Burgers’ Zoo recensie – NCRV ledendag

Het is weliswaar geen cadeaubon, maar het is toch een leuke CheapMiep-actie. NCRV en KRO hebben gisteren voor hun leden de speciale ledendag georganiseerd. Deze vond plaats in Burgers’ Zoo in Arnhem, waar lezers speciaal voor deze gelegenheid niet de normale 20,50 euro per persoon betaalden voor de zoo, maar 13,50 euro. Een leuk initiatief, maar 24 oktober is natuurlijk een ‘gevaarlijke’ dag om naar de dierentuin te gaan.

Nu wil ik niet zeggen dat je alleen naar de dierentuin moet gaan in de zomer, maar voor een ledendag is het natuurlijk aanzienlijk aangenamer als dat wel in de zomer plaatsvindt. Zeker omdat er diverse buitenactiviteiten waren gepland, zoals geschminkt worden bij de grote speeltuin, plus een foto voor een scherm van KRO’s Kindertijd. Ergens anders in het park was de enige echte Boer zoekt Vrouw-bus, waarin Yvon Jaspers altijd een paar honderd meter aflegd op het erf van de boeren. Daar was ook een kraampje waar je bijvoorbeeld een t-shirt kon kopen van een van de series van de NCRV.

Extra interessant

Nu was het gelukkig geen verschrikkelijk weer, maar het was wel wat te koud om buiten te zitten op het terras. Gelukkig waren er ook erg leuke dingen binnen te doen, zoals de rondleiding ‘Ocean achter de schermen’, waarbij je een heel uniek kijkje achter de schermen kreeg bij het aquarium van de zoo. Ik vind het erg gaaf dat NCRV en KRO de moeite deden om niet simpelweg te zeggen: je kunt met korting naar Burgers’ Zoo en we je schilderen het gezicht van je kind, maar dat ze het ook extra interessant probeerden te maken zodat zelfs mensen die al vaak in de dierentuin zijn geweest, alsnog iets nieuws kunnen ontdekken.

NCRVLedendag4

Het aquarium van Burgers’ Zoo is enorm indrukwekkend. De dierentuin heeft over het algemeen veel ruimte voor de dieren en niet idioot veel soorten, waardoor hun bewoners over het algemeen prettige leefomstandigheden voor dieren in een dierentuin. Dat geldt ook voor het aquarium. Zo heeft het haaienbassin een diepte van ongeveer 10-15 meter. En het toffe is, dat je er op de ledendag even boven mocht hangen. Het is heel gaaf om die aquaria, die er natuurlijk heel anders uitzien van de zijkant, eens van boven te zien. Zo konden we ook eindelijk de grootste haai zien, de hamerhaai, die zich in ons rondje door het aquarium beneden, niet had laten zien.

Wat ik daarnaast ook mooi vond, was de aandacht van de medewerkers van Burgers, die letterlijk voor ons klaarstonden om alle vragen te beantwoorden. Dat maakte het niet alleen een gezellige dag in de dierentuin, maar ook een extra leerzame. Er waren zelfs twee verzorgers om vragen te beantwoorden in de stallen van de olifanten, hoewel de olifanten zelf in hun buitenverblijf waren. Een deel van ons gezelschap vond dat wat ver gaan (“Ik ga toch niet in een verblijf staren waar niets te zien is?!”), maar anderen hebben juist veel opgestoken over bijvoorbeeld het slaapgedrag van de olifant.

NRCVLedendag2

Alle gekheid op een stokje

Dat was ook nodig, want er was een speurtocht uitgezet genaamd ‘alle gekheid op een stokje’. Het was een leuke speurtocht, die je door de hele dierentuin leidde, maar wat wel lastig was, was dat niet alles te beantwoorden was. Zo was niet op het beschrijvende bordje te lezen hoe lang een vrouwtjeskaaiman wordt. Die hebben we dus maar moeten Googlen, want we wilden het antwoord op de speurtocht graag weten. Bij inlevering ervan kregen de kinderen namelijk Spangas-armbandjes en zweetbandjes. Was je nog niet uitgepuzzeld, dan kon je ook meedoen aan de Zapplive dierenquiz, of deelnemen aan een kindercollege over dieren. Die laatste twee hebben we niet gedaan, omdat we steeds qua timing net niet handig uitkwamen.

Dat gold overigens ook voor Burgers’ Zoo zelf. We hadden netjes een papier gekregen met tot hoelaat de restaurants open waren en tot hoe laat de dieren waren te zien, maar dat klopte niet helemaal. Zo stonden wij rond vijf uur bij de Safari, en toen bleken de beesten al binnen te zijn, terwijl die eigenlijk tot 6 of 7 uur te zien hadden moeten zijn. Ook stond er niet vermeld tot wanneer bijvoorbeeld de Rimba en de Mangrove open waren, waardoor we er heen moesten lopen om te zien dat de deur al dicht was. En tot slot, wat ook jammer en enigszins verbazingwekkend was, was dat er maar heel weinig eetgelegenheden waren geopend. Zelfs in de ‘Desert’ was geen restaurantje geopend. Ook door het park heen was menig koffietentje gesloten. Nu kan ik me dat voorstellen in de wintertijd, maar er kwamen zoveel mensen op dit evenement af, dat daar wellicht een uitzondering gemaakt kon worden.

NCRVLedendag1

Gezellig druk

Verder hebben we niets te klagen hoor, het is een leuke dierentuin waar de kinderen zich prima hebben vermaakt. Er stonden overal hele mooie dinosaurussen die bewogen en geluid maakten, wat die kinderoogjes natuurlijk enorm aantrekt. Er was ook nog een hele leuke binnenspeeltuin, waardoor de kinderen nog even wat meer energie kwijt konden, terwijl de ‘ouderen’ juist energie oplaadden door even te zitten en koffie te drinken. Het was gezellig druk, en ik denk dat KRO en NCRV er goed aan hebben gedaan hun ledendag in Burgers’ Zoo te houden. Volgende keer twee maandjes eerder? šŸ˜‰

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s