Pathé Unlimited Recensie – Bioscoopabonnement: doen of niet?

Als CheapMiep ben ik niet alleen heel erg blij als ik een online koopje scoor; zoals je hebt kunnen lezen in mijn Albert Heijn restaurantactie-posts heb ik ook een grote voorliefde voor offscreen aanbiedingen. Een van de deals die ik nog steeds de allerbeste vind is Pathé Unlimited, vandaar dat ik daar eens een blog aan wijd.

Inmiddels ben ik zo’n vier of vijf jaar lid van Pathé Unlimited en het is een verademing. Ik ben een groot fan van films en ik heb de kosten voor het abonnement er elke maand gemakkelijk uit, zelfs als ik op vakantie ga in die maand. Voor ik verder ga over hoe geweldig het is, en wat de nadelen zijn, is het handig als ik eerst uitleg wat Pathé Unlimited precies is.

Unlimited en het buffet

Pathé Unlimited is een bioscoopabonnement waarvoor je 19 euro per maand betaalt. Je krijgt hiervoor een gele pas met je foto erop, waarmee je online en in de bioscoop films kunt reserveren om in Pathé bioscopen te bekijken. Je kunt maandelijks onbeperkt naar de film. Wil je elke avond naar de bioscoop? Dat kan en dat hoeft je niets extra’s te kosten, tenzij het een 3D-film of IMAX-film betreft (en tenzij je graag het buffet gebruikt natuurlijk). Het goedkoopste Pathé Unlimited-abonnement betekent namelijk dat je 1,50 euro extra moet betalen per 3D-film en 5 euro per IMAX-film.

Zie je dat niet zo zitten, dan kun je ook voor Pathé Unlimited Gold gaan. Hiervoor betaal je 26 euro, maar kun je gratis naar gewone films, IMAX-films EN 3D-films. Wat ook een groot voordeel is van Gold ten opzichte van gewoon Unlimited, is de korting op het buffet. Ben je iemand die vindt dat een bioscoopbezoek zonder popcorn en cola niet compleet is, dan is het handig om Gold te overwegen. Met gewoon Unlimited krijg je namelijk 10 procent korting op het buffet, met Gold is dat 25 procent. Een lekker bedragje. Als je vaak in een groep gaat, dan is het aan te raden om tenminste een iemand te hebben met Gold, want die kan dan mooi voor al het lekkers betalen met dikke korting.

PatheUnlimitedPas

3D en IMAX

Maar goed, je gaat natuurlijk niet naar de film voor het eten, je gaat voor de bioscoopbeleving. Ik ben zeer tevreden over mijn ervaringen bij Pathé. Hoewel ik mijn bioscoop wel erg Hollands vind, ga ik graag naar de Arena boulevard om bijvoorbeeld Bollywood-achtige films te kijken, of grote films in IMAX te beleven. Als iemand lastig is in de bioscoop, dan kun je altijd sms’en naar het noodnummer dat voor elke film te zien is, maar in mijn meer dan honderd bezoeken aan Pathé heb ik dat nog nooit nodig gehad. De bioscopen zijn altijd vrij schoon en er is genoeg keuze in het buffet.

Overigens vind ik het wel jammer dat Pathé een nogal Amerikaanse manier van doen hanteert als het om het buffet gaat. Ze introduceren de laatste tijd regelmatig gezondere alternatieven in plaats van M&M’s, popcorn, Ben & Jerry’s ijs en tortillachips, maar een mini-zakje Snack-A-Jacks van 60 cent voor 2,50 euro verkopen vind ik toch wel erg ver gaan. In Amerika is het ook altijd duurder om een salade te nemen dan een hamburger, en ik heb sterk het gevoel dat Pathé precies zo te werk gaat. Dat is erg jammer, want het zou natuurlijk beter zijn als een bakje fruit of rijstwafels goedkoper zouden zijn of op zijn minst dezelfde prijs.

Goed, dat is eigenlijk alles wat ik te zeuren heb op Pathé, want ik ben heel erg gelukkig met mijn Pathé Unlimited abonnement. Het is zo heerlijk om welk moment dan ook lekker naar de film te kunnen. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig in mijn eentje in het weekend naar de film, heerlijk even tot mezelf komen. Maar ook vriendlief gaat vaak mee, want ook hij heeft een Unlimited-abonnement. Ik kan hem helaas niet vaak mee krijgen naar de Sneak Preview (ik ben dol op verrassingen!) maar de meeste grote films zien wij op het grote doek.

20150626_222202

Fijn voor de fans

Het abonnement is ook goedkoop als je een filmbuff bent als ik. Als je nagaat dat een los ticket voor de film 10,50 euro kost, dan hoef je dus maar twee keer per maand naar de film te gaan om je abonnement eruit te hebben. Ik denk dat heel veel mensen een Pathé Unlimited-abonnement hebben, want er zijn ook speciale Unlimited Night-filmvertoningen waarbij alleen leden worden toegelaten. Je krijgt dan vaak iets lekkers en wat drinken, en er worden cadeautjes weggegeven aan mensen op bepaalde stoelnummers. Erg leuk dat Pathé zo haar waardering uitspreekt voor de ‘fans’. Wat wel jammer is, is dat Pathé geen uitspraken doet over hoeveel mensen Pathé Unlimited hebben. Maar als de Cineville Pas al zo’n 13.000 leden heeft, dan moet Pathé Unlimited er mogelijk wel 100.000 hebben lijkt me. Maar ik ben niet goed met getallen, dus wie weet zit ik er helemaal naast. Ik weet wel dat de bioscopen vaak helemaal vol zitten bij Unlimited Night, niet alleen vanwege het gratis lekkers, maar ook omdat de films die er worden vertoond altijd heel erg nieuw zijn en nog niet in het reguliere schema draaien.

Niet iedereen is lyrisch over Pathé Unlimited. Vooral vroeger, toen de regel nog was dat je een half uur van te voren je ticket moest ophalen omdat deze anders geannuleerd werd, was het soms vervelend om Unlimited te hebben. Soms redde je dat net niet en dan was je je plek kwijt; heel vervelend op een eerste avond van Harry Potter bijvoorbeeld. Inmiddels is het gelukkig 10 minuten, dus je moet zorgen dat je minimaal tien minuten van te voren (tot 1,5 uur van te voren) je kaartje ophaalt met je pas, zodat je van je film kunt genieten op de stoel die je van te voren online hebt gereserveerd. Het reserveringssysteem is fantastisch, en werkt eigenlijk altijd. Het enige nadeel is dat Ladies Night bijvoorbeeld niet boekbaar is met Unlimited, ik zou het leuk vinden als ze de fans een korting gaven voor die vrouwenavond, maar aan de andere kant zit die avond altijd lekker vol, dus waarom zouden ze?

20150701_212621

Bioscoop is een fijn uitje

Wat ik leuk vind aan de bioscoop is dat het zo’n fijn uitje is. Soms zit ik in de City Pathé tussen allemaal oudjes naar een arthouse film te kijken, of zit ik in de Munt tussen allemaal datende stelletjes van de nieuwe Fast & Furious te genieten. En soms willen mijn ouders mee naar een actiefilm en dan maken we er een gezellig familieavondje van met een etentje enzovoorts. Wat –en dan stop ik met mijn relaas- ook heel leuk is, is dat je je pas in alle Pathé’s kunt gebruiken. Ga je lekker een weekendje naar Rotterdam, dan kun je daar ook ‘gratis’ naar de bios. Natuurlijk kunnen al die dingen ook zonder abonnement, maar zodra je twee keer of meer per maand naar de bioscoop gaat, doe je er goed aan een abonnement te nemen.

Waar je tot slot wel rekening mee moet houden, is dat je een abonnement niet elke maand aan en uit kunt zetten. Je moet 4 maanden achtereen lid zijn voor je mag opzeggen. Het is handig om vast op de website van Pathé te bekijken welke films eraan komen, voor je zo’n besluit neemt. Er zijn nu eenmaal maanden die wat rustiger zijn, hoewel Pathé die vaak opvult door bijvoorbeeld Oscar-genomineerde films te draaien. Hartstikke cultureel verantwoord, zo’n pas, en nog leuk ook. Ik zie Unlimited nog altijd als een cadeautje, alsof Pathé gek is geworden dat het met deze service voor zo’n laag bedrag is gekomen.

 

9.5

Website Pathé

 

Advertentie

One thought on “Pathé Unlimited Recensie – Bioscoopabonnement: doen of niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s