Deauty recensie –Deauty Box Juli

Omdat ik de Deauty Box op Vakantieveilingen had gewonnen, zat ik direct aan een abonnement vast. Uiteindelijk kreeg ik in een keer daarom twee boxen toegestuurd, en had ik dus 15 euro betaald voor de box van juli, want dat is de gewone prijs van de Deauty box. Ik vond dat een beetje jammer, en ik heb de organisatie ook laten weten dat ik dat niet zo logisch vind; immers wil je juist eerst de VakantieVeilingen-box ontvangen, omdat je wil weten wat je kunt verwachten en of zo’n make-up abonnement iets voor jou is. Zoals je hebt kunnen lezen was ik over de Special Edition box via VakantieVeilingen enthousiast, maar hoe is de ‘gewone’ maandelijkse box?

Goed, het kwaad was al geschied dus ik ga nu de juli Deauty box bespreken! Wat me ten eerste al opviel was dat er een menu bij zit. In dat menu kun je meer informatie lezen over de producten die er die maand inzitten, plus de adviesprijs mocht je het volledige product willen kopen. Er staan ook belangrijke tips in die ik bij de VakantieVeilingen-box ook had kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld over primer, hoe dat eigenlijk werkt. Wat me enorm opviel bij deze box was dat hij veel minder veelzijdig was dan die van VakantieVeilingen. Ik zou zelfs kunnen stellen dat ze zich er bij Deauty een beetje makkelijk vanaf maakten. Als deze box representatief is voor wat de Deauty-box maandelijks brengt, dan zou ik daar geen lid van worden.

DeautyJuli1

Maskermania!

Waarom? Omdat er maar liefst drie gezichtsmaskers inzaten van hetzelfde merk: Montagne Jeunesse. Nu ben ik toevallig iemand die die producten graag koopt voor een badder-verwenmomentje, maar ik had ze in de winkel toch al gekocht.. Bovendien heb je nu drie producten die eigenlijk hetzelfde zijn en doen. Oke, eentje is voor de voeten, eentje voor het haar en eentje voor het gezicht, maar enorm inspirerend is het niet. Over alle drie de maksers kan ik kort zijn, die zijn heerlijk. Ik weet niet of het op de lange termijn echt uitmaakt voor je huid en haar, maar ze ruiken lekker, hebben een fijne textuur en je kunt even helemaal zen worden terwijl de vitamientjes en mineralen intrekken. Heerlijk!

DeautyJuli4

Dan is er de Shiseido Ibuki Moisturizer. In de VakantieVeilingen-box was ik erg blij met de Shiseido-lipstick, maar of deze moisturizer ook zo succesvol zal zijn? In ieder geval is hij duur, als je hem uiteindelijk koopt ben je 52 euro kwijt en dat betekent voor mij dat ik dat niet zou aanschaffen. Dat heeft alleen met de prijs te maken, want het spul is inderdaad geweldig. Je merkt dat je huid ervan opklaart en het voelt lekker licht. Het is wel heel erg moeilijk uit het potje te krijgen, wat ik balen vind, want het is zulk duur spul; zonde dat 60 procent straks in het potje zal achterblijven.. Hadden ze beter in van die foliezakjes kunnen doen wellicht?

Monu Illuminating Primer SPF 15

Heb je de moisturizer opgedaan, dan kun je de primer aanbrengen. Deze gebruik je onder je make up, waardoor deze wat beter overkomt. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit of dit nou weer een truukje is van de cosmetica-business, of dat het echt uitmaakt. Toch moet ik zeggen dat dit spul van Monu wel heel verzorgend aanvoelt. Hoewel Deauty zegt dat deze primer ook oneffenheden doet wegebben, ben ik dat nog niet tegengekomen. Mijn lichte moedervlekje naast mijn oog is nog steeds duidelijk zichtbaar, en zelfs de aders onder mijn wenkbrauw zijn zelfs na een laag Monu nog steeds duidelijk aanwezig, helaas.

DeautyJuli6

 

Bellapierre Cosmetics Shimmer Powder Coral Reef
We hadden al een shimmer creme in de VakantieVeilingen-box, en nu komt daar nog een shimmer powder bij. Dit is een fullsize potje met glinster en je moet ermee oppassen, want het is echt los poeder. Het effect is ongeveer hetzelfde als die van het ananas-tubetje van vorige keer, alleen is deze wat ingewikkelder op te brengen omdat er een soort strooi-busje inzit. Aan de andere kant is het wel multifunctioneel, je kunt het –juist omdat het los is- door je lipstick heen mengen, je nagellak en zelfs je eyeliner. Ik houd het liever gewoon bij zo als poeder op de jukbeenderen, hoewel het moeilijk is om niet te dik te doen.

DeautyJuli5

Jelly Pong Pong Bare Necessities Highlighting pencil

Een highlighting pencil, geen idee wat je daarmee doet. Gelukkig vertelt Deauty het me in het menu. Er staat dat de verpakkingen van dit merk altijd oogverblindend zijn, waarbij ik me afvraag waarom ze dat vinden en of dat een grapje is gezien het feit dat er zonnebrillen op dit potlood staan. Het ziet er leuker uit dan het gemiddelde make-uppotlood, maar om nou te zeggen dat hij opvalt door zijn geweldige uiterlijk.. ik vond de ananasjes van de VakantieVeilingen-box leuker. Dit spul kun je gebruiken als concealer en als oogschaduw, wat wel opvallend is want concealer moet juist onopvallend maken, terwijl highlighting juist de nadruk op iets moet leggen. Het is verwarrend. Gelukkig merk ik het bij het opdoen al; deze doet wat de primer niet deed; die adertjes onder mijn wenkbrauw doen verdwijnen. Grappig dat het product waar ik het minste verwachtingen van had, juist het meeste teweeg brengt. Even om mijn ogen heen krassen, even blenden met mijn vinger, en ik zie er aanzienlijk meer fris en fruitig uit dan toen ik vijf minuten geleden nog in mijn bedje lag!

DeautyJuli2

En toen waren we alweer aan het einde gekomen van de Deauty box. Er zijn redenen om wel lid te worden van zo’n box en dat is 1 om je nieuwsgierigheid te temmen en 2 omdat je heel erg fan bent van make-up en graag nieuwe dingen probeert. Er kleven echter ook veel nadelen aan; Soms zitten er dingen in die je niet gebruikt of die niet bij je passen, na een paar maanden heb je waarschijnlijk wel een hele grote verzameling producten die je nooit allemaal op tijd op krijgt en is het onhandig dat de box niet door de brievenbus past, waardoor je mogelijk naar je buren moet om hem op te halen enzovoorts. Voor vijftien euro per maand kun je snuffelen aan goede producten die je normaal door de hoge prijs mogelijk niet zal kopen, dat is een grote plus, maar aan de andere kant kun je die vijftien euro ook gebruiken om een product te kopen dat je wel dagelijks kunt gebruiken voor een hele poos.

Ik vind het altijd moeilijk om een afweging te maken voor maandelijkse boxen. Ik ben dol op verrassingen en ben geneigd om het wel te doen, maar –zeker in het geval van make-up- ben ik eigenlijk al oververzadigd. Ik heb nog zoveel troepjes liggen, dat ik die eigenlijk eerst moet opmaken van mezelf (hoewel zelfs dat zelden gebeurt omdat ik twee tot vier keer per jaar een soort drogisterij-aanval krijg waarin ik 100 euro neertel bij de Etos voor allerlei make-upjes). Kijk je er verstandig naar, dan weet je dat je niet aan zo’n box moet beginnen. Zie je het meer als een cadeautje voor jezelf, dan is dit een prima verrassing die elke maand op de mat valt, of liever gezegd; waarvoor elke maand voor wordt aangebeld.

7

Website Deauty

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s