Brasserie Plancius recensie – Landelijke lunchbon (VakantieVeilingen)

Na een ietwat vreemde ervaring met de landelijke lunchbon bij Brasserie Tot Zo, probeer ik het nu bij Brasserie Plancius. Je vindt de brasserie pal naast Artis Zoo in Amsterdam, waardoor het een ideale plek is om heen te gaan voordat je de dierentuin in duikt. Is de lunch bij Plancius de moeite waard, of kun je beter een zelfgesmeerd bammetje van thuis meenemen naar de zoo?

Brasserie Plancius is gelegen op een prachtige locatie. Niet alleen omdat het in Amsterdam is, makkelijk bereikbaar per tram en naast Artis ligt, maar ook omdat het pand zeer indrukwekkend is. Het stamt uit 1876 en was vroeger een joodse repetitieruimte. In de tweede wereldoorlog was het een paardenstal, maar het heeft ook gediend als garage voor Duitse voertuigen. Daarna kwam de Amsterdamse verkeerspolitie erin en toen nog eens het Verzetsmuseum. Kortom, het restaurant zou een groot succes kunnen zijn als het zijn klassieke locatie goed zou gebruiken.

Plancius4

Niet de beste service

Dat doet het helaas niet. In een statig pand als Plancius zou je verwachten dat een restaurant ook een zekere mate van professionaliteit heeft, maar dat vond ik tegenvallen. Ik had op Iens al gelezen dat mensen niet zo gecharmeerd waren van het personeel, en hoewel ik niet klaag over mensen die werken op Allstars, heb ik wel een probleem met de manier van bedienen. Het duurde veel te lang voordat ons werd gevraagd wat we wilden eten, en we wilden bijvoorbeeld eigenlijk nog wel iets drinken maar dat werd ons ook niet gevraagd. Er werd sowieso niet echt interesse getoond in of het eten beviel.

Het duurde al met al extreem lang. Helemaal als je lekker naar Artis wil, dan heb je geen zin om een anderhalf uur te doen over een lunch. Misschien ben ik heel ongeduldig, maar ik vind dat je bij een lunch binnen drie kwartier wel ongeveer klaar moet zijn, met eventueel uitloop naar een uurtje. Bij Plancius namen ze overal erg lang de tijd voor, terwijl onze bestellingen niet zo heel compliceerd waren. We konden kiezen uit tomatensoep en pompoensoep vooraf, dus we kozen voor pompoensoep. Deze was niet zo heel lekker, omdat het meer een soort kaneelsoep was. Mijn vriend refereerde ernaar als pepernotensoep. Ik waardeer dat ze een herfstthema kiezen en kaneel met pompoen mixen, maar misschien iets minder kaneel en iets meer pompoen volgende keer. De soep was zo te heftig.

Plancius3

Pepernotensoep met een broodje

Het broodje was net als mijn broodje bij Tot Zo wel een uitdaging, omdat het een snee brood is met beleg erop. Ga je dan met je bestek moeilijk doen en door de krokante korst heensnijden, of doe je het met je handen? Een beetje van allebei, bleek. Ik vond mijn broodje wel heel erg smakelijk. Ik koos voor de carpaccio, vriendlief ging voor ham. Allebei de broodjes waren erg smakelijk en rijkelijk belegd, dus daarover is niets te klagen. Ik was blij met mijn keuze, hij was blij met zijn keuze, het was alleen de service die tegenviel.

Zou ik de landelijke lunchbon weer kopen? Als ik hem zo goedkoop kan scoren als ditmaal, voor slechts 11 euro op VakantieVeilingen, dan zou ik er wel voor gaan, maar ik zou er niet meer voor willen betalen. De plekjes waar je naartoe kunt met de bon zijn redelijk gewoontjes, en bij allebei mijn ervaringen vond ik de service enorm tegenvallen. Misschien komt het omdat ik recentelijk op vakantie was naar Noord-Amerika, waar mensen keihard werken voor hun fooi, of dat ik heel ongeduldig ben, maar ik vind niet dat je iemand een half uur kunt laten zitten met alleen nog de menukaart in handen. Ik vind het minder erg om te wachten op eten als ik het eenmaal heb besteld, maar voor die tijd, dan kan ik moeilijk tegen dat wachten, zeker als alle schattige diertjes in Artis op me wachten.

Plancius1

6.5
Website Brasserie Plancius

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s