Sky Service Netherlands Recensie – Vliegen in een Cessna (VakantieVeilingen)

Met je hoofd in de wolken, geef een vliegles cadeau; toen ik dat las op VakantieVeilingen, dacht ik niet direct aan het cadeau geven, maar meer aan het zelf doen! Toen ik jonger was wilde ik altijd een parachutesprong maken, maar nu weet ik niet zeker of ik dat nog wel durf. Vandaar dat eens zelf achter het stuur zitten in een mini-vliegtuig me fantastisch leek. En natuurlijk heb ik mijn partner in crime meegenomen, dus heb ik uiteindelijk toch een vliegles cadeau gedaan. Op naar vliegveld Teuge, eens kijken of Sky Service Netherlands ons niet uit de lucht laat donderen.

Hoewel ik al meer dan honderd activiteiten via Groupon en VakantieVeilingen deed, heb ik nog steeds elke keer voor ik ergens heen ga een half-zenuwachtig gevoel. Je weet maar nooit wat je kunt verwachten, waar je terechtkomt en of het allemaal wel zuivere koffie is bij die bedrijven. Helemaal de prijs die ik ditmaal had betaald voor de VakantieVeilingen-bonnen voor dit vliegen in een cessna was bizar: 26 en 35 euro. Ik zie nog regelmatig soortgelijke ervaringen op dealsites staan en dan gaan ze er niet voor minder uit dan 50 euro.

Een hele goede deal

Ik had dus megaveel geluk dat ik voor twee personen net iets meer betaalde dan 50 euro. We moesten er wel een dagje voor vrijnemen, want we gingen op een woensdagmiddag naar Teuge voor de vlucht (in het weekend zou er 20 euro per persoon bijkomen, ook geen ramp, maar nu was het lekker rustig). Ik twijfelde ditmaal zelfs extra of we wel moesten gaan, want zouden ze voor dat geld wel genoeg brandstof in het vliegtuig kunnen doen? En een piloot om de boel te begeleiden en het opstijgen en landen te doen; had die wel zin om zijn bed uit te komen voor dat bedrag?

Cessna2

Aan de andere kant zit je in Nederland meestal wel goed als je iets bij een bedrijf doet, omdat er nu eenmaal wet en regelgeving is. Eenmaal bij Sky Service Netherlands aangekomen konden we heerlijk in de zon kijken hoe andere mensen vlogen, voordat onze piloot kwam die eerst wat vertelde over de vliegtuigen. Onze piloot had ook echt een piloten-opleiding gedaan, maar kon helaas maar moeilijk aan de bak komen bij de grote luchtvaartmaatschappijen. Vliegen gaat om uren maken, dus deed hij daarom zoveel voor Sky Service Netherlands.

Veel tijd met de piloot

Dat weet ik allemaal, omdat mijn partner en ik los van elkaar gingen vliegen, waardoor we allebei toch enige tijd alleen met de piloot spendeerden (en als ik tijd alleen met iemand zit, dan praat ik altijd honderduit en stel ik tientallen vragen). Het vliegen zelf was fantastisch. Ik was, eenmaal bij Sky Service Netherlands aangekomen, meteen al op mijn gemak. Zij wisten wat ze aan het doen waren. Ik besloot eerst te gaan vliegen, want ik kon mijn enthousiasme niet langer bedwingen toen we eenmaal de uitleg hadden gehad in de hangar.

Nadat ik heel oncharmant het vliegtuig in was gekropen, kreeg ik een headset op om met de piloot te communiceren. Hij zorgde voor het opstijgen. Het grappige was dat het net voelde alsof je in een gewone auto zat die simpelweg ineens met de wielen van de grond kwam. Hij hoefde ook niet extreem hard te gaan ofzo, gewoon even tuffen en opstijgen. Misschien was het eigenlijk supermoeilijk, maar de piloot deed het overkomen alsof het een makkie was. Al gauw zagen we schaapjes in weilanden steeds kleiner worden en waren we hoog in de lucht. Het mooie was dat ik me al die tijd zo had gefocust op de activiteit vliegen, dat ik me helemaal niet had gerealiseerd dat we natuurlijk ook prachtige uitzichten over Teuge en andere Gelderse plaatsen zouden krijgen.

Cessna1

Lekker lang vliegen

De vlucht was volgens VakantieVeilingen 15 minuten, maar volgens mij zijn we rond de 20 minuten onderweg geweest. Het zelf vliegen was erg leuk om te doen, vooral het uitproberen hoe heftig het vliegtuig reageert op naar links en naar rechts sturen is leuk, of omhoog en omlaag gaan. Ik had verwacht dat het zelf vliegen heel kort zou zijn, maar eigenlijk mocht ik voor mijn gevoel heel erg lang zelf sturen. Dat was heel erg tof en indrukwekkend, een herinnering die ik niet snel zal vergeten. Mijn vriend was ook heel erg onderde indruk van het vliegen. Ik was ook onder de indruk van de piloot, want we hadden een heel gezellig gesprek waarin hij heel open was over het leven van een jonge piloot.

Eenmaal op de grond, nog steeds onder de indruk van onze eerste eigen vlieg-ervaring, kregen we een luchtdoopcertificaat, wat ik een hele toffe toevoeging vond en een mooie afsluiting van de dag. Let wel, er is wel een maximum gewicht voor een vlucht met 1 persoon, en dat is 95 kilogram per persoon. Voor drie personen is dat 225 kilogram. Ook is er een brandstoftoeslag van 1,05 euro per ticket (dus toch genoeg brandstof! 😉 ). Teuge is niet heel makkelijk bereikbaar, maar je kunt er wel met het openbaar vervoer komen (plus een stukje wandelen). Teuge ligt tussen Apeldoorn en Deventer en er zijn diverse kleine vliegbedrijfjes die daar gevestigd zijn en vliegen in een Cessna aanbieden. Sky Service Netherlands is in ieder geval een goede, en ze staan nog steeds op VakantieVeilingen op het moment van schrijven, dus als je durft; ga ervoor!

9
Website Sky Service Netherlands 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s