Stairway To Heaven recensie – Uitgebreide high tea in Utrecht (Groupon)

Stairway to Heaven is niet alleen een legendarisch nummer van Led Zeppelin, het is ook een van de leukste uitgaansgelegenheden in Utrecht. Of je er nu komt om uit te gaan tot in de late uurtjes, om even wat te eten voordat je gaat bowlen bij de buren, of omdat het zo hectisch is in je studentenhuis dat je niet rustig kunt studeren; Stairway is altijd een goede bestemming. Vroeger was het echt een rocktent, tegenwoordig hebben ze het wat gerestyled. De gitaren zijn van de muur afgetrokken, en in de plaats zijn beamers opgehangen die mooie landschapvergezichten op de muren straalt. Toen ik nog in Utrecht woonde, bezocht ik er nog wel eens wat rockavonden, compleet met een hoge staart en veel te veel eyeliner, maar tegenwoordig is het meer een hippe club. Ik vraag me ook af of Henk Westbroek nog steeds mede-eigenaar is. Goed, dat maakt verder niet uit, want het gaat erom hoe de high tea is, want die heb ik ditmaal op Groupon aangeschaft.

Het is enorm regenachtig op de dag dat we richting de Mariaplaats gaan, dus we zijn blij dat we lekker binnen kunnen genieten van een knusse high tea. Voor de high tea staat twee uur, dus dat zou een heerlijke middag met allemaal lekkere dingen en thee worden. Uiteindelijk viel dat wat tegen; er waren niet meerdere gangen, het was een etagere, en daar deden we met zijn tweeen een half uur over. Als je met een vriendin gaat en je kletst veel, dan kun je er wel een uur van maken, maar ik kan me niet voorstellen dat mensen er echt twee uur voor gaan zitten.

Stairwaytoheaven8

Zo vers dat het nog warm is

Een van de redenen dat ik dat denk, is omdat er heerlijk verse gerechtjes bijzitten zoals de scones en de chocoladebroodjes. Ze waren nog heerlijk warm, dus je wil die niet anderhalf uur laten liggen voor je ze opsmikkelt. Ze roken ook heerlijk, waardoor ze praktisch onweerstaanbaar zijn. Toegegeven, de scones waren eigenlijk te ‘nat’, ze horen net even droger te zijn, en de clotted cream was in dit geval gewoon slagroom, maar het was alsnog een hele lekkere hap. Ik heb niet vaak zulke lekkere, warme versgemaakte dingen gegeten bij een high tea als Chiepmiep.

Wat ik wel jammer vind, is dat er niet een kopje soep vooraf was. Het is een beetje een stokpaardje van me, maar een high tea voelt pas echt uitgebreid als er tenminste twee gangen zijn. Het kan al met een simpel kopje tomatensoep; het maakt de high tea veel rijker aanvoelen en het overstijgt het ‘thee met wat lekkers’-gevoel dat ik vaak krijg bij etageres. Dat gezegd hebbend, was de etagere bij Stairway wel groot, dus het voelde wel als een uitgebreide high tea. De club sandwiches waren duidelijk zelfgemaakt en smaakten erg goed. Duidelijk direct klaargemaakt en niet al de volgende dag. Ook de wrapjes waren erg lekker en alleen dat al, was lekker vullend.

Stairwaytoheaven3

Bijzondere hapjes

De etage daarboven lagen de eergenoemde goddelijke chocoladebroodjes en scones, plus nog een niet zelfgemaakt (denk ik) minimuffintje met suikerparels. Ik vond die een beetje te fabrieksachtig smaken, dat was meer opvulling wat mij betreft, mijn eetpartner was er wel gek op. De bovenste etage bestond uit twee gebakbites, eentje was een vierkant blokje mokka-gebak, en die ander was heel interessant met jam aan de bovenkant en hazelnootcreme aan de binnenkant. Dat was er speciaal en zag er zeer feestelijk uit. Tot slot lagen er ook nog lekker stukjes kiwi bij, dat vond ik wel een leuke, aangezien er meestal maar weinig fruit bij high teas komt kijken en het wel een lekker verfrissend hapje is.

Het was een lekkere high tea in het altijd drukke en gezellige Stairway to Heaven, dat zo centraal gelegen is dat je er wel een middagje shoppen aan moet plakken, heerlijk. Ik vond wel dat er wat weinig interesse was van de staff, er werd niet gevraagd of we het naar onze zin hadden of nog iets nodig hadden. Wat ik tot slot jammer vond, was dat de thee niet van goede kwaliteit was. Het was duidelijk een goedkoop merk en dat proefte je, dat was jammer, want de thee kan juist de high tea enorm complementeren. Maar, voor de Groupon-prijs die slechts 20 euro voor twee personen was in plaats van 40, zou ik het zo weer doen. Het is absoluut je geld waard.

Stairwaytoheaven1

Een goede ervaring

Zou ik er ook de ‘standaard’ 40 euro voor betalen? Ik denk het niet, dan ga ik liever voor twee euro per persoon extra naar een tentje gespecialiseerd in high teas met betere thee, waar de gangen los van elkaar worden geserveerd. Ik vind Stairway een heel fijne tent waar je heerlijk kunt praten, en de high tea was een van de betere die ik in mijn leven als Cheapmiep heb mogen verorberen, maar er waren wat minpuntjes die het pas echt een topnotch high tea hadden kunnen maken en die miste ik wel. De soep is misschien wat too much, maar de thee had absoluut verschil gemaakt.

Stairwaytoheaven6

8
Website Stairway to Heaven

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s