HelloFresh recensie – maaltijdabonnement getest

HelloFresh, het is een naam die je ongetwijfeld kent, want stellen dat deze eetbox met zijn groene logo een marketingkanon achter zich heeft, is een understatement. Er zitten van die 20 euro kortingskaarten bij tijdschriften, in goodiebags van evenementen, er staan promoteams klaar om je in de stad te lokken met wortels (letterlijk!) en dan zijn er natuurlijk ook nog de reclames op televisie. Ik meen me te herinneren dat hij zelfs via Groupon verkrijgbaar was, maar ditmaal maak ik er gewoon uit mezelf gebruik van (maar natuurlijk wel met een kortingsbon, want als je vanaf het begin al de volle pond voor HelloFresh betaalt, dan doe je iets niet goed 😉

De ene persoon die ik erover spreek vind het duur, de ander vindt het schappelijk. Ik betaal voor de Originalbox van vijf dagen per week voor 2 personen (zonder kortingen) 50 euro. Dat betekent dat ik 5 euro per persoon per dag kwijt ben voor het eten. Op zich is dat bij sommige maaltijden wel wat duur, want uiteraard is pasta bijvoorbeeld geen enorm duur product, maar toch heb ik mijn box nog niet opgezegd. Reden daarvoor is dat de bezorging gratis is, de spullen van goede kwaliteit zijn en je er gratis recepten bij krijgt. Het allerfijnste aan HelloFresh is dat je ook niet echt hoeft na te denken.

Hellofresh3

HelloFresh is snel en makkelijk

Het probleem dat ik heb als ik 9 uur heb gewerkt en na een uur reizen thuis kom, is dat ik weinig inspiratie heb om de keukenprinses uit te hangen. Die mentaliteit mondt uit in even snel wat in de pan gooien, douchen, uit de pan halen en op de bank opeten terwijl ik Hannibal verderkijk. HelloFresh is voor mensen als ik dus echt wel een uitkomst. Zo’n beetje alle gerechten zijn in minder dan 35 minuten gemaakt en je hoeft je nergens zorgen om te maken. Je komt thuis, je kijkt naar de receptkaart van die dag, graait de ingredienten uit de koelkast en volgt exact wat er op het briefje staat. Er staat zelfs bij vermeld of je het ingredient later in de week nog nodig hebt, wat je precies voor welk aantal personen moet afmeten (indien nodig, vaak is het al precies wat je nodig hebt namelijk) en of er ingredienten zijn die je zelf in huis moet hebben om te gebruiken (olijfolie bijvoorbeeld).

Hellofresh2

De bezorging van de eetbox

Goed, laat ik even terugspoelen, want al die verse producten komen natuurlijk niet vanzelf in je koelkast aanwaaien. Op HelloFresh kun je elke week voor donderdag aangeven welke box je volgende week wenst te ontvangen en op welk bezorgmoment. Die bezorgmomenten zijn werkelijk fantastisch, hadden Albert Heijn en PostNL die ook maar; zondagavond? Geen probleem. De slots zijn ook maar een paar uur, dus je hoeft er niet heel lang voor thuis te blijven. Ideaal. Wordt het nog beter? Jazeker. Je krijgt namelijk op donderdag al netjes een mailtje met wat je volgende week gaat eten, de recepten in het Engels (mocht je niet Nederlandstalig zijn) en een lijstje met wat je in huis moet halen aan basis-ingredienten. Vervolgens krijg je een dag vantevoren een smsje wanneer je box wordt bezorgd. Mocht de bezorger zijn verlaat, dan krijg je op de dag zelf ook heel op tijd een berichtje met excuses en de tijd dat je hem dan kunt verwachten.

Helemaal netjes. Vervolgens komt de bezorger aan met een kartonnen doos met allemaal grappige kreten erop (bijvoorbeeld de tip voor buren die doos aannemen dat ze hem even koud moeten zetten, dat lijkt me wel wat lastig met zo’n enorme doos, maar toch). Ik zorg dat ik zelf thuis ben, dus ik open de doos en gooi meteen alles in de koelkast, zonder heel specifiek te kijken wat het allemaal is. Ik laat me graag verrassen! De receptkaarten zijn los en er zit ook nog een envelopje bij met kortingsbonnen bij webwinkels waar ik zelf nooit winkel, maar het is toch lief. Ik geloof dat ze er ook soms producten in doen, maar dat heb ik nog niet meegemaakt.

Hellofresh5

Koriander en limoen

De gerechten die je vervolgens kunt maken, zijn heel anders dan anders. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van kruiden als koriander, munt en peterselie, maar ook van andere frisse dingen zoals limoen, citroen en abrikoos. Over het algemeen is het vooral de eerste paar dagen vlees en vis, en de laatste een of twee dagen vegetarisch. Het ene gerecht is populairder bij ons thuis dan het andere, want de een houdt nu eenmaal niet van champignons en de ander niet van ui. Ik zorg dan ook altijd dat ik wat extra’s in huis heb, zoals een soep-in-zak of een maaltijdsalade, mocht het toch niet zo lekker uitvallen als de foto doet verwachten.

Ik moet zeggen dat ik tot nu toe, na een paar weken, erg te spreken ben over hoe de gerechten worden. Ze lijken echt op de foto’s, zijn lekker fris en vers, en ik vind het heel erg gaaf om dingen te eten die ik normaal links zou laten liggen. Niet alles is even succesvol, zo vond ik de kalkoen-gyros niet lekker en heb ik dit zelfs weggegooid (terwijl ik later las dat dat de favoriet van de week was !?), maar vooralsnog heb ik nog niet het gevoel dat het niet lekkere zwaarder weegt dan hetgeen wat wel lekker is. Het is zo fijn om jezelf elke dag weer te verrassen met iets dat je zelf hebt gekookt, maar toch smaakt alsof iemand anders het klaarmaakte omdat je simpelweg nooit zou hebben bedacht om peterselie, munt en koriander tegelijk en vers in een pan couscous te gooien.

hellofresh9

Lang leve goede communicatie

Over een paar weken zal ik wel moeten stoppen, want ik wil graag Marley Spoon proberen, wat ook een wekelijkse eetdoos-concept is. Gelukkig kun je HelloFresh pauzeren en dat geeft wederom aan wat de grote kracht van het concept is. De communicatie is ontzettend helder, je kunt elke week aanpassingen doen en je spulletjes komen vers in huis zonder dat je daarvoor enorm veel moeite hoeft te doen. De spullen zijn zelfs zo vers, dat ze langer goed blijven dan de dingen die ik over het algemeen bij Albert Heijn bestel. Ook staat er soms bij waar iets vandaan komt, wat ik ook wel gaaf vind. Het enige dat ik wel mis aan HelloFresh, is hoe je sommige dingen moet klaarmaken. Nu kun je dat ook gewoon YouTuben natuurlijk, maar de bijgevoegde fotootjes van tijdens het koken zijn niet zo veelzeggend als ik zou willen. Weet ik vele hoe ik met paksoi of gember moet werken? (Ik weet het, ik ben erg slecht, en schijnbaar heel Hollands, maar mijn naam is Cheapmiep, dus dat wist je 😉 )

hellofresh8

Een beetje hipster, maar wel lekker

Ik denk dat het heel erg van je gezinssituatie afhangt of HelloFresh iets voor je is, ik denk dat het voor een standaard gezin van twee volwassenen en twee kinderen wat duur is, maar als je tweeverdieners bent zonder kinderen met een druk leven, dan is deze eetbox ideaal. Het voelt een beetje hipster, het voelt erg millennial-achtig aan, maar dat vind ik niet slecht. Het mooie is namelijk dat de gerechten die je maakt ook heel Instagram-waardig zijn, 😉 dus je hebt niet alleen plezier van het lekkere eten, maar ook van het pretenderen dat je een topkok bent. Win-win.

8

Website HelloFresh

Advertentie

One thought on “HelloFresh recensie – maaltijdabonnement getest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s