’t Keershuys Recensie – High Tea Bon (VakantieVeilingen)

Er staan deze periode heel veel high teas op het programma en bij ’t Keershuys is de aftrap van CheapMieps high tea-zomer. Ik ga erheen met een High Tea Bon, die ik via VakantieVeilingen heb gekocht voor 21 euro. Gelukkig is het voor twee personen, anders zou het zo’n beetje de gewone prijs zijn (die op 17,50 euro ligt). Is die 10,50 per persoon het waard op bezoek te gaan in Den Bosch?

Wat ik heel belangrijk vind aan high teas, is dat ik scones wil. Eigenlijk ben ik met goede thee en een lekkere scone met aardbeienjam en clotted cream al gauw tevreden. Helaas is het opgevallen dat de meeste high tea-aanbieders helemaal geen scones maken, wat natuurlijk teleurstellend is. Gelukkig kan ik zeggen dat ’t Keershuys hierin niet teleurstelt, er lagen netjes twee rozijnenscones met jam en room klaar op de etagere.

Laat ik bij het begin beginnen. Op een hele zonnige, warme zomerdag vertrokken mijn vriend en ik naar Den Bosch of ’s Hertogenbosch, om daar te genieten van de high tea bij ’t Keershuys. Ik had een High Tea Bon gewonnen op VakantieVeilingen, waarbij je kunt kiezen tussen dertig verschillende restaurants. Een tipje; kijk waar je binnenkort heengaat en check dan op welke locatie in die plaats je een high tea kunt doen. Vervolgens pak je Iens er even bij en dan weet je of je je bon op een goede plek spendeert.

Keershuys4

’t Keershuys in Den Bosch

Ik zou naar Eindhoven gaan (waarover je hier binnenkort een recensie kunt lezen van het Sandton hotel), dus ik dacht; laten we onderweg een tussenstop maken in het mooie Den Bosch. Ik ga altijd graag naar Brabant, voor de gezelligheid en het goede eten. Eenmaal vanaf het station naar het restaurantje gewandeld, bleek het op een heel knus straatje/pleintje te zijn met vele andere restaurantjes, op een schattig hoekje. Het terras was erg vol, dus we besloten binnen te zitten. Ik vind een high tea sowieso meer voor binnen, geen idee waarom.

Ik vond het binnen wel wat rommelig. Er stond nog een half onopgegeten etagere van een vorige high tea op een tafel, die ons hele uur dat we er zaten niet is opgeruimd. Dat vond ik niet alleen niet netjes, maar ook jammer, want dan weet je al wat je kunt verwachten. Gelukkig was het niet alleen een etagere, want we kregen ook een kleine amuse vooraf, een mini-kopje tomatensoep. Het was weliswaar een kleine hoeveelheid; de tomatensoep met mooie cremelaag was heel erg smakelijk. Een zeer goed begin van onze high tea.

Keershuys5

Zoveel thee als je maar kunt drinken

Ondertussen konden we net zoveel potten gekookt water krijgen als we wilden, waarvan we dan met Lipton theezakjes thee konden zetten. Ik heb me helemaal wezenloos gedronken, want in het warme zomerweer moet je goed hydrateren natuurlijk. Het was ook heel erg lekker, want ik had wat honing in de thee en de serveerster gaf ons netjes tijd tussen de soep en de etagere. Maar toen die etagere kwam, had ik er ook wel heel veel zin in gekregen. Aan de foto’s in dit stuk kun je waarschijnlijk al zien waarom; de hapjes waren allemaal van goede kwaliteit.

Wat ik heel mooi vond, was de mooie opbouw van hartig en warm naar zoet en koud. Het meest charmant waren echter de mini-worstenbroodjes, want dat is natuurlijk heel Brabants en dat was een leuke touch. Verder waren er stokbroodjes met kaas en basilicum, met tonijnsalade en met ham en eiersalade. Er waren miniquiches met garnalen, een mini-pasteitje met kerrie en een etage daarboven werd het zoet. Daar lagen de scones, echt met rozijnen, die zeer smakelijk waren. Ook waren daar chocoladesoesjes, die mijn vriend heel schattig ‘mini Bossche Bollen’ kroonde. De mini-muffins waren fabrieksmuffins, maar de chocolademousse was wel zelfgemaakt en had een zeer rijke chocoladesmaak.

Keershuys1

Een enorme etagere vol

Het topje van de etagere sprong het meest in het oog, want daar lagen enkele kleurrijke items. Het was een beetje een zooitje ongeregeld, waarmee ik wil zeggen dat het niet allemaal even goed bij elkaar paste. Er lagen namelijk twee macarons, die uiteraard Frans zijn en niet Brits, plus chocoladerozijnen, wat ik wat willekeurig vond. Verder klagen we niet, want de macarons waren van zeer goede kwaliteit en smaakten fantastisch. Ook twee mini-gebakjes met felle kleuren waren heel lekker en om allebei de smaaksensaties te ervaren, besloten vriendlief en ik ze maar door de midden te hakken.

Dat is ook leuk aan high teas, je hebt als het goed is overal twee van, maar wanneer dat niet zo is, of wanneer iemand iets niet lust, dan is het even afspreken hoe en wat. Ik eet bijvoorbeeld geen tonijn en garnaal, en hij geen rozijn; dus we hadden met deze high tea goede ruilhandel. En tot mijn grote verbazing hebben we ook zo’n beetje alles opgekregen. Als je die etagere net krijgt, dan denk je; hoe dan?! Maar je zit lekker te praten, schenkt nog wat thee in, en voor je het weet heb je het topje bereikt. En ik moet zeggen dat dat ook aan ’t Keershuys lag, ze hebben er echt over nagedacht, ze hebben leuke, lekkere en goede gerechtjes gemaakt en we werden prima behandeld.

Keershuys2

Een goede keuze voor de High Tea Bon

Het was ook fijn dat we veel mogelijkheden hadden in beschikbaarheid. We waren er op een zaterdagmiddag, midden op de dag, en we waren gewoon welkom. Eerlijk is eerlijk, het is geen high tea waarbij elke gang apart wordt gebracht en er heel veel aandacht is, maar dat hoeft ook niet. Je redt jezelf prima met de thee en de etagere, maar ik vind het goed dat er nog een soepje vooraf was om het geheel wat meer aan te kleden. Tot slot wil ik deze recensie dan ook eindigen met ’t Keershuys aanraden voor mensen met een High Tea Bon. Niet alleen is het een leuke tent met een goede high tea, het is ook nog eens een ideaal excuus om heerlijk te winkelen in gezellig Den Bosch.

7.5

Website ’t Keershuys

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s