Le Garage Recensie – Een 3-gangen keuzediner (SocialDeal)

Le Garage: het is het restaurant van tv-kok Joop Braakhekke, gelegen in Amsterdam-Zuid nabij het Museumplein. Normaliter zou ik er niet aanschuiven, maar deze pleb hier zag dat SocialDeal het toch mogelijk maakte om bij dit restaurant met Bib Gourmand-notering te eten.

Vrienden hadden ons vooraf al gewaarschuwd; de porties bij Le Garage zouden erg klein zijn, dus we moesten een diepvriespizza paraat houden mochten we later op de avond toch nog trek krijgen. Dat was natuurlijk niet echt aantrekkelijk, maar als het eten heel erg lekker is dan maakt de grootte van de portie niet uit, toch?

Normaliter heb je bij een keuzediner meestal drie opties per gang, maar Le Garage heeft voor de SocialDeal’ers een speciale kaart met slechts twee keuzes per gang. Dat vond ik jammer, want ik heb liever drie keuzes. Gelukkig zijn er altijd nog de vegetarische opties, die ik sowieso eigenlijk altijd kies als ik uit eten ga. Ik probeer zoveel mogelijk vegetarisch te eten, behalve als ze vlees hebben dat ik echt extreem lekker vind, dan ga ik daarvoor.

LeGarage4

De hypocriete vegetariër

Is dat hypocriet? Misschien, maar ik denk dat het een goed streven is om zoveel mogelijk vegetarisch te eten, of je dat nou 365 dagen per jaar doet of 300. In goedkopere restaurants zijn de vegetarische opties vaak inspiratieloos en vol dikmakende kaas, dus dan ga ik meestal voor een simpele steak of varkenshaas. Gelukkig houd ik heel veel van groenten, want Le Garage biedt naast de opties op de goedkopie-kaart ook vegetarische mogelijkheden als je daarnaar vraagt.

Mijn vriend ging voor de Corvina, wat witvis is met zoete aardappel, koriander en jalapeño. Ik ging voor de vegetarische optie, wat een soort salade van meloen was. Om eerlijk te zijn vond ik het erg waterig, dat was waarschijnlijk de bedoeling maar ik wist niet zo goed wat ik ermee aanmoest. Water met wat olie erdoor; ik vond het een tegenvaller. Mijn vriend daarentegen was heel gelukkig met zijn witvis, hij vond het heerlijk en het was ook iets vullender dan mijn meloen.

LeGarage3

Hoera voor opvulling

Gelukkig hadden we nog twee gangen te gaan. Mijn hoofdgerecht was gebakken bloemkool met brocolli en twee heerlijke cremes. Het was heerlijk, zeer smaakvol en mooi opgediend. Mijn vriend koos de eend, en die vond hij ook fantastisch. Als dessert had ik gekozen voor de crème brûlée, omdat dat een van de signature dishes schijnt te zijn van Le Garage. Hij wordt met een echte, ouderwetse bruleerder (ofzoiets 😉 ) gebrand, en dat proef je. Mijn vriend vond het te verbrand smaken, maar ik vond het wel authentiek en lekker. Ik was ook blij dat ik de crème brûlée had gekozen, omdat mijn gerechten allebei helemaal niet vullend waren en ik dus nog wel wat trek had. Dat kon de crème brûlée mooi aanvullen, zodat ik toch met een tevreden buikje naar huis ging.

LeGarage6

Mijn vriend had qua desserts de allerbeste keuze gemaakt, want hij had de Ile Flottante gekozen, een dessert gemaakt met maar 1 ei. Het was heel erg lekker en ik had plate envy, want het rook als suikerspin en smaakte heerlijk zoet. Bovendien zat er, en dat vond ik zo’n schattige referentie, een heerlijke chocolade-auto met caramelvulling op de witte zoete massa die dit heerlijke dessert was. Qua desserts en hoofdgerecht heeft Le Garage inderdaad een Bib Gourmand verdient, maar als je het mij vraagt mogen ze hun vegetarische voorgerecht iets meer perfectie (en body) geven.

LeGarage2

Een unieke ervaring

Verder is Le Garage een mooi restaurant met grappige rode inrichting met spiegels overal. Erg uniek en tof. Zou ik volgende week weer bij Le Garage gaan eten? Nee. Niet alleen omdat ik niet vaak terugkom bij hele dure restaurants (ik probeer dan liever weer een ander duur restaurant, als ik toch ga, dan ga ik liever voor een nieuwe ervaring). Ook zou ik er niet snel teruggaan omdat ik niet echt een Amsterdam Zuid-type mens ben en ik de prijzen wat hoog vind voor mijn portemonnee (25 euro voor een hoofdgerecht, 17 euro voor een voorgerecht, 5 euro voor een flesje water, het tikt snel aan). Toch raad ik iedereen aan er op zijn minst een keer te gaan eten, wacht bijvoorbeeld tot er weer een deal is, want het komt vaker voor, want dit is toch een hele belevenis.

LeGarage1

8

Website Restaurant Le Garage

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s