Aanradertje voor cheapmieps: De Albert Heijn Restaurantactie is er weer

Sorry voor de ietwat reclame-achtige kop, dat is niet expres (ik word hier ook niet voor betaald door AH), maar ik wilde er toch even wat aandacht aan besteden op CouponChique. Reden daarvoor is dat ik het een van de leukste winkel-acties vind die er jaarlijks zijn. Natuurlijk is moestuinplantjes sparen en gekke knuffeldieren bij je boodschappen krijgen ook hartstikke tof, maar dit is een actie waar je heel veel aan hebt, zeker omdat hij zo lang loopt.

Het grappige is dat er binnen de supermarktwereld best veel kritiek is op de actie, immers kannibaliseert Albert Heijn door mensen een avond uit eten te laten gaan. Wie uit eten gaat doe geen boodschappen… Maar wie uit eten wil en de tweede persoon een gratis drie-gangenmenu wil aanbieden, die zal wel veel boodschappen moeten doen. Ik geloof dat je 100 euro aan boodschappen moet hebben om een hele kaart vol te hebben (10 keer 10 euro aan boodschappen dus). Dat lijkt heel veel, maar dat heb je zo bij elkaar. Ik verbaas me enigszins over hoe lang de actie loopt. Niet alleen krijg je iets van een maand lang zegels (of stickers eigenlijk), je kunt ze ook enorm lang inwisselen bij restaurants. Tot 31 januari 2016 kun je reserveren bij zeer goede, leuke en ook enkele matige restaurants in Nederland.

AHRestaurant1

Het handige van de actie is dat dit een samenwerkingsverband is met Iens, wat betekent dat wanneer je naar de speciale website van de spaaractie gaat, je ook de cijfers van Iens erbij ziet staan. Uiteraard moet je wel betalen voor het eerste driegangen-menu, vandaar dat er is gekozen om de prijsklasse van elk restaurant aan te geven met eurotekentjes van 1 tot 3 stuks. Ik doe meestal mijn best om bij de twee en drie euro-muntjes-restaurants te eten, want veel andere restaurants ken ik al van dealsites en wil ik dan liever met zo’n deal bezoeken.

AHrestaurant4

Vorig jaar heb ik in ieder geval heerlijk gegeten van mijn AH dinerbonnen: bij Everything on a Stick in Amsterdam, dat inderdaad net zo gimmicky is als het klinkt. Alles wordt geserveerd op stokjes en hoewel gimmickrestaurants meestal wat twijfelachtig zijn qua voedselkwaliteit, is dat bij EOAS niet het geval, dit is een lekker restaurantje dat ik zeker zou aanraden. Ik vond het dessert wel wat tegenvallen, het was heerlijk maar heel klein, dus mocht je net zo’n toetjesmonster zijn als ik dan ben je gewaarschuwd. Het andere restaurant waar ik vorig jaar met mijn AH restaurantbon heb gegeten, dat is De Hoop op d’Swarte Walvis op de Zaansche Schans nabij Zaandam. Het is een restaurant dat volgens mij in het verleden een Michelin-ster heeft, maar nu niet meer. Nog steeds zijn veel gerechten erg Michelin-waardig, en ik ga er dan ook graag vegetarisch eten omdat de ingrediënten dan nog puurder overkomen, heerlijk! (en eerlijk is eerlijk, ik eet ook vegetarisch omdat ik als de dood ben voor menu’s, want ik eet maar drie soorten vlees en ben erg moeilijk met eten).

AHrestaurant3

Het klinkt een beetje reclame-achtig, maar als je toch boodschappen moet doen, dan is het een idee om dat eens bij Albert Heijn te doen om even tenminste een bon bij elkaar te verzamelen. Als je wat meer low budget shopt, ga dan voor de AH Basic-producten, want daarmee ben je soms zelfs goedkoper uit dan bij de Aldi. Veel plezier met verzamelen, en ik laat jullie weten waar ik allemaal heb gegeten met mijn AH restaurantbonnen!

 

Tommy’s Harderwijk Recensie

Aan Tafel Zaandam Recensie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s