Column: Is VakantieVeilingen minder leuk geworden?

Als je CouponChique zo ziet, dan zie je dat de meeste activiteiten die we doen via VakantieVeilingen komen. Dat komt omdat het spelletje dat je speelt op VakantieVeilingen erg leuk is; op het laatste moment dat secondewerk waarbij je geen idee hebt wat anderen als laatste bod gaan inbrengen, en het feit dat je voortdurend mee kunt doen aan deze veilingen omdat ze maar blijven komen. Het idee van VakantieVeilingen is dan ook heel slim, want het heeft een beetje een gokelementje in zich dat enorm verslavend kan zijn, helemaal als je er supergoede deals mee scoort. Helaas verandert dat de laatste tijd nogal.

Sinds VakantieVeilingen de zeer mooie restyle heeft gehad, vind ik het niet meer zoveel aan. De eerste reden is dat het aanbod veranderd lijkt. Nu zegt de naam het al, maar er lijken meer vakanties dan ooit tevoren op te staan. Natuurlijk is dat erg leuk, als je voor weinig een vakantie op de kop kunt tikken. Echter, een vakantie is niet iets dat je elke week doet of koopt, dus meestal zie je dat voorbij komen en dan doe je daar niks mee. Bovendien is de prijs van een vakantie ook aanzienlijk hoger dan de prijs van een etentje of activiteit. Je bent meteen 150 euro of meer kwijt, en dat zijn beslissingen die je over het algemeen goed moet overwegen.

Ik wou dan ook dat de restyle had gezorgd voor een manier om te filteren. Nu kun je alleen alle veilingen zien, of veilingen per onderwerp zoals Hotels, Producten, Dagje Weg, enzovoorts. Ik wil echter alles zien, behalve vakanties en Stedentripjes. Het zou fijn zijn als VakantieVeilingen dit kon inbouwen, zodat het gebruik ervan wat aantrekkelijker is. Ik heb trouwens nog nooit een reis geboekt op VakantieVeilingen, op het verrassingsweekend naar Berlijn via Flywise na dan. Misschien ben ik teveel een controlfreak om vakanties over te laten aan anderen, ik boek liever alles zelf zodat ik de meest efficiente vliegtijden en de beste hoteldeals heb.

Creakunst10

Dat VakantieVeilingen vol vakanties staat, daar ga ik verder niet te lang over zeuren, de naam zegt het ook al. Waar ik echter wel problemen mee heb, is dat het zo druk lijkt op de site. Ik weet niet of er nou zoveel meer mensen zijn (ik denk het wel), maar de prijzen worden zo hoog opgedreven de laatste tijd, dat is gewoon niet grappig. Zelfs de Fletcher-hoteldeals gaan er elke keer voor een bedrag van 35 tot 45 euro uit, terwijl elke Cheapmiep in Nederland inmiddels zou moeten weten dat die Fletcherdeals goedkoper te krijgen zijn in bijvoorbeeld Kruidvatacties of op Groupon. Elke keer als ik weer even op VakantieVeilingen kijk, welk moment van de dag ook, dan zijn de prijzen al zo hoog, dat ik niet eens meer verderklik om de veiling nader te bekijken.

Nu hoeft dat vaak ook niet, want er komt weinig nieuws op de site dat ik interessant vind. Vroeger had je ezelwandelingen, creatieve cursussen en andere grappige daguitjes, maar tegenwoordig valt dat tegen. Koeknuffelen gaat er eens per dag uit, maar daar is ook wel alles mee gezegd op het gebied van originele activiteiten. Ik vraag me dan ook af of VakantieVeilingen vanuit zichzelf bedrijven werft om op de site te zetten, of dat ze meer afwachten tot bedrijven naar hen toekomen. Er zijn zulke gave dingen te doen in Nederland, zoals de Ribbelroute in Nijmegen, mountainbiken in de mijnen van Valkenburg, een workshop bonbons maken; noem het op, er zijn genoeg dingen te doen in Nederland. Nu zijn vast niet al die bedrijven zo happig op VakantieVeilingen (veel bedrijven zien het zelfs als een laatste strohalm), maar voor het aanbod zou het mooi zijn als er elke week wel weer een nieuw creatief of grappig uitje bij zou komen.

MrSushiXL6

Overigens is het niet zo dat ik alles al heb gedaan op VakantieVeilingen. Veel dingen die je hier op de site ziet staan, die zijn niet eens meer beschikbaar op VakantieVeilingen, maar soms komen ze nog wel terug. Ik denk dat VakantieVeilingen zichzelf op de kaart kan zetten door meer originele uitjes te doen. Mensen bieden daar sneller op, omdat het niet meteen 150 euro zal kosten, en ze vallen ook op tussen alle nineties parties, kampeervakanties in Drenthe, enzovoorts. Ik ben de laatste tijd echt een beetje teleurgesteld als ik naar VakantieVeilingen gaat, en dat komt echt niet alleen omdat ik een Chiepmiep ben die niet teveel wil betalen…

Ik vind het zo jammer dat ik vroeger echt verslingerd was aan VakantieVeilingen. Ik keek voortdurend op de site, op de app, en mijn familieleden werden er soms zelfs gek van als ik weer eens met een bon liep te zwaaien. Het is goed voor mijn bankrekening, maar ik mis dat veilingspelletje en dat verheugen op grappige activiteiten om te doen. En het is natuurlijk jammer dat de prijzen nu veel hoger liggen, maar dat is een logisch gevolg van de populariteit van vouchers en de marketingcampagnes van VakantieVeilingen. Ik ben benieuwd of er Cheapmieps zijn die hetzelfde voelen als ik; is VakantieVeilingen inderdaad minder leuk geworden?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s