Chez Alexander – High Tea voor 2 (VakantieVeilingen)

Chez Alexander is een restaurant gelegen in het hart van Almere. Almere is een heerlijke melting pot van culturen. Het is een jonge stad, zowel in bewoners als in levensjaren, maar dat maakt het juist een hele bruisende en interessante stad. Bovendien heeft het een fijn stadshart waar je goed terecht kunt voor het betere winkelwerk. Ik ben me te buiten gegaan aan spulletjes bij Flying Tiger voordat we aanschoven bij Chez Alexander voor een high tea.

Het handige aan de centrale ligging van Chez Alexander is dat je uit de trein stapt en dan een paar minuten langs allemaal gezellige winkels in Almere loopt, voordat je aankomt op het pleintje waaraan dit restaurant is gelegen. Het eettentje was aanzienlijk groter dan ik dacht, met een enorm groot terras-eiland, loungebanken voor de deur en veel ruimte binnenin.

We werden netjes verwelkomt en gevraagd naar de bon. Toen dat eenmaal voor elkaar was, kregen we het glas prosecco aangeboden zoals dat in de ‘High Tea voor 2 bij Chez Alexander’-veiling op VakantieVeilingen omschreven stond. Wilde een gast geen alcohol drinken, dan was er een cassis-achtig alternatief. Erg netjes, want uiteraard zijn er ook zwangere vrouwen, moslims en andere alcohol-vermijders die van een high tea komen genieten.

ChezAlexander2

Thee van Whittington

Daarna kregen we de thee-kaart, want bij Chez Alexander wordt thee geschonken van Whittington, wat heel erg Brits klinkt maar eigenlijk een halve eeuw geleden is opgestart in Milaan. Nu voelde deze high tea sowieso niet heel Brits aan, want de muziek in het etablissement was nogal bizar. Het begon met Shaggy’s Boombastic en toen Vivo Per Lei van Nick Schilder en Pearl Josefzoon, om vervolgens verder te gaan met Sean Paul. Nu pleit ik ook alweer niet voor The Beatles of een wat klassiekere inslag met vioolmuziek, maar deze vreemde muziekkeuze en het feit dat de muziek erg hard stond, maakte de high tea wat minder knus.

Terug naar de thee! We mochten elk een smaak thee van Whittington uitzoeken, die erg schattig werd gepresenteerd in een klein theepotje dat precies in het kopje paste. Wilde je meer thee, dan kon dat, maar het was erg warm buiten dus we hadden aan de twee koppen die er uit het potje kwamen wel genoeg. Ik was erg blij om te zien dat het losse thee was, want het was zeer smaakvol (de Green Forest was onze keuze). Nog voordat de thee werd gebracht, kregen we de etagere vol lekkers al op tafel. Deze high tea bevat geen soep, maar dat stond ook niet omschreven in de veiling.

ChezAlexander4

Clotted Cream-crisis

Ik betaalde 20 euro voor deze high tea voor 2 personen, en daarvoor zouden we volgens de veiling het volgende krijgen: cupcakes, worteltjestaart, chocolademousse, spekkoek, kaaskoekjes, champignonpasteitje, luxe bonbons, scones met clotted cream en sandwiches met komijnenkaas en kipfilet. Dat klopte redelijk. Ik miste bij de scones heel erg de clotted cream, want dat moet de droge scone net even dat duwtje in goddelijke richting geven.

Nu waren de scones niet droog genoeg, maar alsnog vind ik dat bij scones echt clotted cream geserveerd dient te worden. Achteraf gezien had ik daar eigenlijk naar moeten vragen, ik had de veiling niet heel goed bestudeerd voor we vertrokken dus ik dacht dat het gewoon hun manier van serveren was, zonder clotted cream (wel met jam trouwens). En misschien was het restaurant sowieso door zijn room heen, want er zat ook geen icing op de cupcake, dit was gewoon een mini-muffin zonder enige versiering erop.

ChezAlexander6

De chocolademousse was erg ingezakt en had eigenlijk al zijn luchtigheid verloren. Nu ben ik gelukkig iemand die chocolade sowieso heerlijk vind, dus ook deze wat zware mousse beviel me zeer goed. Sowieso was deze high tea niet slecht, vooral de sandwiches vond ik heerlijk en de bonbons waren ook zeer goed. Er waren, als ik me niet vergis, ook zelfgemaakte kaaskoekjes op de etage te vinden, die van goede kwaliteit waren. De spekkoek was ook erg lekker en waarschijnlijk zelfgemaakt, dus daar moet ik Chez Alexander punten voor geven. Het was dan niet allemaal perfect, het had wel die fijne, home made feel.

Niet sfeervol

Het is alleen jammer dat het restaurant zelf niet zo huiselijk voelt. Helaas is Chez Alexander (als je binnen zit) niet echt een plek om lekker even tot rust te komen door de drukke muziek. Ik vind het ook jammer dat het niet echt een uitgesproken tent is. Het logo is niet mooi en het is niet duidelijk voor welke stijl het restaurant toch gaat. Het gaat alle kanten op en dat is jammer, het is namelijk een mooi pand op een fantastische lokatie en daar wordt voor mijn gevoel te weinig mee gedaan. Het mag wel iets meer smoel hebben.

ChezAlexander7

Ik ben wel heel blij dat het restaurant flexibel is qua tijden. Je kunt op dinsdag tot en met zondag terecht van 13:00 tot 15:00 uur of van 15:00 tot 17:00 uur. Mijn partner in crime en ik waren er in een uurtje wel mee klaar, maar dat kwam ook omdat we nog veel te doen hadden en naar huis moesten. Je kunt er lekker even twee uur voor gaan zitten dus, maar kies dan op een warme dag lekker voor een plekje in het zonnetje om deze heerlijke huisgemaakte lekkernijen op te smikkelen, met goede kop thee erbij. De high tea is normaliter 16,95 euro, maar er zijn verschillende deals te vinden op VakantieVeilingen. Ik weet niet of de eigen veiling van Chez Alexander er nog op staat, maar je kunt er ook heen met de High Tea Bon.

7.0
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s