ChocOase Recensie – High Tea voor 2 in Haarlem (VakantieVeilingen)

ChocOase was heel stil toen we er op een avond gingen eten, maar toen we er op een doordeweekse dag gingen high teaen zat het best vol. Dit restaurant aan het water in Haarlem is gelegen in de oude chocoladefabriek van Droste. Je wandelt er makkelijk heen vanaf Haarlem station en ook met de auto kun je er goed terecht. De vraag is alleen, wil je er ook echt naartoe?

Hoewel het aardig druk was, konden we toch nog een tafeltje krijgen bij het water. Het uitzicht is erg grappig, want er komen af en toe mensen met bootjes voorbij die volgens mij geen idee hebben dat jij ze zit aan te gapen. Het is een mooi pand, maar natuurlijk beslaat ChocOase daar maar een deel van. Er was niet heel veel personeel toen we gingen high tea-en; slechts een kok en een serveerster geloof ik, maar dat was ook wel genoeg. De high tea van ChocOase is namelijk niet heel erg zoals een echte high tea; geen soepjes vooraf, geen meerdere gangen. Het voelde meer als thee met iets lekkers on steroids, wat bij de meeste Hollandse high teas (en zeker die via VakantieVeilingen) het geval is.

ChocOaseHighTea1

Mr Jones Thee

We kregen een pot thee van Mr Jones, dat is altijd lekker. We haddne gekke smaken zoals Monkeys Wedding, lycheethee en wat normalere theeen om uit te kiezen. Daarnaast kregen we een etagare vol met lekkers, en gelukkig maakten scones daarvan deel uit. Vaste lezers kennen mijn motto: een high tea zonder scones is een low tea (dit motto verzin ik net, maar ik heb wel vaker gezegd dat scones onmiskenbaar deel uit maken van de high tea, niet alleen omdat ik er groot fan van ben natuurlijk!). De scones waren erg lekker en kwamen met room en jam. Heerlijk.

Op de onderste etage lagen sandwiches die wat tegenvielen. Het brood smaakte niet vers en sowieso was bij sommige sandwiches de saus al erg in het brood getrokken. Dat was jammer, want waren ze iets verser klaargemaakt dan had dat een heleboel gescheeld in de beoordeling van de high tea bij ChocOase. Er waren sandwiches gezond, tonijnsalade en zalm, dus in dat opzicht waren het wel typische high tea-sandwiches. Op de etage erboven lagen de scones en muffins, die zeer smakelijk waren. De muffins waren duidelijk zelfgebakken en ze smaakten goed. Ook de scones waren prima, lekker met rozijntjes erin; prima. Daarnaast kregen we twee brownies die wel heerlijk vol en rijk waren van chocoladesmaak, en daarbij kwamen nog twee chocolade petit-fours die ik een beetje een vreemde eend in de bijt vond. Waarom? Ten eerste werden ze apart geserveerd naast de etagere, en ten tweede hadden we al brownies en leek dit daar erg op.

ChocOaseHighTea3

ChocOase choc-eert de bezoeker niet

In de recensie van het diner bij ChocOase gaf ik al aan dat ik ietwat teleurgesteld was over de creativiteit met chocolade bij ChocOase, en helaas blijf ik ook na deze high tea bij mijn standpunt. Misschien was dat chocolade mini-gebakje een poging om cacao toch iets meer de overhand te laten nemen in de high tea, maar als dat zo is, dan vind ik dat ietwat mislukt. Ik had liever een lekkere huisgemaakte bonbon gehad of misschien zelfs een kleine chocoladefondue als toetje. Ik vond al met al de high tea niet heel luxe aandoen. Nu kun je dat ook verwachten als je iets bij VakantieVeilingen koopt, maar ik had er toch 24 euro voor betaald en er zijn slechts kleine dingen die wat aandacht behoeven om de high tea wat completer te laten voelen.

Denk aan een serveerster die wat meer interesse toont in hoe we het ervaren, maar ook een extra gang zoals een soepje vooraf doet een high tea al gauw wat rijker doen aanvoelen. Maar, de horrorverhalen die ik op Iens las over de high tea bij ChocOase vond ik dan wel weer erg ver gaan. Je weet dat ChocOase een restaurant is en niet gespecialiseerd is in high teas, dus je kunt niet verwachten dat het de beste high tea ooit is. Ik vond de high tea wel erg brood/cake-heavy, en we kregen niet wat er werd beloofd in de veiling: geen quiche, geen wraps. Dat vond ik teleurstellend, want niet iedereen is een zoetekauw als ik… En het had het wat verser gekund en dus iets meer aandacht vanuit de serveerster.

ChocOaseHighTea5

Ik zou dan ook niet vanuit verre locaties naar Haarlem komen voor de high tea (die door ChocOase trouwens heel overdreven The Harlem Tea Party wordt genoemd), maar als je een dagje wilt shoppen (wat heel goed kan in die stad) en je wil wel lekker high teaen maar daar niet een hele middag mee bezig zijn (wij waren in een half uurtje klaar), dan is ChocOase best een oke plekje om naar uit te wijken. Ik zou er wel kortingsbonnen of vouchers voor gebruiken, en ik zou proberen een iets lagere prijs te scoren op VakantieVeilingen, want ik vond deze high tea niet de 20 euro waard die er normaal voor staat.

ChocOaseHighTea2

Geen chocolade-fondue

Overigens heeft de normale high tea van ChocOase wel een chocoladefondue als toetje, dus ik vind het raar dat mensen die via VakantieVeilingen dat niet krijgen. Die moeten er dan 4 euro bij betalen per persoon; beetje flauw. Ik houd er niet van als restaurants je anders behandelen omdat je een bon hebt. Aan de andere kant; dit staat wel vermeld bij de veiling. Ik denk dat ChocOase net iets te duur zit met haar high tea. Ik refereer altijd terug naar Gumbletons, een van mijn favoriete plekken op aarde voor de high tea. Daar ben je 24 euro kwijt per persoon voor een gewone high tea, die wel netjes in gangen komt met diverse soorten thee. Ik zou ChocOase adviseren de prijs naar 15 euro per persoon te doen, en ik zou ze adviseren eens bij Gumbleton te kijken hoe het er daar aan toe gaat.

Ik realiseer me dat ik nu wat negatief overkom zo aan het einde van mijn recensie; dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. De brownies en de scones waren heel erg lekker, de thee was prima; het waren alleen de sandwiches die wel verser mochten en de huisgemaakte chocoladetaartjes die ik wat gek vond naast de brownies. Ze waren wel heel lekker namelijk, en ze zagen er heel feestelijk uit. Ik had vooral wat meer aandacht willen hebben vanuit ChocOase, en misschien een gang ervoor of erna om het wat meer een ervaring te maken in plaats van slechts een thee met veel lekkers.

ChocOaseHighTea9

6.5

Website ChocOase

Advertentie

One thought on “ChocOase Recensie – High Tea voor 2 in Haarlem (VakantieVeilingen)

  1. High tea was heel slecht. Een paar sandwiches met ham en kaas en een tomaatje ertussen, een paar waar wat tonijnsalade tussen was gekwakt en nog een paar waar wat ei tussen was gelegd. een paar stukjes droge brownies en nog een paar stukjes chocolade cake die je alleen door je keel kreeg als je er wat bij dronk…De scones waren lekker. De locatie is mooi, maar de ambiance is heel ongezellig. Het is dat we een bon van VakantieVeilingen hadden, anders zou je maar liefst rond de twintig euro kwijt zijn geweest. Heel slecht, dus niet doen zou ik zeggen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s