The Views Recensie – Onbeperkt Italiaans (VakantieVeilingen)

The Views is een all-you-can-eat restaurant in het hartje van Amsterdam, in Magna Plaza om precies te zijn. Het is een restaurant dat zeer regelmatig op dealsites te vinden is en toen ik belde om te reserveren werd ik zelfs direct gevraagd welke voucher ik zou gebruiken. Ik heb voor twee personen onbeperkt Italiaans + een ijsje van Ben & Jerry’s gekocht op VakantieVeilingen. De vraag is nu; was het ijsje van Ben & Jerry’s het hoogtepunt of de maaltijd van The Views?

26 euro betaalde ik voor deze deal, wat op zich geen hele gekke prijs is. Normaliter kost het 15 euro per persoon om all-you-can-eat te eaten šŸ˜‰ maar bij deze bon zit ook nog een klein ijsje van Ben & Jerry’s voor twee personen en een kopje koffie of thee na. En toch, ondanks dat ik geen slechte prijs voor dit etentje bij The Views betaalde, ervaar ik deze deal als een van de meest prijzige tot nu toe.

TheViews3

Italiaans en all-you-can-eat

Reden daarvan is dat ik dit restaurant liever had overgeslagen. Eigenlijk had ik dat van te voren al kunnen bedenken; Italiaans eten in all-you-can-eat-vorm; hoe zie je dat voor je? Het ding is dat Italiaans eten betekent: pasta en pizza. Deegwaren zijn enorm vullend en zwaar op de maag, dus na een of twee gerechtjes zit je wel vol. Bovendien zijn de ingrediĆ«nten die nodig zijn voor Italiaans eten redelijk goedkoop verkrijgbaar en bovendien makkelijk verkrijgbaar. Het is dus erg slim om een ‘onbeperkt’-concept te hangen aan deze keuken vol deegwaren.

Helaas was het eten zelf niet zo lekker en smaakte het helemaal niet vers of bijzonder. Flauw en mat zelfs. De lasagna die ik van het lopende buffet had opgeschept was op sommige plekken wat koud en de soep die ik had gekozen smaakte niet naar tomaat maar meer naar metaal. Hoewel ik veel zin had in soep, heb ik dit moeten laten staan omdat ik het simpelweg echt niet wegkreeg. Erg jammer. Pizza en overige pasta is alleen te bestellen vanaf het menu, dus mijn gezelschap bestelde een pizza en ik ging voor pasta. Het was allebei wel oke, maar veel te veel van hetzelfde. Vooral het bord pasta was zo enorm vol dat ik letterlijk slechts eenvijfde heb gegeten en toch tjokvol zat. De porties mogen echt wel wat kleiner, zeker omdat het een all-you-can-eat-concept is waarbij mensen graag meerdere kleine gerechten proberen in plaats van megagrote borden vol.

TheViews6

Rare openingstijden

De openingstijden van The Views zijn ook wat ongelukkig. Je kunt er terecht tot 5 uur ’s middags en af en toe tot 19:00 uur ’s avonds. Dat betekent dat je er eigenlijk altijd heen zal gaan voor lunch of vroeg diner. Ik verwacht dat dit komt door Magna Plaza, dat is namelijk het winkelcentrum waarin The Views gevestigd is. Helaas staat het gebouw in de steigers, want ik heb van het fantastische uitzicht waar veel reclame voor wordt gemaakt (en de naam ook naar verwijst, The Views) niet echt kunnen genieten. De ramen zitten ook vrij hoog, waardoor je sowieso niet het fantastische uitzicht op de stad hebt dat je zou verwachten.

Wat ook een nadeel is aan Magna Plaza, is dat het ondanks dat het een prachtig gebouw is, weinig sfeervol is. Helemaal nu Fame, dat aan weerszijden van The Views is gesitueerd, dicht en verlaten is, is er eigenlijk niemand die gezellig rondloopt op die tweede verdieping. Het restaurant zelf is ondanks dat er wel wordt geprobeerd wat te doen aan interieur, erg kil en ongezellig. Op zich is het prettig dat de tafels ver uit elkaar staan, maar het komt niet echt gezellig over, zelfs als er allerlei gastenĀ uit diverse landen lekker zitten te kletsen, dan komt dat niet echt over in de ruimte. Misschien was ik er net op een gek moment, dat kan ook, maar ik had niet het gevoel dat The Views een plek was waar je langer zou tafelen dan drie kwartier.

TheViews7

 

De kwaliteit mist

Ik vind het jammer dat het eten zo matig was, want op zich kan de Italiaanse keuken makkelijk fantastisch zijn. We hebben in Amsterdam restaurants als Casa di David, Toscanini en Pasta e Basta (waar ook vaak deals van zijn!) en het is veel aantrekkelijker om daar te eten. Nu betaal je daar veel meer, dus het is niet eerlijk om dat te vergelijken. Laat ik het dus houden op Vapiano, een restaurant waar het altijd wel vervelend druk is, maar waar de pasta en de pizza goedgeprijsd is en van zeer goede, verse kwaliteit. Ik miste dat bij The Views, dat meer voelde als kantine-eten.

Het is spijtig dat deze recensie zo negatief is, maar het is mijn missie om mensen te adviseren over leuk leven en toch genoeg geld overhouden voorĀ dagelijkse boodschappen, en ik denk dat ik liever boodschappen haal en zelf kook, dan terugga naar The Views. Goedkopies zijn fantastisch, dat weet je als je meer artikelen van CouponChique leest, maar The Views is helaas ondermaats, zelfs voor een all-you-can-eat-restaurant. Ik hoef waarschijnlijk geen antwoord meer te geven op de vraag waarmee ik dit artikel begon…

TheViews4

4

Website The Views

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s