Paintballboerderij Recensie – Zips&Ropes (VakantieVeilingen)

“Ik zou wel eens zo’n klimpark in de bomen willen doen”, zei mijn vader aan het ontbijt toen we in een Duits hotel zaten in december. Op de Kerstmarkt zou ik waarschijnlijk toch niks leuk voor hem vinden, en het hotel had gratis wifi. We hadden het gesprekonderwerp nog niet eens afgesloten en ik had hem al binnen: de VakantieVeilingen-veiling van het Zips&Ropes klimpark. Dat gegeven vond ik al erg grappig, maar de prijs is ook om te lachen.

Hij komt gigantisch vaak voorbij op Vakantieveilingen, evenals de paintball-activiteiten van de Paintballboerderij. Het is daardoor heel makkelijk voor een minibedragje een toffe activiteit te doen. Zo betaalde ik in totaal 8 euro om met zes personen, gezekerd en wel, een van de activiteiten binnen het Zips&Ropes-park te doen. Erg gaaf, maar het was zo goedkoop dat ik me wel afvroeg wat de catch was.

Die catch wordt vrij snel duidelijk als je eenmaal bij de locatie in Ewijk verschijnt. Op de website had ik al gezien dat er meerdere klimactiviteiten zijn die je dan in een pakket kunt afnemen, maar omdat wij nog andere plannen hadden (namelijk een heerlijke lunch bij Slot Doddendael) verwachtten we daar geen gebruik van te maken. Bovendien was ook niet iedereen in ons gezelschap zo blij met het vooruitzicht te moeten klimmen, dus we wisten sowieso dat we niet uren achter elkaar bezig wilden zijn. Ik vond het wel enigszins teleurstellend dat op de website stond dat elke activiteit zo’n half uur in beslag zou nemen, terwijl eenmaal op locatie op het papiertje stond dat het slechts een kwartier was.

Lente 2015 006

Naar Ewijk voor een kwartiertje?

Dat was natuurlijk nogal een downer; helemaal naar Ewijk voor een kwartiertje. Nu stond dat op het blad wat je krijgt met alle activiteiten, waarmee het bedrijf hoopt dat je ook andere activiteiten wilt gaan doen, dus misschien is daarom de tijd nog korter op dat formuliertje, zodat mensen denken: ja jeetje, ik ga niet helemaal hierheen voor een kwartiertje klimmen, ik neem wel een pakket. En dat is ook logisch, want het moge duidelijk zijn dat de Paintballboerderij aan ons (behalve dan de koffie met een muffin die we nuttigden) geen geld zou gaan verdienen.

Toen we lazen dat onze activiteit, we kozen voor Gorilla Ville, slechts een kwartier was, wilden we wel nog meer gaan doen, maar uiteindelijk bleek daar geen tijd voor. Toch wilden veel familieleden er nog wel een keertje teruggaan om die hogere te gaan doen. Het ding bij de Gorilla Ville is namelijk dat er een lagere en een hogere versie is. De hoge was niet open toen wij er waren, maar de lage wel (die we hebben gedaan). Dat mijn familieleden terug willen gaan komt niet alleen door het klimmen, wat natuurlijk allerlei kleine-jongetjes-die-in-bomen-klimmen-oergevoelens bij mensen oproept, maar ook door de goede manier van organiseren bij de Paintballboerderij.

Lente 2015 013

Veiligheidshelm en klimgordel

Toen we aankwamen was het erg druk, want er startten meerdere groepen tegelijk om 12 uur. De kluisjes waren allemaal vol, waardoor een van ons 10 minuten terug moest lopen naar het parkeerterrein om de spullen neer te leggen. Gelukkig bleek het wel de moeite waard. We kregen netjes uitleg over de veiligheidshelm, de klimgordel enzovoorts, plus wat veiligheidsregels. Eenmaal op het parcours legde een begeleider uit hoe het systeem werkte en daarna liet hij ons gewoon gaan. Je zette jezelf met pak en al aan een soort klimtouw met rail-geul (de Safety Hook) op de rails die boven het hele parcours hing, en je kon daar niet vanaf raken tot het einde. (of het begin, als je bang terugkeert, maar dat is uiteraard niet aan te raden).

Het zag er allemaal tip top in orde uit en mijn familieleden hadden geen probleem hun leven in de handen te leggen van dit railssysteem. Al gauw klauterden we met zijn zessen achter elkaar van de ene op de andere situatie, verschillend van een korte tokkelbaan tot over een gaf springen en touwbrug-achtige constructies. Uiteindelijk hebben we ontzettend veel lol gehad met de originele hindernissen, grappige foto’s gemaakt en was het hier en daar nog een spannend parcoursje. Ik had verwacht dat mijn ouders, die een groot gedeelte van hun leven bergen beklommen in de zomervakantie, niet erg onder de indruk zouden zijn, maar ook mijn moeder (aka De Berggeit) ging met veel plezier van het ene touw naar de volgende blauwe boei.

Lente 2015 015

Zips&Ropes voor groepen

Zips&Ropes is duidelijk iets dat heel erg leuk is om met groepen te doen, omdat alles heel professioneel is aangepakt, van de website tot de veiligheid en mogelijkheden op het terrein zelf. Ik zou het bijvoorbeeld overwegen als vrijgezellenfeest voor een avontuurlijk ingesteld persoon, of anders als een bedrijfsuitje als je collega’s fit en fanatiek zijn. Het is een leuke locatie nabij een bungalowpark, je loopt er gemakkelijk heen, het wordt goed aangegeven en de ontvangst is weliswaar een beetje massaal: je komt door te vragen een heel eind. Het viel me heel erg mee dat we toch echt wel een half uur in die touwen hingen in plaats van slechts een kwartier, maar terwijl je zo wordt ‘rondgeleid’ door het Zips&Ropes-gebied krijg je toch zin om ook die andere dingen te proberen, zoals een toren bouwen van kratten, een langere tokkelbaan doen of die hogere Gorilla Ville.

Wat ook heel handig is aan dit uitje, is dat je er op maandag tot en met zaterdag terecht kunt, zowel op feestdagen als in vakanties. Hierdoor is het ook makkelijk om met een groep een specifieke datum af te spreken en er lekker ontspannen naartoe te gaan. We waren na het uitje, hoewel iedereen natuurlijk mega-sceptisch was omdat het ten eerste al van VakantieVeilingen kwam en dan ook nog eens slechts 8 euro kostte, allemaal heel erg blij met wat we hadden gedaan. Je voelt je toch alsof je iets knaps hebt gepresteerd en hoewel je individueel aan het klimmen bent en elkaar niet hoeft te zekeren (omdat die Safety Hook dat voor je doet), heb  je toch ook een soort groepsgevoel. Het klimmen en klauteren is heel erg leuk en doet je realiseren dat je met je kantoorbaan vaker moet bewegen, zeker als je merkt dat je de komende dagen niet eens meer deodorant op kunt spuiten vanwege de spierpijn in de armen.

8
Website Zips&Ropes

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s