Aan Tafel Zaandam recensie – AH Restaurantactie

Er zijn in de Zaanstreek over het algemeen niet razendveel restaurants, maar wel een aantal hele leuke: Hoop op d’Swarte Walvis, Smuiger, De Vijfde Smaak, enzovoort. Die zitten echter niet in het centrum van Zaandam zelf. Toen CheapMiep  in Aan Tafel kwam voor haar dumplingworkshop, besloot ze dat ze hier eens wilde gaan eten. Met succes, want Aan Tafel zit momenteel in de Albert Heijn Restaurantactie.

De avond dat ik met mijn twee gasten ging, zat het restaurant stampvol. Helemaal achterin was nog een klein plekje, maar dat was wel wat krap met de persoon die achter me zat. Goed, we waren laat met reserveren, dus dat namen we voor lief. Bovendien leek het restaurant erg gezellig, en had het een goed cijfer op Iens. In eerste instantie was ik bang dat er een specifiek menu zou zijn voor mensen die via Albert Heijn kwamen eten, maar gelukkig was dat niet het geval. Klasse, want zo kun je toch nog doen wat het fijnste is aan uit eten gaan; uit een kaart vol lekkers kiezen waar je het meest zin in hebt.

En bij Aan Tafel is veel keuze. Ze doen niet onnodig fancy, het is een kaart vol publieksfavorieten zoals piepkuiken, varkenshaassate en steak. Voor mensen die eens wat anders willen, hangt er een krijtbord met een speciaal menu met ditmaal vis, en zo is er enorm veel keuze aan lekkers. Helaas duurde het enorm lang voordat we ook maar een menu hadden, we moesten er zelfs om vragen. Daarna moesten we weer de aandacht van het personeel trekken om te vragen of we mochten bestellen; we zaten inmiddels al 40 minuten.

AanTafel1

Het wachten waard

Toen we eenmaal de bestellingen hadden doorgegeven en het voorgerecht voor ons kregen, bleek die wel het wachten meer dan waard. Jullie kennen me inmiddels, ik ging voor de carpaccio, die erg smaakvol was, wel wat heftig qua saus. Mijn partners in crime hadden ook lekkers te smikkelen: een trio van zalm. Zoals je aan de foto’s in dit artikel kunt zien, heeft Aan Tafel vooral een excellente keukenstaff als het gaat om het opmaken van het bord. Het waren stuk voor stuk kunstwerkjes en de smaak was ook nog eens zeer goed.

De verwachten waren hooggespannen voor het hoofdgerecht, maar ook dat werd waargemaakt. Het duurde wederom erg lang voordat we ons gerecht kregen, maar Aan Tafel is een groot restaurant en als het vol is, dan kan ik me voorstellen dat dat de druk in de keuken enorm opvoert. Het was alleen jammer dat het serverend personeel ook niet heel veel aandacht voor ons had; we kregen de indruk dat we zo’n tafel waren die buiten alle ‘tafelverdelingen’ viel; we hadden telkens een andere serveerster en moesten steeds zelf aan de bel trekken. Er werd niet gevraagd of het smaakte, het was puur eten neerzetten en weer gaan. Op zich kan ik me dat voorstellen op een drukke avond, maar het had netjes geweest als er iets erkentelijker was geweest. Ze hadden tijdens mijn reservering kunnen zeggen dat het wat druk zou worden, dus dat het wel even kon duren.

AanTafel3

Aan Tafel maakt Iens-score waar

Maar goed, het eten was fantastisch. Het vlees was heerlijk, met champignonnetjes, groenten en een rosti-stok erbovenop. De saus was mooi stevig van smaak en de steak was perfect gebakken. We werden er uiteindelijk heel blij van dat we voor Aan Tafel hadden gekozen, dit is duidelijk een restaurant dat zijn Iens-score waarmaakt. En het werd ook langzamerhand ons favoriete restaurant in Zaandam, ondanks dat dit onze eerste keer bij Aan Tafel was en de service toch ietwat te wensen overliet.

Zo ver is het echter nog niet, want de AH Restaurantactie bestaat uit een drie-gangenmenu en ChiepMiep gaat niet uit eten zonder een toetje te nemen, de perfecte afsluiter. Dat was het ook in dit geval, want ik kreeg een enorm heftig chocoladetaartje, dat ik uiteindelijk niet eens heb opgekund. Heerlijk was het, en wederom prachtig opgediend. Alleen moesten we er eigenlijk belachelijk lang op wachten. Inmiddels waren de meeste mensen al naar huis, en zaten wij nog op ons toetje te wachten. Nu kom ik uit een ongeduldige familie, dus daar had het wellicht ook mee te maken, maar het was wel een lange zit bij Aan Tafel. Gelukkig was het een gezellig gezelschap en wist het eten ons zeer positief te verrassen.

AanTafel5

Service kan beter

Na tienen stonden we pas buiten, en dat betekent dat we een kleine 3 uur hebben gedineerd, wat uiteraard vrij lang is voor slechts een drie-gangenmenu. Normaal zouden we waarschijnlijk nog een kopje thee of koffie nemen, maar het werd inmiddels al wat laat en mijn ene gast moest nog een uur naar huis rijden. Maar uiteindelijk was Aan Tafel een zeer fijne verrassing, waar we graag nog een teruggaan (hopelijk op een rustiger moment). Ik ben zeer tevreden over hoe ze met de Albert Heijn-actie omgaan, want het eten was fantastisch.

AanTafel4

8.5
Website Aan Tafel

Advertentie

One thought on “Aan Tafel Zaandam recensie – AH Restaurantactie

  1. Pingback: Aanradertje voor cheapmieps: De Albert Heijn Restaurantactie is er weer | Couponchique! door CheapMiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s