Chocolate Company Recensie – Chocoladekruller Choctwist (Groupon)

Altijd als Groupon een aanbieding met chocolade heeft, dan moet ik het hebben. Of het nou Australian is of iets van de Chocolate Company. Voor de kerst kocht ik een de chocoladekruller Choctwist van de Chocolate Company, ook wel bekend als Choc / Chco. Alleen kwam ik er met Kerstmis helemaal niet aan toe hem te gebruiken. Dan maar op deze mooie zomerdag.

Groupon verkoopt de Choctwist met 3 premium chocoladeblokken voor 25,25 euro terwijl de eigenlijke waarde 50,80 euro zou zijn. Dat kan wel ongeveer kloppen, want de chocoladekruller zelf is gewoon de kaaskruller van Boska. Boska is een goed merk, het wordt onder andere verkocht bij Loods 5 en kookwinkels, en om dat ding los te kopen is al 15 tot 30 euro.

Ik moet eerlijk zeggen dat deze een iets andere uitvoering lijkt dan de meeste Boska krullers, want de onderkant is niet van hout en niet zo zwaar, maar goed, hij doet wat hij moet doen. En dat is; chocolade krullen! Je kunt er dus ook kaas mee krullen, maar bij deze deal krijg je 3 zalige brokken chocolade en die wil je krullen.

Chocoladekruller9

Heel makkelijk in gebruik

 

Het fijne is dat de chocolade dun wordt en door de krulling veel zuurstof tussen de laagjes krijgt, waardoor de chocoladesmaak extra goed naar voren komt. De chocolade van de Chocolate Company is episch, dus alleen al vanwege die drie stukken is dit een aanrader. Het handige is dat de stukken ook al gemaakt zijn voor het gebruik met de Boska, want ze zijn rond, er zit een gat in het midden en aan onderkant zitten er inhammetjes om de chocolade vast te zetten op de onderkant.

Het leuke is dat de chocolade een wit randje heeft, waardoor je een extra mooi effect krijgt. Sowieso ziet chocolade die gekruld is er prachtig uit en de textuur is ook heel erg mooi, het lijkt af en toe wel een boomschors. Een groot voordeel is dat het krullen heel makkelijk gaat, waardoor je zelfs met twee linkerhanden de meest professionele chocoladekrullen maakt voor op bijvoorbeeld een dessert of taart.

Chocoladekruller7Chocoladekruller2

Alleen voor premium chocoladeblokken

 

Verder is eigenlijk het enige dat het succes van deze chocoladekruller in de weg staat, dat je niet zo vaak een gelegenheid hebt om chocoladekrullen te maken. Ook kun je niet zomaar elk brok chocolade op dat ding leggen, want er moet een gat inzitten en de schaaf reikt maar een bepaald aantal centimeter.

Het is geen deal die spotgoedkoop voelt, maar zodra je de kwaliteit van de chocolade proeft, dan weet je dat je het goed hebt gedaan. Een blok nabestellen kost 10 euro, dus ga maar na wat drie blokken dan kosten; dat is al 30 euro en dan heb je nog niet eens de schaaf erbij. Boska is een goed merk, de schaaf werkt heel gemakkelijk en het resultaat is elke keer weer prachtig. In dit voorbeeld heb ik de melkchocolade gebruikt, maar er is ook de keuze voor wit en puur. De levering was snel en goed en hoewel ik helaas tijdens het kerstdiner heb vergeten te schaven, ben ik blij dat ik het alsnog heb uitgeprobeerd.

Chocoladekruller1

Verdwijnt mogelijk op de keuken schroothoop

 

Als je van koken houdt dan is dit een tof attribuut, maar wees gewaarschuwd; het kan ook zoiets worden als een tosti-ijzer dat je 2 keer gebruikt en dan ergens onderin een kastje gooit. Maar, voordat dat gebeurt heb je waarschijnlijk wel al die heerlijke chocolade verorbert, want het is echt om te zoenen.

 

8

Website Chocolade Company

Advertentie

One thought on “Chocolate Company Recensie – Chocoladekruller Choctwist (Groupon)

  1. Op de “plank”, oftewel de Kruller gebruik je origineel de Zwitserse Tête de Moine kaas! Deze is verkrijgbaar bij de kaasspeciaalzaak (o.a. dus bij de winkels van Het Kaasplankje). LET OP: U heeft overigens de verkeerde CHOCTWIST getest, gezien de doosjes. Dit is een replica, de echte (betere plus smaakvollere) CHOCTWIST van BESWISS zit in een bruin doosje met houtlook!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s