Uniqsport recensie – Flyboarden in Haarlem (Ticketveiling)

Cheapmiep heeft een man in haar leven, en die heb ik voor zijn verjaardag een kwartiertje flyboarden gegeven (en nog andere dingen, ik ben heus niet altijd Cheap!). Op een mooie zondagmiddag reisden we af naar Velsen nabij Beverwijk en Haarlem om een wetsuit aan te ritsen en een flyboard onder de voeten de binden. Bij Uniqsport leverden ze de helm, het wetsuit en het zwemvest en de boyriend moest nog even lef tonen en ervoor gaan. Of dat is gelukt en goed is gegaan, lees je hier.

Uniqsport6

Velsen is een mooi plaatsje, maar met het openbaar vervoer is het wel nog even twintig minuten lopen vanaf de bushalte. Geen ramp, want de omgeving is prachtig en waarschijnlijk loop je het als het weer goed is, anders gaan de activiteiten bij Uniqsport namelijk niet door. Toen ik had geboekt, was dat gelukkig niet het geval, dus konden we genieten van een mooi (laat) lentezonnetje. Tussen een weiland met koeien en het meertje Westbroekplas liepen we naar Uniqsport, wat kort betekent: een blauwe tent om om te kleden en een ministrandje waar de ene na de andere persoon werd meegenomen om te flyboarden.

Toen we aankwamen was het niet direct duidelijk wie nou van Uniqsport was, omdat zowel de deelnemers als de begeleiders in een wetsuit gestoken zijn, maar toen ik eenmaal met een vraagteken boven mijn hoofd rondliep, kwam er al gauw een jongedame (die dan weer niet in wetsuit was!) naar ons toe om zich voor te stellen. Vrijwel direct daarna kwam ook de begeleider aan, die ons meteen netjes een hand gaf en onze namen wilde weten. Dat persoonlijke is wat Uniqsport enorm siert, want je merkt dat ze dat hoog in het vaandel hebben staan. Iedereen die aankomt die krijgt zodra het kan een hand, namen worden onthouden en je voelt je welkom.

Uniqsport7

Het flyboarden afkijken

Helaas was het wel even wachten omdat het wat uitliep, maar daarvoor verontschuldigden ze zich. Eigenlijk was dat juist wel leuk, want dan kon je even lekker bekijken hoe anderen het deden en bouwde de spanning voor jezelf ook op. Sommigen gingen twee of drie meter de lucht in, anderen redden slechts een meter en stortten dan weer in het meer. Niet hard hoor, men is immers goed ingepakt en het reddingsvest zorgt ervoor dat je niet kopje onder blijft. Wat ook wel fijn is, is dat het een een-op-een-sport is. Een iemand Flyboard, de begeleider is altijd wel iets van 10 meter in de buurt op een jetski. Die jetski zorgt namelijk voor de aandrijving van de waterstraal onder het Zapata Flyboard, zodat je net als bij een jetpack omhoog wordt gestuwd.

Toen het eenmaal de beurt was aan mijn partner, werd hij lekker een kwartier mee het water opgenomen. Niet veel langer, want het was een zware oefening voor zijn enkels, maar ik had ook maar betaalt voor een kwartier dus dat was perfect getimed. Ik kocht dit cadeautje via Ticketveiling. Normaliter staat hier 65 euro voor, maar ditmaal was het voor mij 31 euro; niet slecht toch? Mijn vriend had het heel erg leuk gehad; de instructies waren duidelijk, hij kwam vrij hoog en dat viel hem alles mee.

Hij vloog als een superheld, precies zoals Uniqsport belooft. Wat ik me achteraf wel besefte, is dat we helemaal geen beelden met een Go Pro hebben gekregen, terwijl dit wel in de ‘highlights’ wordt genoemd alszijnde inclusief. Misschien komt dat nog, ik heb wel eens twee maanden op foto’s van een fotoshoot moeten wachten dus.. (daarover moet nog een recensie komen, trouwens!) Maar dat zag ik ook pas achteraf, anders had ik er daar even naar gevraagd; misschien was de camera leeg of stuk of iets, kan gebeuren.

Uniqsport5

Twee jetski’s

Sowieso zijn die highlights volgens mij niet zo’n goede representatie van de activiteit, je moet vooral kijken naar de ‘inhoud van de veiling’, daar staat namelijk wel simpelweg die 15 minuten flyboarden, niks over een drankje na bij het restaurantje aan het meer, enzovoorts. Het is echt puur die activiteit en dat is prima. De prijs zo op ticketveiling is echt een koopje, helemaal als je met een hele groep gaat dan is het enorm tof; je kunt dan namelijk tof naar elkaar kijken en het tegen elkaar opnemen (er gaan twee mensen tegelijk, want er zijn twee jetski’s). Wat ik tot slot nog wel gek vond, is dat je geen veiligheidsovereenkomst hoeft te tekenen, wat ook wel opmerkelijk was aangezien je in de meeste ‘spannende activiteiten’ toch wel zo’n soort eigen-risico-verklaring moet afgeven of iets dergelijks.

Uniqsport1

Maar goed, verder is het een fantastische activiteit, dat Flyboarden. Het is lekker in het water, het is een leuke omgeving, een ontspannen sfeer, de begeleiders weten wat ze doen en bepalen zelf voor je hoe hard je omhoog wordt gestuwd om je veiligheid te bewaken. Een van de vetste actieve uitjes die momenteel op de veilingsites staat. Uniq Sport-Adventures is duidelijk een jong bedrijf van jonge mensen en dat past goed bij een activiteit als deze.

Flyboarden is absoluut een aanrader, al zou ik uiteraard (want dat heb ik ook gedaan 😉 ) wel proberen om een mooie deal te maken op Ticketveiling nu dat nog kan. 65 euro is namelijk wel wat prijzig voor sommige cheapmieps onder ons, hoewel daarbij wel netjes een wetsuit, helm, instructies en een zwemvest inclusief zijn wat ik erg netjes vind. Ik vind de persoonlijke insteek van Uniq Sport-Adventures heel goed, ik voelde me er welkom en ik had het idee dat ik ook alles wel kon vragen indien nodig. Flyboarden geeft volgens mij een enorme kick, en je kunt het ‘al’ vanaf 12 jaar doen waardoor het een ideale activiteit is voor tieners. Volgens mij is Uniq (zeker in Noord-Holland) een van de weinigen die deze sport aanbieden in Nederland, dus grijp je kans en maak er anders meteen een dagje shoppen in Haarlem van.

Uniqsport3

8.0
Website Uniq Sport-Adventures

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s