De Mengformule recensie – Fotoshoot als Gouden Eeuws meesterwerk (Groupon)

Als je op Groupon iets grappigs kan kopen om te doen, dan kun je er donder op zeggen dat ik dat ook aanschaf. Zo ook de fotoshoot als Gouden Eeuws meesterwerk bij De Mengformule. Natuurlijk speelde de prijs mee (die was goed: 12,50 in plaats van 25 euro), maar ook het feit dat dit een activiteit is die je prima alleen kunt doen was een verfrissend idee. Zeker omdat vriendlief er niet altijd op zit te wachten mee te gaan op al mijn avonturen.

De Mengformule gaat verhuizen, maar is nu nog eventjes gevestigd aan de Rozengracht, midden in Amsterdam. Een hele handige locatie, want je kunt een mooi wandelingetje maken naar de dam, de mooie straat in naar de Westerkerk en dan ben je er al. Het is een hele kleine studio met daarbij een grappig winkeltje met gekke brillenkokers en andere snuisterijen. Aan de muur pronken de foto’s die Mengformule-eigenaar Peter Smits heeft gemaakt van bekende Nederlanders: Ron Boszhard en Gijs Staverman bijvoorbeeld.

Prins van Oranje of Melkmeisje

Dat waren mannen, dus die waren niet als Melkmeisje of Meisje met de Parel, maar als Prins van Oranje. Ik ben blij dat ik een vrouw ben, want ik vind de foto’s als het Melkmeisje of Meisje met de Parel niet alleen toffer omdat die kunstwerken (allebei Vermeer) bekender zijn, maar ook omdat deze iets kleurrijker en meer bijzonder zijn. Vooral het Melkmeisje is tof, met grappige props zoals broodjes en natuurlijk die beroemde melkkan. Ik koos dus voor die, ook omdat ik op dit moment dikker ben dan ooit tevoren en dat vond ik wel passen bij het Melkmeisje.

DeMengformule2

Het is geen activiteit waar je een hele middag voor moet uittrekken, want ik was binnen tien minuten weer buiten. Dat is prima, want ik vind het prettig als je snel met iemand kunt handelen en op dezelfde lijn zit. Dat zat ik wel met Peter volgens mij. Zodra mijn keuze duidelijk was, kleedde hij me net zo aan als ze dat doen in Volendam als je zo’n vreselijke oud-Hollandse fotoshoot doet, met klittenbandkleding en natuurlijk dat klassieke mutsje op. De tafel met brood en de melkkan stond al klaar, hij trok een doek naar beneden met daarop de bekende achtergrond (ik vroeg me al af of het greenscreen was of wat, dus ik had meteen mijn antwoord) en toen konden we meteen beginnen met fotograferen.

De Mengformule is een prettige zaak

Ik heb weleens een fotoshoot gehad met een man alleen in een garage wat ik een beetje awkward vond (waarover ik ongetwijfeld nog wel een recensie ga plaatsen, want dat was een VakantieVeilingen-bon), maar dat had ik hier helemaal niet. Toen we eerst een serieuze foto hadden gemaakt waarbij Peter heel keurig precieze en duidelijke tips gaf van hoe ik het beste kon staan en mijn hoofd moest houden, deden we nog een lachende waarbij ik in de camera keek en mocht ik nog een ‘freestyle’ foto laten maken. Die werd bij mij een beetje verlegen, omdat als je in je eentje bent dan ga je niet supergestoord doen op een foto. Ergens wel jammer, want in de winkel hangen hilarische foto’s van mensen die de ‘melk’ in de mond van een ander gieten, enzovoorts.

Mocht je je trouwens afvragen hoe dat met die melk gaat, dan kan ik kort zijn; dit is geen gehannes met echte melk, maar slechts een lapje stof. Bijzonder hoe zo’n lapje stof net een straal melk lijkt. Hoewel dat soms voor grappige foutjes kan zorgen, zo staat er op de site een klein meisje waarbij de melk eerst nog een bocht maakt voordat deze in de kom belandt. Aww.. Maar goed, volgens mij heb ik de melk redelijk goed geschonken, denk je ook niet?

DeMengformule1

Van de Groupon kreeg ik drie printen van de foto’s, gewoon zoals je vroeger ook foto’s liet afdrukken om in een fotolijstje te doen. Daarnaast kon ik ervoor kiezen om voor 2,50 euro per foto ze als digitale, grote bestanden te krijgen. Dat heb ik wel gedaan, want ik vond dat een hele goede prijs en als je foto’s inscant dan worden ze toch altijd net even anders dan groot en scherp zoals de directe digitale bestanden. Toen ik bij Fotoshoot.nl een shoot deed, vroegen ze daarvoor 7,50 euro per foto, dus je kunt je voorstellen dat dit een goede deal is.

Een zeer deelbaar eindresultaat

De foto’s waren lekker snel klaar, en zaten voordat ik thuiskwam al in mijn mailbox. Ik vond het eindresultaat heel erg leuk en ook mijn familieleden hebben er erg om gelachen. Het is een heel origineel iets voor op bijvoorbeeld je social media, maar ook om bijvoorbeeld een ansichtkaartje van te maken om naar je ouders of je geliefde te sturen. Ik voelde me zeer op mijn gemak bij de Mengstudio, het is duidelijk een bedrijf gerund door creatieve mensen die op een leuke manier hun geld willen verdienen. Peter is een vriendelijke, toegankelijke man en ik zou zelfs overwegen om ze in te huren om een keer een grappige shoot te doen in het bedrijf waar ik werk. Ze hebben namelijk ook een mobiele studio, dus ze zouden deze foto ook kunnen maken in een vergaderruimte in ons pand. Dat is ook een van de goede eigenschappen aan deze activiteit; iedereen kan het doen, en het eindresultaat is altijd het delen waard. De likes stromen vanzelf binnen..

9
Website De Mengformule

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s