Eemshotel Recensie – 2 overnachtingen boven het water (VakantieVeilingen)

Het Eemshotel is een uniek hotel, want het staat op enorme houten palen pal boven de zee in Delfzijl. Op VakantieVeilingen kun je 2 overnachtingen boven het water winnen, wat mij is gelukt voor 30 euro. Dit hotel staat er al erg lang; vergane glorie of de moeite waard?

Delfzijl is ver. Het is nog net niet helemaal in het topje van noord-Nederland, maar het scheelt weinig. Delfzijl is, als ik me goed heb laten informeren, een van de plaatsen in Nederland waar de huizen het allergoedkoopst zijn. Funda leert mij inderdaad dat ik hier de vrijstaande boerderij van mijn dromen kan kopen. Helaas is de stad zelf niet erg bruisend, vandaar dat de huizen zo goedkoop zijn? Het is namelijk niet alleen nogal afgezonderd, het is ook heel erg klein, met een centrum waarvan ik denk; ik ga in het weekend dan liever naar Groningen (wat ruim een half uur met de trein is).

Goed, genoeg negativiteit nu, want het Eemshotel is een mooi lichtpuntje in het kleine stukje dat ik van Delfzijl zag (niets tegen Delfzijl dus, ik heb er slechts een vierkante kilometer van gezien). Het hotel is sinds kort van een nieuwe eigenaar en dat zie je al als je aan komt lopen. Men probeert namelijk de broodnodige veranderingen door te voeren om de boel wat te moderniseren, waardoor er nu een gloednieuw en mooi logo op de voorkant van het hotel staat, maar nog steeds een vreemd Tron-achtig 80’s logo op de zijkant.

eemshotel1

Het Eemshotel aan de dijk

Je komt mooi over de dijk aanwandelen richting het hotel en het uitzicht is inderdaad prachtig. Op Booking las ik dat elke kamer is voorzien van zeezicht, maar eenmaal in het hotel moest ik tot de conclusie komen dat er meerdere meningen zijn over zeezicht. Inderdaad, als ik op mijn bed sta en uit het raampje kijk, dan zie ik de zee, maar ik zit niet in een kamer aan de andere kant, die wel vol zeezicht hebben. Dat komt waarschijnlijk omdat ik hier via VakantieVeilingen ben, maar pin mij er niet op vast, het zal me niets verbazen als er in de zomervakantie nu eenmaal veel Duitsers en andere toeristen richting Delfzijl komen en die meer betalende gasten hebben uiteraard recht op een mooiere kamer.

eemshotel5

Twee overnachtingen

De twee overnachtingen zijn zonder ontbijt, maar wel met gratis gebruik van WiFi. De verbinding kwakkelt een beetje, maar is snel genoeg om wat werk te doen of een YouTube-filmpje te kijken. De kamer is mooi, er hangt random kunst zoals dat hoort in een hotel, maar er zijn wel koffiefaciliteiten (een Senseo-apparaat met twee pads), badkamerproductjes van The Spa Collection en veel ruimte met twee losse bedden die aan elkaar geschoven zijn om zo een tweepersoonsbed te lijken. Er hangt ook, en dat vind ik iets dat eigenlijk elk hotel zou moeten doen, een briefje met wanneer de check-out-tijd is, hoelaat het ontbijt genuttigd kan worden en wat de WiFi is. Lekker praktisch.

eemshotel4

Uniek maar gehorig

Terwijl ik lekker op bed naar de flatscreen-tv lag te kijken, merkte ik wel dat de kamer erg gehorig is. Je hoort alles wat er in de kamer naast je gebeurt en bovendien voelt het soms zelfs alsof de kamer een klein beetje trilt. Toen ik in bad zat, hoorde ik ook wat kraken, waardoor ik er maar snel uit ben gegaan want ik zag de krantenkoppen al voor me 😉 Niet dat het verder krakkemikkig lijkt overigens, want het is een solide gebouw, veel kleiner dan ik dacht, maar als je met je geliefde hier bent en helemaal los wilt gaan, dan is dit daar waarschijnlijk niet het ideale hotel voor als je je zonder gene naar het ontbijt wilt begeven de volgende dag.

Het hotel is verder goed. Het onbijt was simpel maar prima, en het zeven meter boven de zeespiegel slapen is erg gaaf, hoewel ik had gehoopt dat de zee wat meer zou zijn zoals ik in het ‘Westen’ gewend ben; met golven enzo. De zee hier is heel stilletjes, maar als je buiten loopt dan ruik je wel heerlijk het zilte water. Er waren zelfs mensen aan het pootjebaden!

eemshotel11

Uitzicht over de Duitse zeedijken

Zou ik dit hotel aanraden? Op zich wel. Hoewel er in Delfzijl niet een heleboel te doen is, kun je een bezoek aan het Eemshotel wel leuk combineren met een dagje Groningen bijvoorbeeld. Het is even met de trein, maar het hotel is zo dichtbij het station dat het geen hele opgave is om van het ene naar het andere stadscentrum te komen, als Delfzijl al een stad is.. Het hotel zelf is goed, professioneel en uniek. Het is gehorig, maar dat zijn de meeste hotels die niet tot grote ketens behoren. Verder heb ik prima vertoeft op mijn kamer en tijdens het wandelen buiten genoten van het uitzicht over de Duitse zeedijken en de Eems Dollard. Wat tot slot ook een grote plus is, is dat je in het weekend gebruik kunt maken van dit arrangement. Zo kun je er een leuk weekend weg van maken, zonder dat je daar vrije dagen voor hoeft op te offeren als je een kantoorbaan hebt.

eemshotel6

7.5

Website Eemshotel

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s