ChocOase Recensie – 3 gangenmenu in Haarlem (VakantieVeilingen)

Als je ook maar enigszins chocoholic bent, dan weet je waar je moet eten; in de oude fabriek van Droste in Haarlem. In een enorm bruin pand aan het water ligt die fabriek, die nu is omgetoverd tot restaurant ChocOase. Je kunt daar terecht voor een high tea, die helaas slecht aangeschreven staat op Iens, maar ook voor een diner. Via VakantieVeilingen at ik er zo’n 3-gangen menu, was het beter dan chocolade?

Meestal ben ik wat huiverig als restaurants me een ‘VakantieVeilingen menu’ aanbieden op een losse menukaart, maar gelukkig was er alsnog genoeg keuze bij ChocOase. Ik at er op een rustige dag, wat bijna wat ongemakkelijk was. De enige andere mensen aanwezig waren twee studenten die een biertje dronken, verder was het alleen het personeel en die stilte valt extra op omdat het zo’n enorm pand is. Aan de andere kant weet je dan wel dat je je eten op een goede tijd krijgt en dat de kok alle tijd heeft om voor je aan de slag te gaan, dus de verwachtingen waren toch nog hooggespannen.

ChocOase26

3 gangenmenu op VakantieVeilingen

Voor 26 euro had ik voor twee personen een 3 gangenmenu aangeschaft op VakantieVeilingen, waarbij gelukkig veel beschikbaarheid was aan de kant van ChocOase. Ik was vooral nieuwsgierig naar hoeveel er werd gedaan met chocolade als hoofdingredient, maar dat viel wat tegen, alleen het toetje (een chocoladefondue voor 2) had met chocolade te maken. Helaas geen vlees met cacao in de saus, want dat schijnt heel lekker te zijn en heb ik altijd al eens willen proberen.

ChocOase23

Nou ja, geen man overboord, want het eten was alsnog prima. We konden lekker verse muntthee drinken, wat ik sowieso altijd een goed teken vind in een restaurant. Je moet wel een beetje gekke dingen kunnen schenken in plaats van alleen bier-wijn-fris en dat deed ChocOase goed. Terwijl we lekker aan de thee sipten, wachten we op onze eerste gang. Mijn partner in crime deze avond koos voor tonijncarpaccio, waar je ietwat voor moest bijbetalen maar dat is geen probleem. Ik ging heel standaard voor rundercarpaccio. Het is een gerecht waar je niet heel veel fout aan kunt doen, maar toch smaakte het zeer goed.

Chocoase22

Standaard brasserie-voedsel?

Het hoofdgerecht vond ik ook verrassend goed. Ik had heel erg standaard brasserie-voedsel verwacht, maar ChocOase bood wel meer dan dat. Alleen al de manier waarop de gerechten waren opgemaakt, toonde liefde voor het vak. De smaken waren origineel, de smaken waren goed, en ik heb erg genoten van het hoofdgerecht, hoewel ik me er heel erg goed van bewust was dat ik vooral om het fondue-toetje zat te wachten.

Die viel grappig genoeg dan juist weer wat tegen. De chocolade was lekker en het fonduesetje was schattig, maar ik had zelf wel iets meer chocolade in het pannetje gedaan. We hebben het hele potje soldaat gemaakt, en hadden zelfs nog wat fruit en lange vingers over die dan maar chocoladeloos werden opgepeuzeld. Dat is natuurlijk niet wat je wil, bovendien wil je dingen diep in de gesmolten chocolade dopen in plaats van een beetje voorzichtig doen omdat je niet zoveel hebt.

ChocOaseDinner5

Chocoladefondue

Goed, laten we daar verder niet al te lang bij stilstaan, het was niet alsof het bizar weinig was, ik had het gewoon net 25 procent meer willen zien. Het was een prachtige avond bij ChocOase, met een geweldig uitzicht, een mooie zonsondergang en goed eten. Zowel mijn gezelschap als ikzelf was eigenlijk heel verbaasd over hoe rustig het was. Het was geen standaard uit-eten-dag dat we gingen, maar desondanks had ik toch verwacht meer klanten in de toko te zien. Niet alleen vanwege de mooie locatie die op loopafstand van Haarlem station is, maar ook omdat ChocOase vaak voorbij komt op VakantieVeilingen.

ChocOaseDinner3

Mocht je hem spotten op die veilingsite, dan raad ik je aan ervoor te gaan. Ik heb ongeveer 26 euro betaald voor de bon, en dat was bizar weinig achteraf gezien. Het is lekker eten, mooi opgemaakt en ik zie ChocOase dan ook als een leuk restaurant om lekker met je vriendje of vriendinnetje, mannetje of vrouwtje uit eten te gaan. De prijzen zijn niet achterlijk hoog, dus je zou zelfs kunnen overwegen met een groepje vrienden te gaan. Er is -helaas- ruimte genoeg als je je bezoek goed plant.

8

Chocoase27

Website ChocOase

Advertentie

One thought on “ChocOase Recensie – 3 gangenmenu in Haarlem (VakantieVeilingen)

  1. Pingback: ChocOase Recensie – High Tea voor 2 in Haarlem (VakantieVeilingen) | Couponchique! door CheapMiep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s