Se7en Utrecht Recensie – 3-gangenmenu à la carte (Groupon)

Of dit restaurant nou Se7en of Seven heet, daar ben ik nog niet helemaal uit, maar ik ben blij dat er in ieder geval geen dingen gebeuren zoals in de film Se7en. Het restaurant heeft -net als de film maar dan aanzienlijk minder luguber- wel een bijzonder concept; je kunt namelijk kiezen of je twee keer een half gerecht wil of een hele. Heel erg handig als je een enorme twijfelkont bent of simpelweg heel veel zin hebt in zowel kip- als rundvlees.

Ik ging eten bij Se7en met een Groupon die ik voor 29,99 euro had gekocht (en die 61 euro waard zou zijn) voor een 3-gangenmenu à la carte voor 2 personen. Ik denk dat dat wel ongeveer klopt, want voor een heel hoofdgerecht betaalde je wel zo’n 15 euro en met drie gangen zit je dan al gauw aan de zestig met zijn tweetjes. Het is niet alleen een leuk restaurantje om heen te gaan als je een weekendje weg bent, maar ook om na je werk heen te gaan en elkaar daar te treffen. Het is op loopafstand van het station Utrecht Centraal op een leuk pleintje (namelijk de Mariaplaats).

Seven6

Geen reservering?

Van te voren kreeg ik netjes een smsjes over mijn reservering, maar eenmaal daar stonden we niet in het systeem. Dat vond ik wat vreemd, maar de ietwat gestrest overkomende man achter de bar gaf aan dat ze met twee systemen werkten voor een overbruggingsperiode en dat dat niet altijd even goed werkte. Gelukkig was er nog een mooi plekje vrij bij het raam (alleen is het raam hier een grote open deur die naar het terras leidt). Mijn partner en ik gingen lekker zitten en toen kon het wachten beginnen.

Het restaurant was gezellig druk maar zeker niet vol, en toch duurde het enorm lang voordat we ook maar wat drinken konden bestellen. Dat was een beetje frustrerend, helemaal omdat we pas om half 8 een reservering hadden en we niet echt zin hadden om om 12 uur ’s nachts nog eens naar huis te reizen. Toen we eenmaal de kaart hadden en ons voorgerecht wilden bestellen, lieten ze ons zo’n half uur wachten, wat echt te lang was, want je weet; voordat het bestelde gerecht dan eenmaal voor je neus staat..
Seven5

Lang wachten

De serveerster merkte bij onze bestelling op dat we al lang aan het wachten waren, en gaf ons de tip om ze zelf dan even aan te schieten als het te lang duurde. Nu kan ik me voorstellen dat je dat advies geeft, echter is het lastig om iemand aan te schieten als ze voortdurend niet je blik vangt en ook niet langs loopt. Goed, dat wachten was ietwat frustrerend, maar gelukkig maakte het eten dat meer dan goed. Se7en heeft niet alleen het concept van halfjes, maar ook probeert het standaard gerechten werelds te maken. Zo was er gewone carpaccio, maar ook carpaccio Peru (of iets dergelijks) die dan weer net even een ander sausje of een andere twist had. Elk gerecht had zo zijn wereldse variant en dat was erg origineel.

Het eten was van verrassend goede kwaliteit. Meestal hebben restaurants met een gimmick juist een wat tegenvallende kwaliteit, of zijn restaurants met zoveel gerechten op de kaart wat teleurstellend, maar dat was in het geval van Se7en absoluut niet het geval. Het eten was niet alleen goede kwaliteit, het had ook een mooie opmaak en al met al was elk bordje heel feestelijk. Er worden voor de halve gerechtjes iets kleinere rechthoekige borden gebruikt, die mooi naast elkaar passen. Ik had de vegetarische Wellington en die was echt heerlijk. Zeer origineel ook, geen liters kaas erover; top. Het voor- en hoofdgerecht kun je door tweeën delen, maar voor het toetje moet je wel echt een keuze maken voor slechts een ding.

Seven4

Lekker machtig

Nu ben ik nogal een toetjesmonster, dus dat vond ik jammer, maar het toetje dat ik had kreeg ik lang niet op dus die teleurstelling was snel weg. We moesten helaas zolang op ons dessert wachten dat we vroegen waar het bleef, waarna de serveerster aangaf dat er meerdere deals in omloop zijn en ze niet wisten dat wij er eentje met dessert hadden (vreemd, want we hadden onze bestelling netjes aan de serveerster doorgegeven). Ik had het chocoladetoetje genomen dat enorm machtig bleek, want ik kreeg twee stukken en niet eens eentje ging helemaal op. Ook de jongedame aan de tafel naast me had er moeite mee, helemaal na het smikkelen van andere gerechten.

Uiteindelijk zou ik best teruggaan naar Se7en, maar dan zou ik wel op een andere plek willen zitten waar serveersters vaker langslopen zodat je ze even kunt aanschieten. Het duurde allemaal echt heel erg lang en we waren uiteindelijk pas om half 12 thuis. Overigens wil ik nog wel erbij zeggen dat we onze koffie toe gratis kregen van Se7en, omdat ze erkenden dat we erg lang moesten wachten op ons dessert. Dat vond ik een hele nette oplossing, alleen hoop ik dat dit iets eenmaligs is en dat ze normaal iets gestructureerder aan de slag gaan. Ik had echt het gevoel dat ons tafeltje gewoon geen vaste serveerster toegewezen had gekregen en dat betekende dat het allemaal wat rommelig ging met de bestellingen. Gelukkig dat het lekkere eten een hoop goedmaakte.

Seven3

7.5

Website Se7en Utrecht

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s