Mel & Hair Recensie – Complete haar make-over (VakantieVeilingen)

Mel & Hair. Er is geen enkel bedrijf waar ik vaker naar toe ben gegaan met een VakantieVeilingen-bon dan Mel & Hair. Reden daarvoor is niet alleen dat ik graag weer nieuwe dingen ontdek en dus zelden tweemaal naar dezelfde aanbieder ga, maar ook dat Mel & Hair simpelweg een hele goede kapper is. Eentje die me snel en goed helpt, waar het gezellig is en waar ik altijd met een knappe kop weer naar huis ga.

Mel & Hair, gelegen nabij het Neude in hartje Utrecht, heeft niet alleen jaren op VakantieVeilingen gestaan. Heel af en toe komt de salon ook voorbij op Groupon, waar je voor 20 euro een haarbehandeling kunt krijgen. Op VakantieVeilingen waren de deals altijd wat beter, want daar heb ik meestal voor gemiddeld 30 euro een complete behandeling kunnen scoren, dat wil zeggen “een nieuwe look met een complete haar make-over”, wat het volgende inhield:

-ontvangst met koffie of thee
-haardiagnose
-1 kleurbehandeling
-knippen
-haardrogen
-styling- en verzorgingsadvies
-25% korting op je vervolgbehandeling

Later kwam daar nog 12,50 euro toeslag bij voor als je haar langer was dan schouderlang. Dat is mijn haar, maar dat vond ik niet erg, immers vond ik het daar zo gezellig en ik was allang blij dat ik elke keer weer met een bon terecht kon (een salon als Le Mage heeft bijvoorbeeld een beleid waarbij er maar een bon per klant gebruikt mag worden). Vaak kleurde ik er nog iets extra’s bij of kocht ik shampoo, omdat ik zo tevreden was dat ik toch wel iets meer wilde spenderen. Ik gaf namelijk net wel aan dat ik gemiddeld dertig euro uitgaf; het duurste was 41 euro, maar het goedkoopste was 15 (!?) euro.

Schermafbeelding 2015-07-18 om 14.39.10

Het is een kleine, fijne salon met goede kappers en een vast team. Ik ben er vaker geweest dan op een hand te tellen is, omdat ik me er heel erg op mijn gemak voelde (en dat heb ik niet snel bij salons). Ze gebruiken vooral veel L’Oreal kappersproducten, ik heb er ook een paar keer wel wat aangeschaft, maar ik moet zeggen dat ik mijn haar thuis nooit krijg zoals de kapper dus daar ben ik ook al weer vrij snel vanaf gestapt.

De dames kunnen je goed adviseren over jouw haarstructuur en wat het beste bij je zou passen. Ze hebben bovendien ook mooie kleuringen. Ik ben daar diverse malen met totaal verschillende koppies weggelopen. Een keer was het heel donker met hele rode lokken, een andere keer was het juist veel blonder. Ze begrijpen dat je wel gewoon naar je werk moet en daar niet met paars haar kunt aankomen, maar ze weten toch elke keer weer heel selfie-waardige kapsels te maken! Het is altijd zo lang mogelijk het haren wassen uitstellen, omdat dan net weer die mooiheid er een klein beetje afgaat, maar ze knippen het wel zo goed dat ik met mijn lange haar echt maar eens per half jaar hoefde terug te komen.
Schermafbeelding 2015-07-18 om 14.41.03
Volgens mij zijn ze inmiddels al een tijd niet meer zo actief op de dealsites, wat heel spijtig is, want nu kom ik steeds bij andere kappers via deals en die zijn lang niet altijd even fantastisch.. Maar dat is weer stof voor een andere recensie. Als ik een bon tegenkom van Mel & Hair dan hoef ik er geen seconde over na te denken of ik hem koop; direct. Ik durf zelfs te zeggen dat Mel & Hair mijn favoriete haarsalon in Nederland is. Het is lekker onpretentieus en normaal; geen zien-en-gezien-worden-gedoe, geen zuchtende kappers omdat ze je haarplan niks vinden (echt, ik heb het meegemaakt) en goede kappersvaardigheden in huis zodat je niet de hele dag in de salon zit, maar in een paar uur als een ander mens naar buiten stapt. Heerlijk.
9.5
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s