Beach Club El Niño recensie – Tapasarrangement in Scheveningen (Ticketveiling)

Een tapasarrangement bij Beach Club El Niño in Scheveningen, dat is niet iets dat je in de winter doet. Niet alleen omdat het weer dan niet zo gezellig Spaans zonnig is, maar ook omdat strandtent El Niño dan gesloten is. Niet veel tijd meer voor deze deal, dus Cheapmiep ging naar Ticketveiling om zo’n lekkere hapjesmaaltijd in het mooie Scheveningen te scoren.

Dat deed ik voor 24 euro, wat geen slechte prijs is als ik eenmaal binnen op de menukaart kijk. Het werkt namelijk als volgt, je krijgt bij de beachclub een (heel grappig) houten menu in je handen gedrukt, en daarop staan diverse tapas. Het zijn niet bepaald de traditionele tapas zoals je die bij bijvoorbeeld La Cubanita krijgt voorgeschoteld, want El Niño laat zich inspireren door diverse wereldkeukens met onder andere Japanse hapjes, waaronder Yakitori. Geeft niks, want als je met iemand bent die niet zo dol is op Mediterraans eten, dan is er tenminste voor elk wat wils.

ElNino6

El Nino geeft keuze

We mochten met zijn tweetjes vijf gerechtjes uitkiezen, en dan zouden daar nog extra de nacho’s en een breekbrood bijkomen. Erg fijn om keuze te hebben, want Cheapmieps weten dat dat lang niet altijd het geval is wanneer je dealgebruiker bent.. Mijn etenspartner en ik gingen voor die Yakitori (kipspiesjes met de bekende saus), de Tatsuta (kipfilet in tempurabeslag), Zalmtartaar met chili citroengras en lente ui, de Coppa di Parma (ham) en om toch nog echt Spaans te doen, de spinazie-kroketjes met kaas. Het duurde even voordat we konden bestellen en onze drankjes kwamen, wat ook nogal een chaotisch geheel leek te zijn bij El Niño.

ElNino1

Beetje chaotisch

Voortdurend kwamen obers naar onze tafel toe om te vragen of wij het drankje op hun dienblad hadden besteld, en toen werden onze tapas nog bijna bij onze buren neergezet ook. Nu vind ik dat niet zo’n ramp, dat past ook wel een beetje bij een laid-backplek als een strandtent, maar de mensen naast ons die waren duidelijk niet amused, mede omdat zij niet zo’n fijn arrangementje hadden gekocht als wij. Tenminste, was het wel zo’n fijn arrangement? Ten eerste vind ik de normale prijzen die El Niño voor haar tapas hanteert aan de hoge kant. Van mij mag er best een euro van de prijs af. Ik weet dat je bij een strandtent op het strand van Scheveningen ook voor de locatie betaalt, maar de tapas waren niet beter dan die van (sorry dat ik blijf vergelijken, maar dit is een unieke tent, geen franchise, dus ik heb hogere verwachtingen) La Cubanita.

ElNino7

Niet dat ze slecht waren hoor, vooral de Spaanse kaaskroketjes waren erg lekker. De ham had ik liever met een beetje meloen gehad, en er zat een saus overheen die ik er niet zo bij vond passen. De zalm werd helaas niet geserveerd, want in plaats daarvan kregen we de rundvleespasteitjes (foutje bij de keuken of de ober denk ik). Die waren wel lekker, en zagen er ook erg mooi uit. De Yakitori waren heel erg lekker, die maakten de maaltijd een succesje, en tot slot was de kipfilet in tempurabeslag niet helemaal wat we verwachtten. Het was meer KFC met een keiharde korst in plaats van een sobere Japanse tempura-korst. Dat was jammer, want de korst was zo heftig dat je de kip niet meer proefte.

Lekker breekbrood

Het breekbrood was erg lekker met de aioli, het was echt zo’n schattig bolletjesbrood met verschillende zaden erop en het was zeer smakelijk. Ook de nacho’s waren goed van smaak, alleen de patatjes waren te geel en zonder mayonaise eigenlijk simpelweg niet lekker. Nu ben ik sowieso geen patatfanaat, maar zelfs mijn gast heeft de patat laten staan (en die gaat normaal op). Dat was ietwat teleurstellend, maar gelukkig waren de tapas vullend genoeg om de patat niet te hoeven missen. El Niño kwam op mij dus net even ondermaats over. Het eten was oke, het was prima zelfs, maar ik vond dat het personeel erg chaotisch aan het werk was en totaal geen interesse toonden in of het allemaal wel naar wens was.

ElNino2

Nu klinkt het allemaal erg negatief, maar ik vind 24 euro geen slechte prijs voor deze tapasmaaltijd. Als onze bestelling niet fout was gegaan en direct goed was afgeleverd, plus er nog een vraag was gekomen of we het wel lekker vonden, dan had dat al een heleboel goedgemaakt. Voor de prijs op Ticketveiling is dit een goed arrangement om aan te schaffen, helemaal omdat je niet naar Scheveningen komt voor alleen dat restaurant; er is zoveel te doen daar bij de pier, bij de arcadehal, het winkelcentrum en zelfs de het theater waar meneer Endemol graag zijn musicals huist. In de veiling wordt al beloofd dat er echt een vakantiegevoel heerst, en dat was ook zo. Helemaal als het weer mooi is, dan is het gezellig druk op de boulevard en voelt een middagje Scheveningen als een micro-vakantie.

6.5
Website Beach Club El Niño 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s