is dat eigenlijk het enige kritiekpuntje op deze rijke high tea. Het smaakte allemaal goed, het leek grotendeels zelfgemaakt en een groot gedeelte was warm. Het was zoveel, dat ik nu zelfs vergeet te vertellen dat er een pastijtje met champignonragout bijzat, die ook heerlijk was. Wat ik ook mooi vond, was dat het een perfecte combinatie van hartig en zoet was. Vaak neigen high teas veel te veel naar zoet, maar dit was mooi in balans. Daarnaast had ik persoonlijk liever sandwiches gehad in plaats van pistoletjes, ook omdat die wat lichter zijn, zodat je uiteindelijk alles kan opeten, wij moesten namelijk wel een en ander laten staan (schaam!).

Zoomers3

Hoewel ik van te voren dacht dat Zoomers het niet zou kunnen waarmaken om 21 euro voor een high tea te vragen, ben ik er achteraf wel degelijk van overtuigd dat dat helemaal zo’n gekke prijs niet is. De eclairs waren heerlijk zoet en zagen er feestelijk uit, de petit-fours waren mooi van formaat en hadden een vrolijk patroontje en de broodjes en pastijtjes waren lekker. De warme items waren lekker warm en niet idioot heet, en de thee werd net zo lang bijgevuld tot we erbij neer zouden vallen. En een grote plus was de snelheid, de professionaliteit en de vriendelijkheid van het personeel. Strandpaviljoen Zoomers is absoluut een plek waar we nog terug zullen komen, zelfs al zou dat volgende keer misschien zijn voor een iets bescheidener kopje koffie met een gebakje, als afsluiter van een lekkere strandwandeling.

Zoomers7

8.5
Website Strandpaviljoen Zoomers

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s