Century Hotel Superior Antwerpen – 2 overnachtingen (TravelBird)

Pal naast het prachtige Antwerpen Centraal Station ligt het Century Hotel Superior Antwerpen, een hotel met drie sterren, waar vooral veel Nederlanders verblijven. Dat leerden mijn partner en ik toen wij er verbleven, want voor ons stonden twee dames te klagen bij de receptie (over een upgrade) en achter ons spraken mensen die ook overduidelijk geen mooi, zacht Belgisch accent hadden. Geen zorgen, het zijn niet alleen maar Nederlanders in het hotel, hoewel dat verwarrend genoeg juist weer wel zorgwekkend was in ons geval.

Het is de eerste keer dat ik over een TravelBird-trip schrijf, want die doe ik niet zo vaak. Dat is geen bewuste keuze; ik heb alleen het probleem dat als ik zelf ergens heen reis dat meestal Amerika is, waar TravelBirds spanwijdte niet reikt. Geen probleem, maar ik ben dus meer een Booking.com-persoon geworden. Bovendien vind ik TravelBirds deals vaak niet spectaculair genoeg. Het zijn goede prijzen, maar bij hotels heb ik nu eenmaal al snel zoiets van; of goedkoop, of dan maar wat duurder als je toch gaat spenden.

CenturyHotel1

Travelbird versus de anderen

Dat gezegd hebbende, heeft TravelBird zeker zo zijn goede eigenschappen, want de site is prachtig, het systeem werkt goed en het is een heel duidelijk geheel. Dat is iets waar veel veilingssites en andere dealsites van kunnen leren. Ook denk ik dat TravelBird hard werkt om lekker veel verschillende bestemmingen te hebben en dat is ook heel goed. Ik overweeg nog steeds een pakketreisje naar Budapest bij ze, zelfs al was Century Hotel Superior Antwerpen een tegenvaller.

Hoe dat komt, dat ga ik je in deze recensie vertellen. Bij Travelbird betaalden we voor twee nachten in dit hotel 120 euro. Uiteraard was ik weer de boekingskosten vergeten toen ik besloot te boeken, dus dat was een kleine tegenvaller want die zijn 20 euro en dat vind ik vrij veel op een hotelboeking van 99 euro. Maar goed, we konden voor 120 euro met twee personen 2 nachten in hartje Antwerpen verblijven met gratis wi-fi en ontbijt. Ook was er 25 procent korting op parkeren, maar daar hebben we als OV-gebruikers geen behoefte aan gehad.

CenturyHotel4

Klagende Hollanders

Goed, we stonden in de rij bij de receptie en dat duurde wel wat lang. We hadden lang in de trein gezeten, wilden de stad in, maar moesten eerst nog naar het gesikkeneur van de klagende Hollanders voor ons luisteren en de receptioniste die er weliswaar strikt mee omging, maar niet snel handelde. Dat is uiteraard niet slim als iemand klaagt, want hoe langer het duurt, hoe meer mensen erover te weten komen. Nou waren alle mensen in de rij al geboekt, dus er was toch geen weg terug, maar toch…

Toen we eenmaal onze sleutel hadden, bleek dat we ons in een mini-liftje moesten proppen naar de verdieping. Op zich geen probleem, alleen is zo’n liftje met twee koffers en een of twee mensen wel echt vol. Pak licht! Eenmaal op onze kamer aangekomen, was ik blij verrast om te zien dat er een zwaantje was gevouwen van handdoeken. Ik had namelijk net die week op Facebook een opmerking geplaatst van: hey, waarom krijg je dat in hotels nooit meer, van die mooi gevormde handdoeken? Voila, hier stond de zwaan op me te wachten en dat was een leuke verrassing. Helemaal omdat de kamer verder niet bepaald luxe leek. Hij was donker was en het uitzicht was niet heel briljant (zie foto). De dekens waren dun en de badkamer was ouderwets.

CenturyHotel2

Antwerpen is geweldig

Verder was het wel oke, niet heel fantastisch, maar de televisie deed het, er was licht en de wi-fi werkte goed. Er moest veel gewerkt worden dit weekendje weg, want het was zelfs een semi-werkgerelateerde trip. Kortom, we waren niet gekomen om overdreven te ontspannen op onze hotelkamer, meer om te werken en te slapen, en uiteraard het evenement te bezoeken waar we voor kwamen. Maar goed, als je in Antwerpen bent, dan ga je natuurlijk ook even winkelen, want dat kan daar simpelweg heel erg goed. Vorig jaar zijn we ook in Antwerpen geweest, toen iets meer upper class in het fantastische Hilton, en toen bezochten we het aquarium en de dierentuin, die allebei heel erg mooi zijn. De dierentuin is een zusje van Artis, ze komt ongeveer uit dezelfde periode. En net als het hotel, maar dan aan de andere kant, is hij direct naast het station gelegen, wat natuurlijk ideaal is. Sowieso is Antwerpen een hele geweldige stad, al wordt het af en toe wel heel erg Nederlands met een Hema enzovoorts.

So far, so helemaal niet slecht, maar dat zou veranderen toen we onze buren hoorden. Geen zorgen, we hoorden ze geen stomende seks hebben, maar we bleken onze etage te delen met een groep Spaanse scoutingkinderen ofzo. Niet alleen maakten ze heel veel herrie en riepen ze allerlei dingen naar elkaar in het Spaans, ze hadden ook steeds de deuren open en liepen voortdurend over de gang. De deuren waren niet van superluxe kwaliteit, waardoor we alles hoorden. En dat is, ondanks dat we niet per se kwamen om mega tot rust te komen, niet relaxt. Ik hoopte dat het ontbijt een boel goed zou maken, maar dat was ook niet bepaald perfect. Ten eerste was de ontbijtzaal vreemd, met een laag dak en een gekke indeling en inrichting. Ten tweede smaakte het allemaal niet kwalitatief heel briljant. De dingen waren lekker, maar zeker niet speciaal. De keuze was wel groter dan ik had verwacht, volgens mij kon je er zelfs wafels maken.

CenturyHotel3

Op zich was het ontbijt een 6 of 7, en de overnachtingen zelf waren -als ik de scouting wegdenkt- ook zoiets. Het Century is een goed hotel om even snel te overnachten zonder dat je al te veel verwacht, maar een plek om je geliefde in de watten te leggen en mee te nemen naar een weekend Antwerpen, dat is niet iets waar ik het Century Hotel voor zou aanraden. Het is een prima hotel, maar wel echt een 7 en dus bij lange na geen Superior.

7

Website Century Hotel Superior

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s