Koel Recensie – Biologische Frozen Yoghurt (NuDeal)

Frozen yoghurt is nogal een ding tegenwoordig. De frozen yoghurt/wafel-tenten schieten als paddestoelen uit de grond in Amsterdam en op die trend speelt Koel handig in. Met diverse zaken in het hartje van Amsterdam probeert Koel de hete burgers en toeristen af te koelen met heerlijke, biologische frozen yoghurt. Gelukkig staan ze af en toe op dealsites, want niet alles is top aan deze ijskoude lekkernij.

Gek genoeg heeft Koel niet heel groot haar naam op het pand staan dus het was even zoeken of we wel op de goede plek waren. De binnenkant is wat steriel, maar wordt opgevrolijkt door de pastelkleurige en tegelijkertijd frisse huisstijl van Koel. Die steriliteit is misschien wat ongezellig, het doet de zaak wel schoon overkomen en dat is bij ijs dat uit een automaat komt wel zo’n prettig idee. Er staan achterin een stuk of vijf frozen yoghurt ijs-automaten, waarbij je zelf aan de hendel kunt trekken om een bakje te vullen met een van de smaken (of verschillende smaken mixen, het is helemaal aan jou). Er is onder andere naturel, chocolade, mango en aardbei, dus je kunt veel smaakjes toevoegen in je bakje.

Koel6

Een gezond alternatief

Frozen yoghurt is een ‘gezond’ alternatief op roomijs, maar bij plekken als Koel ga je waarschijnlijk niet zo low-fat de deur uit. Het ding is namelijk dat er tientallen toppings zijn die je over je frozen yoghurt heen kunt doen. Of je nu gaat voor wafel, witte chocolade, walnoten, ananas of mini-marshmellows; het is er allemaal en je kunt zelf een vreemde combinatie maken om op te peuzelen. Het is best lastig om bij een fijne combinatie te blijven, want net als je hebt besloten dat je aardbei met witte chocolade wil, besluit je dat het toch ook wel heel lekker zou zijn om wat van die schattige mini-marshmellows in je bakje te gooien.

Koel5

Al met al maak je dus al gauw een gekke berg aan lekkers bovenop je frozen yoghurt. Mini-marshmellows zijn een goede keuze als topping, want deze wegen erg weinig. Het ding bij deze zaak is namelijk dat je betaald voor het gewicht van je ijsje en dat is af en toe wel erg schrikken. Ik had niet eens zo’n heel gestoorde hoeveelheid yoghurt enzo, maar toch betaalde ik per ijsje 6 euro. Een groot bedrag als je het vergelijkt met een sundae bij de McDonald’s, maar aan de andere kant is het niet heel veel duurder dan een Swirl. En bij Swirl mag je maar een x aantal scheppen en is er veel minder keuze of mogelijkheid om zelf te kiezen. Toch ben ik alsnog wel geschrokken van de prijs, meer dan twaalf euro afrekenen voor twee ijsjes op een zaterdagmiddag is wel ietwat gestoord.

Koel4

Een koele deal op NuDeal

Gelukkig dan maar dat ik eerder deze zomer op NuDeal de Koel-deal was tegengekomen, waarbij je een stempelkaart ter waarde van 15 euro kocht voor 7,50 euro. De bon moest wel voor 30 juni worden ingeleverd, maar daarvoor kreeg je de stempelkaart die in principe niet verloopt. Ik had in juni dus al een lekker ijsje gehaald, en nu nog eens twee. Uiteindelijk hoefde ik maar 1 euro bij te betalen, dus dat was perfect. De vorige keer was ik duidelijk iets minder uitbundig met het samenstellen van mijn frozen yoghurt. De bon kan trouwens ook gespendeerd worden aan wafels of shakes, maar de frozen yoghurt ziet er zo aantrekkelijk uit met al die toppings, dat ik dat moeilijk kan weerstaan.

Frozen8

Zou ik teruggaan naar Koel zonder deal? Ja, absoluut. Ik denk dat frozen yoghurt inderdaad een goed alternatief is voor ijs, hoewel je wel moet oppassen dat je niet te hard losgaat met de toppings en gezien de prijs moet je dit ook zeker niet elke dag doen. Ik vind het erg goed van Koel dat er ook verse aardbeitjes waren, hoewel ik ook graag kersen en frambozen in de toppings zou willen terugzien. Je kunt je frozen yoghurt dan iets gezonder maken. Er was ook wel wat ander fruit, hoewel ik momenteel even kwijt ben welk fruit ook alweer.

Koel1

Koel is een aanrader

Ik zou natuurlijk helemaal teruggaan als ik vaker een deal kon kopen zoals die bij NuDeal, want de helft van de prijs is natuurlijk een zacht prijsje voor wat heerlijke verkoeling als het summer in the city is. Maar ook als je geen deal hebt, ga een keertje naar Koel om te ervaren wat echte frozen yoghurt met verse topping is. Weer eens wat anders dan Ben & Jerry’s.

9

Website Koel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s