Tommy’s Harderwijk Recensie – AH Restaurantactie

 

Soms ben ik weken bezig om op VakantieVeilingen een goedkoop dinertje voor twee te scoren, terwijl dat vaak gekkenwerk is. VakantieVeilingen is steeds drukker en duurder tegenwoordig, dus heb ik mijn zinnen gezet op de AH Restaurantactie. Ditmaal zijn we naar Tommy’s geweest, een brasserie-achtig restaurant in het centrum van Harderwijk.

Harderwijk verbaast me altijd enigszins. Iedereen kent het natuurlijk van Dolfinarium, maar vreemd genoeg is het treinstation van het plaatsje op een heel rare locatie. Je moet een kwartier lopen naar het centrum, en ook het Dolfinarium is niet bepaald op de hoek van het treinstation. Geen idee waarom daarvoor gekozen is, maar daar zal gemeente Harderwijk ongetwijfeld zijn redenen voor hebben.

Tommys7

Tommy’s is groter dan het lijkt

Tommy’s is een restaurant dat veel groter is dan het lijkt. Ze hebben een prachtig terras met allerlei kinderspeeltoestellen verderop in de grote tuin. Heel erg handig, want zo heb je weinig last van schreeuwende kinderen en kun je als ouders een goed gesprek hebben. Het was mooi weer toen we naar Tommy’s gingen, dus we zaten niet binnen maar buiten. Binnen was de inrichting erg donker, maar dat kan ook vertekenend zijn omdat het buiten simpelweg zo licht was.

Hoe dan ook, we gingen lekker zitten en ik had gedacht dat we de menukaart zouden krijgen. Helaas.. De serveerster gaf ons maar weinig opties en daar moesten we het mee doen. Vooraf gerookte zalm of carpaccio, als hoofdgerecht scholfilet of lendebiefstuk en als nagerecht dame blanche. Een toetjesliefhebber als ik word daar erg verdrietig van, want ik vind de dame blanche het meest saaie en onsmakelijke toetje dat er bestaat. Ik was dus erg teleurgesteld toen ik de weinige opties hoorde.

Tommys5

Vers brood

Er werd gevraagd of we eerst wat brood wilden, maar dat moesten we dan wel betalen (dat werd niet aangegeven, maar dat had ik wel verwacht). Dat deden we, en dat was een goed plan, want de mensen die na ons binnenkwamen die waren al een half uur klaar met hun carpaccio voordat wij onze kregen. Ik weet niet of ze expres hadden gewacht tot we ons brood ophadden, maar aangezien dat nogal veel was deden we daar wel even over. Het was wel heerlijk vers brood met olijfolie, zeezout en kruidenboter, mjam.

De rundercarpaccio was iets minder mjam. Reden daarvoor was dat de carpaccio heel vlak was van smaak en de peper enorm overheerste omdat deze nogal grof was. Erg jammer, want het zag er wel heerlijk uit met pijnboompitjes, rucola en kaasnippers (precies zoals het hoort). Het was bijna bizar hoe smakeloos het vlees was. Gelukkig vijzelden de kaassnippers, rucola en pijnboompitten dat wel enigszins op, maar als ik hier weer heen zou gaan dan zou ik dit gerecht niet kiezen. Ik had dit gerecht waarschijnlijk sowieso niet gekozen als ik de keuze had…

Tommys4

Maar goed, het is een hele goedkope actie natuurlijk, de AH Restaurantactie, dus we gingen vrolijk verder naar het hoofdgerecht. Beetje raar, want dat kregen we zodra onze carpaccio-borden waren weggehaald meteen geserveerd. Vreemd tijdsbestek, maar we waren blij want we hadden nog andere dingen te doen die avond. Het hoofdgerecht, dat moest het hoogtepunt worden, want ik zag die dame blanche niet zo zitten. Ik had de biefstuk, partner in crime de vis. Beide gerechten waren erg mooi gepresenteerd, met een mooie streep saus en bijzondere kleurrijke groenten. Het vlees en de vis waren lekker, vooral in combinatie met de friet, want de frieten waren heel erg lekker.

Tommys3

Geen ‘vanilla’ dame blanche

Ik overwoog nog om te gaan en de desserts wel af te rekenen maar niet af te wachten, maar mijn gast houdt enorm veel van vanille-ijs dus we bleven. Ik grapte nog dat ik dan wel het schenkkannetje met warme chocoladesaus aan mijn mond zou zetten. Had ik het even goed mis! Tommy’s Harderwijk wist me enorm te verrassen met hun dame blanche. Sterker nog, het was de lekkerste dame blanche die ik ooit had gegeten. Heel opmerkelijk, want ik vond het voorgerecht juist de slechte carpaccio die ik ooit had gegeten.

De dame blanche bij Tommy’s is allesbehalve traditioneel. Niet gewoon drie bollen vanille-ijs, wat slagroom en een kannetje chocoladesaus, maar drie bolletjes van een soort chocolademousse, met prachtige witte chocoladebrokken erin gestoken en een bolletje vanille-ijs. Geen chocoladesaus, behalve de harde streep op het bord, en het was fantastisch. Ik fleurde helemaal op van die out-of-the-box dame blanche. Het ding met Tommy’s is dat het een brasserie is die toch speciale toepassingen gebruikt die iets minder gewoontjes zijn.

Tommys2

Tommy’s is een bijzondere brasserie

Ik gaf net al aan dat je die bijzondere sauzen en presentaties hebt, maar ook zo’n bijzondere dame blanche is niet alleen heel slim, maar ook nog eens heel lekker. Een hele goede afsluiter de dinerervaring aanzienlijk verbeterde. Niet dat Tommy’s niet goed was hoor, het was alleen de carpaccio die tegenviel en het feit dat er zo weinig keuze was. Ik heb een heerlijke, supersterke cocktail gedronken, het brood was heerlijk, de friet smaakte zeer goed en ook de vis en de biefstuk waren prima. We hoefden 50 euro af te rekenen, wat ik wel redelijk aan de prijs vond, maar met drie drankjes, een cocktail en het brood was het ook alweer niet belachelijk. Plus, ik was heel blij dat het toetje uiteindelijk toch nog het vuurwerk was, dat het normaal sowieso al voor me is.

Tommys1

7.5

Website Tommy’s Harderwijk

Advertentie

One thought on “Tommy’s Harderwijk Recensie – AH Restaurantactie

  1. Pingback: Aanradertje voor cheapmieps: De Albert Heijn Restaurantactie is er weer | Couponchique! door CheapMiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s